ICT Valley

blog

Tot welke ICT categorie behoort u? Heeft u een duidelijk carrièreplan?

ICT-ers staan bekend als slimme mensen, hoog opgeleid en in staat om ingenieuze acties op te zetten. Ook staan ICT-ers bekend als stille, in zichzelf gekeerde mensen die vooral vitamine opdoen door achter hun beeldscherm te zitten. Misschien is het interessant om deze twee standaard typeringen in een breder daglicht te stellen. 

Lees meer

OpenPlanet- een ecosysteem voor data- en algoritme deling

Een laagdrempelige, digitale omgeving voor ondernemers en organisaties in gezondheid, landbouw en voeding, ontwikkeld door OnePlanet Research Center.

Lees meer

EF2 sluit zich aan bij Dutch Digital Agencies

EF2 bevindt zich midden in ‘the next step’. Een term die vaak valt binnen de muren
van het Veense bureau en past bij hun ambities. Sinds maart 2021 schrijft EF2 een
nieuwe mijlpaal bij. De dag waarop het bureau zich officieel aansloot bij Dutch Digital
Agencies (DDA): de branchevereniging voor de beste verslimmers uit de Nederlandse
digitale industrie. Initiatiefnemer Kees Cornelisse en oprichter Evan Pierik praten je
graag bij over hun deelname aan de DDA.

Lees meer

Computers gezocht voor scholen in Afrika

Vooral in Afrikaanse dorpen dreigen scholieren grote onderwijsachterstanden op te lopen doordat er geen computers zijn. Wij kunnen dit helpen oplossen!

Lees meer

Koningin Maxima met SER toont interesse in ICT Valley

Op 23 april bezocht Hare Majesteit Koningin Máxima samen met SER -voorzitter Mariëtte Hamer het Info Support-kantoor, om daar met MKB-ondernemers in gesprek te gaan over de uitdagingen, oplossingen en ambities op personeelsgebied die zijn ontstaan door de coronacrisis.

ICT Valley (Gerrit Valkenburg) en ICT Campus (Manish Dixit) waren aanwezig bij dit gesprek om de uitdagingen die ook de ICT bedrijven in de Regio Foodvalley ervaren te duiden. De openstaande vacatures bij ICT bedrijven zijn onverminderd hoog en de druk om mensen uit andere beroepen om te scholen wordt steeds groter. Een regionale aanpak die let op vaardigheden in plaats van diploma's, goede selecties uitvoert, flexibele overeenkomsten toestaat en concreet aan de slag gaat dat is iets waar we als sector tijd en energie in willen laten steken.

Lees meer

Bootcamp ICT Campus 2021

Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 maart organiseert ICT Campus samen met studenten, docenten en lokale ondernemers de ‘Bootcamp ICT Campus 2021’. Het thema is ‘Gezond leven’. Ook bedrijven van ICT Valley dragen bij aan deze dag en daarom lieten we op de 1e dag een kort videoverslag maken:

Lees meer

Lidmaatschap in Coronatijd

Tot ons plezier mogen we vaststellen dat de meeste leden goed in staat zijn hun diensten te blijven aanbieden in deze merkwaardige tijd. Slechts een enkeling heeft moeten aangegeven dat men wilde stoppen. Dat is ook niet vreemd als je vooral gericht bent op trainingen (on the job). Fysiek contact moet zo veel mogelijk vermeden worden.

Lees meer

Management en ICT-ers. Juist nu moeten we de handen in elkaar slaan.

Op dit moment zijn er allerlei geluiden waar het de arbeidsmarkt betreft. Relatief is er weinig werkeloosheid en bedrijven meldden dat ze groeiden. Toch kan dat beeld snel veranderen. Het ligt er maar aan hoelang de Corona epidemie voortduurt. Wat moeten we daarna doen?

Lees meer

Uw IT-er vertrekt, en nu?

2020: IT is belangrijker dan ooit. Dat merken de ondernemers ook. Er wordt bovendien op IT’ers ‘gehunt’. Dat zorgt ervoor dat menig ondernemer met de handen in het haar zit. Want wat als (een groot gedeelte van) uw IT-capaciteit plotseling wegvalt? Hoe borgt u uw werkplekbeheer, serverbeheer, support en wellicht nog het belangrijkste, uw procesverbetering?

Lees meer

TCC-edge. Een Tuxis Corporate Cloud, op uw locatie

Al sinds 2015 leveren we ons TCC aan automatiseerders en andere organisaties met een behoefte aan ultieme beschikbaarheid van hun ICT omgeving. Een goed idee, want met TCC krijgt u de beschikking over een omgeving waarin u vrij applicaties, containers, VPS-en, diensten, netwerken en snelle storage kunt realiseren.

Lees meer

Uit de speech van President-elect Von Der Leyen over Digitalisering

Honourable Members,

Digitalisation is making things possible that were unthinkable even a generation ago.

Communicating with one another worldwide, access to information, progress in medicine, environmental protection, mobility, inclusion: there is no future without digitalisation. And Margrethe Vestager is the one to lead us on this journey to the future.

Lees meer

SharePoint - Documentbeheer was nog nooit zo eenvoudig

Verschillende versies van documenten via de mail… Gaan uw haren hier ook van overeind staan? Bijvoorbeeld: binnen organisatie X wordt in een projectgroep het Excel-bestand “concept projectplan.xls” rondgestuurd. Nadat iedereen zijn meningen en verbeterpunten via de mail heeft doorgegeven wordt “projectplan versie1.xls” gemaakt en toegezonden. Daar kunnen we mee aan de slag! Of niet?

Lees meer

Hackathon

De Digital Days zijn inmiddels een begrip in de Food Valley (Veenendaal, Ede, Wageningen e.o.) Wat startte 4 jaar geleden als een klein game event is uitgegroeid tot een compleet event voor jongeren om ze bewust en enthousiast te maken voor de carrièremogelijkheden binnen de IT. Het event krijgt van de bezoekers het rapportcijfer 8. Het is een mooi voorbeeld van hoe een sterk evenement in een privaat publieke samenwerking tot stand is gekomen.

Lees meer

Microsoft stopt met Windows 7, en nu?

Bijna tien jaar, zo lang is Windows 7 al weer op de markt. Toen het uitkwam heeft Microsoft al bekend gemaakt het besturingssysteem tien jaar te ondersteunen. Dat betekent dat deze ondersteuning bijna afloopt. Per 14 januari 2020 om precies te zijn. Naast Windows 7 verloopt dan ook de ondersteuning voor Windows Server 2008 R2 en Exchange 2010. Wat betekent dit voor u?

Lees meer

Elimineer verborgen kosten in uw organisatie

Ik focus in dit blog op verborgen kosten in samenhang met het thema bereikbaarheid.

Als eigenaar weet u dat het geld kost: de keren dat een klant tevergeefs belt. Onbereikbaarheid is niet alleen maar irritant. Denk ook eens aan de kosten die een lage efficiency met zich meebrengt. En de kosten van gemiste businesskansen.

Lees meer

3 voordelen van vacatures uitzetten via ICT Valley

Vacatures vervullen zich niet meer vanzelf. Tegenwoordig moeten bedrijven actiever de boer op om een goede kandidaat te vinden, vooral bij ICT-vacatures.

Lees meer

Video: Online succesbrengers

Donderdag 21 maart vond de ICT Borrel plaats bij Het Nieuwe Web in Ede. Directeur Maikel Rondon vertelde hier over de online succesbrengers waarmee Het Nieuwe Web ondernemers helpt om meer omzet te halen door het gebruik van techniek. Bekijk de video voor een korte samenvatting. 

Lees meer

Nieuwsblog: betere bescherming online aankopen, van bi naar ai en opkomende markten het meest digitaal volwassen

Er kwamen deze week weer een aantal interessante tech-nieuwtjes naar buiten. We delen ze hier met u. In dit blog leest u over een betere bescherming voor online aankopen, van bi naar ai en opkomende markten die het meest digitaal volwassen zijn. 

Lees meer

Video: ICT Valley levert groei en bloei

2019 begonnen we met een interessante ICT Borrel, georganiseerd door ICT Valley. ICT Valley levert bedrijven in de Foodvalley groei en bloei. Boudewijn van Achter vertelt meer hierover in onderstaande video. 

Lees meer

Nieuwsblog: tech-ontwikkelingen in 2019, onderzoek naar ICT-werkgevers en het datalandschap van morgen

Deze week zetten we weer een aantal tech-nieuwtjes voor u op een rij. In dit nieuwsblog leest u over de voorkeur voor menselijk contact bij consumenten, een groot onderzoek naar werkgevers en opleiders in de ICT en over de nieuwste tech-ontwikkelingen in 2019. 

Lees meer

Video: ICT Borrel met AIESEC Wageningen

In december waren studenten van AIESEC Wageningen aan het woord tijdens de ICT Borrel. Hoe dat was? Dat ziet u in onderstaande video! 

Lees meer

Nieuwsblog: de meest spraakmakende datalekken en 5 redenen waarom RPA-implementaties mislukken

Allereerst wensen we u het allerbeste voor 2019! Ook dit jaar houden we u graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van technologie. In dit eerste blog van het jaar leest u over redenen waarom RPA-implementaties mislukken, een eigen mobiele netwerk voor de Duitse staat en de 5 meest spraakmakende datalekken van 2018. 

Lees meer

Nieuwsblog: maak je IT-carrière klaar voor de toekomst en tips voor een succesvolle transformatie met AI

Ook deze week delen we weer een aantal interessante ICT-nieuwtjes met u. In dit nieuwsblog: Maak uw IT-carrière klaar voor de toekomst, 8 strategische stappen voor een succesvolle transformatie met AI en de Nederlandse breedbandmarkt is in Q3 gegroeid naar 7,48 miljoen aansluitingen. 

Lees meer

Oproep aan ICT-bedrijven in de Foodvalley: Sollicitatiegesprek

In september is de CHE gestart met de HBO-ICT opleiding. Medio volgend jaar staat het voeren van sollicitatiegesprekken op het programma. Hiermee leren 1e jaars ICT studenten zich presenteren voor een functie waartoe de opleiding HBO-ICT opleidt.

Lees meer

Oproep aan ICT-bedrijven in de Foodvalley: Praktijkoriëntatie

In september is de CHE gestart met de HBO-ICT opleiding. Begin volgend jaar staat een praktijkoriëntatie op het programma. Het doel is om 1e jaars ICT studenten een beeld te laten krijgen van één of meerdere functies waartoe de opleiding HBO-ICT opleidt.

Lees meer

Nieuwsblog: privacyklachten over ict-bedrijven, de impact van big data en de nieuwste veiligheidstrends

Ook deze week delen we weer een aantal interessante ict-nieuwtjes met u. In 2018 is er veel geschreven over privacy en de AVG. Niet gek dus dat veel mensen aan het eind van het jaar terugblikken en kijken hoe het er nu voorstaat met onze privacy. Opvallend: de Autoriteit Persoonsgegevens kreeg in 2018 veel privacyklachten over ict-bedrijven! Meer over deze klachten en andere ict-nieuwtjes leest u in dit blog! 

Lees meer

4 tips voor multisite zakelijke wifi

Veel organisaties groeien, met of zonder groeistrategie. Eén ding is duidelijk: groeien is leuk en positief. Groei vraagt ook om een nieuwe kijk op uw WiFi-netwerk. Want meer medewerkers en meer vestigingen betekent ook meer eisen en wensen. Ik geef u 4 tips voor een groeibestendig WiFi-netwerk. 

Lees meer

Van Kansarm naar Kansrijk; goed opgeleide en gemotiveerde IT’ers BESCHIKBAAR!

Zit u als werkgever ook te springen om IT’ers met hedendaagse kennis en vaardigheden? Meld u aan als referent om mensen met een arbeidsvraagstuk aan een baan te helpen!

Als eerste neem ik u graag even mee in ons verhaal:
Al jaren hebben wij een fijne samenwerking met een groot aantal WSP’s(Werkgevers Servicepunten UWV) in de regio. Samen met de WSP’s selecteren wij (langdurige) werkeloze IT’ers. Dacht u ook aan kansarme IT’ers? Ik dacht het namelijk wel. Dus namen wij het initiatief voor een kansrijk plan!

Lees meer

Nieuwsblog: een onweerstaanbare klantervaring, wat te doen tegen phishing en een tekort aan AI professionals

Ook deze week zetten we een aantal interessante technieuwtjes voor u op een rij. Deze week: big data en analytics voor een onweerstaanbare klantervaring, phishing speelt een grote rol bij digitale inbraken en een tekort aan professionals met kennis van AI, big data en digitalisering. 

Lees meer

Multifactor authenticatie - Wapen uzelf tegen hackers

Grote kans dat u het ook heeft meegekregen: vanaf 25 mei 2018 is de AVG wetgeving van kracht. Deze wet regelt zaken rondom privacy en datalekken. Wat ik constateer: Binnen ieder bedrijf is iedereen vanaf mei druk bezig om verwerkersovereenkomsten af te sluiten, beleid op te zetten en te communiceren, etc.

Lees meer

Nieuwsblog: minder desktops, restwarmte hergebruiken en 4 it-superkrachten voor 5G

Ook deze week zetten we een aantal interessante technieuwtjes voor u op een rij. Deze week: het aantal desktops daalt, maar nog steeds is de desktop de meest gebruikte hardware bij bedrijven. En de meeste datacenters steunen het hergebruiken van restwarmte. De VMware-topman gelooft in 4 it-superkrachten voor 5GH: cloud, mobiliteit, kunstmatige intelligentie en machine learning en edge en internet of things. Door deze technologieën te combineren kan het volledige potentieel van 5G worden benut, aldus de topman. 

Lees meer

Agile softwareontwikkeling juridisch vormgeven

Het ontwikkelen van software met Agile methodiek, wint veel aan populariteit. Er zijn veel software leveranciers die zich inmiddels alleen maar toeleggen op het Agile ontwikkelen van software en zich niet of nauwelijks meer richten op traditionele ontwikkelmethodes.

Veel softwarecontracten zijn daarentegen gebaseerd op Waterfall-principes. Requirements en specificaties worden in deze contracten vaak tot in detail uitgeschreven, om de leveringsverplichting van de softwareleverancier te vast te stellen.

Lees meer

Taste of IT-perstour: regio Foodvalley innoveert

Donderdag 18 oktober bezochten IT- en regionale media vijf innovatieve organisaties tijdens de Taste of IT-perstour.

Een dag vol impressies van innovatieve bedrijven, actief in de regio Foodvalley. Het doel is om de regio op de kaart te zetten als innovatieve en aantrekkelijke broedplaats met crossovers in Food, Health en Tech en deze crossovers te stimuleren. 

Lees meer

Hoe ziet een onboardingprogramma er in de praktijk uit?

In de vorige blog zijn de 4 ‘C’s van onboarding aan bod gekomen: Compliance, Clarification, Culture en Connection. Een deel van deze onderwerpen is onafhankelijk van de nieuwe medewerker en de werkzaamheden waarvoor hij of zij is aangenomen. Dat betekent dat deze onderwerpen bij uitstek geschikt zijn om in een digitale leeromgeving beschikbaar te stellen.

Lees meer

Nieuwsblog: de 10 techtrends van 2019 en is Nederland niet innovatief genoeg?

Ook deze week zetten we een aantal interessante technieuwtjes voor u op een rij. Deze week: de Nederlandse economie is niet innovatief genoeg, regels voor ethische hackers, er wordt steeds meer geleased en de 10 techtrends van 2019. 

Lees meer

Hoe je 9 van 10 medewerkers aan boord houdt!

De medewerkers die nu de arbeidsmarkt opkomen, kijken op een andere manier naar werk. Werken moet vooral uitdagend zijn en niet afhankelijk van plaats en tijd. De medewerker wil in zijn sociale netwerk trots kunnen zijn op zijn werk en daarbij speelt de werkgever een kleinere rol tenzij het imago van deze werkgever garant staat voor uitdaging en prestige (bijv. Google, Apple, etc.). De uitdaging waar u als werkgever voor staat is om deze nieuwe collega’s op een slimme en efficiënte manier aan boord te krijgen zodat ze snel ingewerkt en productief kunnen zijn.

Lees meer

Een nieuwe medewerker laat je niet (weg)lopen!

“Het wordt steeds lastiger voor werkgevers om goed personeel te werven” kopten de kranten een aantal weken geleden. In de ICT-sector is dit inmiddels een open deur. ICT-bedrijven kampen al enkele jaren met dit probleem en worden daardoor sterk belemmerd in de groei. Volgens het CBS zou een groei van 30% in diverse sectoren mogelijk zijn als men voldoende personeel zou hebben.

Lees meer

Er is geld genoeg, maar je moet wel weten hoe je het voor elkaar krijgt!

Een man die hier alles van weet is het ICT Valley lid Edwin Adams oprichter van Geldvoorelkaar.nl. Hij startte in 2009 op een zolderkamer met het bijeenbrengen van vraag en aanbod waar het om geld lenen en/of investeren. Nu bijna 10 jaar later kan hij zich rekenen tot de grootste Crowdfunding specialist in Nederland.

Lees meer

Nieuwsblog: vrouwen in de tech, cybercrime in het mkb en minder datalekken

Over nieuwtjes op technologisch gebied wordt veel geschreven. Wij lazen een aantal artikelen die we je niet willen onthouden!

Lees meer

Nieuwsblog: cybercrime, IoT en deep learning

We doen een rondje langs tech-sites en delen graag deze interessante artikelen:

Lees meer

Tekort ICT-ers in Nederland stijgt naar recordhoogte

Programmeurs zijn in Nederland steeds moeilijker te vinden, dat blijkt ook uit recente rapporten van de Boston Consultancy Group. In het rapport is te lezen dat we in Nederland al in het jaar 2020 te maken zullen hebben met een tekort van zo’n 54.000 ICT’ers. Om ICT-projecten toch adequaat te kunnen uitvoeren kiezen steeds meer bedrijven ervoor om software-ontwikkeling uit te besteden. Het uitbesteden van werk naar het buitenland gebeurt veelal op basis van Outsourcing of Outstaffing.

Lees meer

Beveiliging persoonsgegevens wat zijn passende maatregelen rekening houdend met de stand van de techniek?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is nagenoeg niemand ontgaan. De laatste maanden stond de verwerking van per-soonsgegevens volop in de schijnwerpers. Nu de invoering van de AVG een feit is, worstelen veel organisaties met de toepassing van de AVG in hun organisatie. De veelal open normen en vaag omschreven ver-plichtingen zorgen voor veel onduidelijkheid en soms ook onterechte interpretaties.

Lees meer

Innovatieve technologieën en ICT-toepassingen gezocht voor minder milieu-impact binnen de voedselproductie!

In samenwerking met de Provincie Gelderland brengt FME in kaart wat veelbelovende technologische oplossingen zijn om energie-, water- en CO2 besparingen te realiseren binnen de voedselverwerkende industrie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van het Sustainable Food Initative programma (SFI). SFI is gericht op onderzoek voor het realiseren van een systeemsprong in duurzame voedselverwerking om op een duurzame wijze te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag naar gezond en veilig voedsel. Het SFI is een initiatief van Wageningen UR, Unilever en het ISPT en wordt vanuit de gouden driehoek vormgegeven in samenwerking met andere partners zoals de Provincie Gelderland.

Lees meer

Dit kan een goed imago binnen de FoodValley betekenen voor uw IT-bedrijf

Een goed imago is van groot belang voor uw IT-bedrijf. Uw imago bepaalt onder meer wie uw klanten zijn en wat het verwachtingspatroon is van uw klanten. De meeste bedrijven richten zich bij het opbouwen van imago dan ook op hun potentiële klanten.

Lees meer

7 manieren om uw bedrijf te profileren via ICT Valley

Veel bedrijven zijn lid geworden van ICT Valley om te profiteren van de kennis en ervaring binnen het netwerk. Bedrijven nemen deel aan evenementen en genieten van de voordelen. Maar wist u dat u ICT Valley ook uitstekend kunt gebruiken om uw bedrijf te profileren? In dit artikel introduceren wij eerst kort ICT Valley, voordat wij ingaan op de mogelijkheden die u heeft om uw bedrijf in de spotlights te zetten

Lees meer

Aan de slag met employer branding in drie stappen

Employer branding: aan de slag met de reputatie van uw bedrijf als werkgever. In ons vorige blog las u alles over de noodzaak en de voordelen van employer branding. Bent u enthousiast geworden en wilt u aan de slag? In deze blog gaan we in drie stappen aan de slag met employer branding: onderzoek, strategie en activatie.

Lees meer

De noodzaak van employer branding voor uw bedrijf

U wilt groeien in personeel, maar loopt tegen een krappe arbeidsmarkt aan. De huidige arbeidsmarktsituatie heeft grote invloed op het werven van personeel. Voor veel bedrijven is het daardoor lastig om sollicitaties binnen te krijgen, laat staan de juiste medewerker te vinden. Employer branding kan u helpen om wél het juiste personeel aan te trekken.

Lees meer

Dit zijn de technologische trends voor 2018

Digital twins, blockchain en edge computing: drie termen waar u ongetwijfeld veel over hebt gehoord. Ze zijn slechts een greep van de technologische trends die (ook) in 2018 een rol gaan spelen. Maar wat houden ze nou eigenlijk in en hoe worden ze toegepast? In dit blog lichten we de belangrijkste technologische ontwikkelingen voor 2018 uit.

Lees meer

Bitcoins & Blockchain

De termen Bitcoin en Blockchain worden veelal in 1 adem genoemd. Dit is begrijpelijk omdat de bitcoin een aansprekend item is en tevens een voorbeeld hoe blockchain in de praktijk kan functioneren. Toch is het jammer want blockchain zelf verdiend wat mij betreft eigenlijk een mooier podium. Waarom zegt u? Nu, om de volgende redenen:

Lees meer

FoodValley meets Central Denmark Region : ICT = Enabler

Met een uitgebalanceerde groep vertegenwoordigers van de triple helix (overheid, onderwijs en ondernemers) uit de FoodValley waren we 3 dagen te gast in de Central Denmark Region.

In eerste instantie zou je misschien denken: Waarom in Denemarken en waarom daar aanwezig als ICT Valley / ICT Campus?

Lees meer

De AVG komt eraan!

De AVG is een Europese verordening. Een verordening is formele Europese wetgeving die boven nationale wetgeving gaat. En die verordening treedt nu per 25 mei 2018 in werking in heel Europa en dus ook in Nederland. Het vervangt de WBP, de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De eerste reactie van de mensen die ik dit vertelde, was vaak: “nou en...?”.

Lees meer

(Eigen)wijs de digitale wereld in

We kunnen denk ik rustig stellen dat ieder mens van nature wel een beetje eigenwijs is.  Allemaal denken we het weleens beter te weten en trekken we ons eigen plan. Als het echter op het gebruik van internet aankomt, gooien we ons gezond verstand regelmatig overboord. Internet is een essentieel onderdeel van ons leven geworden en dankbaar maken we gebruik van alle mogelijkheden die het ons biedt. We Googlen, Facebooken, bankieren, werken en shoppen wat af online. Fantastisch natuurlijk, maar realiseren we ons ook voldoende wat dit betekent voor onze privacy en veiligheid?

Lees meer

Klant- of leveranciersbeoordeling of contract-evaluatie: Is dat nu wel nodig?

Het einde van het jaar nadert alweer met rasse schreden. De vakantie zit er al weer lang en breed op en de stapel werk die voor de vakantie op het bureau lag, lag er waarschijnlijk bij terugkomst nog.
Dus als manager eerst maar eens de (vaak digitale) achterstand inhalen. Meer structurele bedrijfszaken komen daarna wel weer...

Lees meer

De 3 belangrijkste dingen voor een goed datacenter: Design, design, design

Over de voortgang van DCValley;

Eind 2017 gaat de eerste schep de grond in voor DCValley. De eerste enthousiaste klanten zijn er en er vinden nog vele gesprekken plaats met geïnteresseerde afnemers. De reacties van ondernemers in de vallei-regio, (potentiële) afnemers uit binnen- en buitenland en ook branchegenoten zijn bijzonder positief.

Lees meer

Pak het podium: ict bedrijven zijn vaak té stil!

Inherent aan ICT is het feit dat er veelal mensen werken die weinig lawaai maken. Stilte en rust horen bij het vak. Het gevolg is dat ICT bedrijven ook stil zijn naar buiten toe. Zij hebben niet vaak de drang om te vertellen waar ze mee bezig zijn. Als ze aandacht vragen doen ze dat alleen in groepsverband naar klanten toe.

Lees meer

Waarom job marketing een must is om talent aan je te binden

Slechts 19% van de arbeidsmarkt is actief op zoek naar een baan. Dat betekent dat 81% passief is; niet op zoek, maar wel open staat voor een nieuwe uitdaging. In tijden van meer vacatures dan werkzoekenden, is actief werven van passief zoekenden een must. Hoe bereik je dat talent? Lars Wetemans, CEO van job advertising technologie Recruitz.io, legt uit.

Lees meer

Het concurrentiebeding: relevant, vooral binnen de IT

Het kan dan wel komkommertijd zijn (en dus gebruikelijk een tijd vol “vul-nieuws”), maar RTL kwam onlangs met het onderwerp “concurrentiebeding” in het nieuws. Nu is dat voor menigeen een buzz-word, maar als het door u als ex-werkgever wordt geconstateerd, is het ineens weldegelijk realiteit. Wat dan?

Lees meer

Employer branding? Now, How en Wow!

Bouwen aan een sterk, aantrekkelijk werkgeversmerk, ofwel employer branding: wat is daar de waarde van? En hoe pak je dit als bedrijf nou aan? Ton Rodenburg deelt op dinsdag 26 september zijn visie op het bouwen aan een aantrekkelijk werkgeversmerk. 

Lees meer

Kansen voor ondernemers in de foodvalley: Onderzoek op basis van 'no-cure, no-pay'

Heeft u of uw bedrijf een (marketing) vraagstuk dat een innovatieve benadering door een groep enthousiaste vierdejaars Bedrijfskunde studenten nodig heeft? Dit is uw kans! 

Bij de CHE staan 70 studenten Innovatieve en Commerciële Bedrijfskunde klaar om zich in groepen te gaan buigen over verschillende vraagstukken. Deze studenten werken graagookuw vraagstuk uit. Vol is vol, dus wees er snel bij!

Lees meer

IT-bedrijven in Veenendaal bundelen hun krachten met Smart Industry-studenten van de HAN


De ICT Campus is volop in beweging. In de Campus werken bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid samen aan een versnelling van groei en vernieuwing van het ICT-bedrijfsleven in Veenendaal en de regio FoodValley. Er lopen tal van projecten die er uiteindelijk voor zorgen dat Veenendaal de ICT-banenmotor is met een optimaal vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven en top ICT-onderwijs.

Lees meer

GEVONDEN: Ervaren All-Round Developer

“Nederlandse werkgevers zijn verontrust over tekort aan developers”, “Tekort aan developers houdt nog jaren aan” en “Toekomstig tekort aan developers?” zijn nieuwskoppen die voortdurend voorbij komen, en dat is niet vreemd.

Lees meer

Gezocht: Docenten voor nieuwe ICT-opleiding

De CHE heeft de ambitie om in september 2018 te starten met de opleiding ICT. Voor deze opleiding zoeken zij docenten. Het betreft hier een nog te ontwikkelen opleiding en de taken zullen in eerste instantie dan ook ontwikkelingstaken zijn. Denk daarbij aan het ontwerpen van onderwijsmodules voor jaar 1 tot en met jaar 4. Deze onderwijsmodules hebben als kenmerk dat ze gericht zijn op de praktijk en aansluiten bij de leefwereld van de student. Studenten zijn eigenaar van hun leerproces en worden geconfronteerd met actuele bedrijfsvraagstukken en leveren een bijdrage aan de Food Valley en onze ICT-partners.

Lees meer

U zoekt gekwalificeerde ICT-Specialisten in de FoodValley?

Een Cloud TIP!

“De vereiste kennis in de ICT is vaak heel specifiek en moet up-to-date zijn. Er tekent zich in de ICT een duidelijke mismatch af: veel werkzoekenden zijn middelbaar opgeleid of hebben een verouderde opleiding of kennis”, schrijft UWV in een rapport.
En er is juist in toenemende mate behoefte aan mensen met (een hernieuwd) inzicht in bedrijfsprocessen en communicatieve vaardigheden, die klantwensen kunnen vertalen naar ICT. Schaarste ?!

De nieuwe generatie informaticastudenten hebben de banen straks voor het uitzoeken want hun studie is het meest geschikt voor een groot deel van deze functies.

Lees meer

Investeer in de toekomst: geef ruimte aan een student!

Studenten van MBO en HBO opleidingen moeten tijdens hun studie werkervaring opdoen d.m.v. een stage. Hiermee doen ze niet alleen ervaring op in het vak waarvoor ze opgeleid worden maar krijgen zij ook kennis van een specifieke branche.

Lees meer

Een nieuwe knop voor de ICT-branche!

Ik ben een groot fan van de columns van Jacob Spoelstra op Computable. Heerlijk humor met een ICT-smaakje. Eind maart schreef hij een column over eindgebruikers die slechts de helft van functionaliteiten van het systeem gebruiken en daardoor ontevreden zijn. In de demo kan een systeem alles maar de klant snapt maar drie knopjes. Sommige ICT’ers, en dan vooral de consultants, zullen wel herkennen dat implementeren een vak apart is. Vooral de klanten leren hoe zij zo snel, goed en effectief mogelijk met het systeem kunnen werken.

Lees meer

5 tips voor een innoverend bedrijfsklimaat

De wereld is tegenwoordig onderhevig aan continue veranderingen. Om als bedrijf je doelstellingen te realiseren is het belangrijk om flexibel te zijn en te blijven innoveren. Alleen op deze manier blijft jouw bedrijf een stapje voor. Hoe behoud je een innoverend klimaat? En waar haal je deze inspiratie vandaag? Hieronder 5 tips!

Lees meer

Terugblik op Sharing Innovation: fotorapportage

Op 6 april werd het jaarlijkse event Sharing Innovation weer georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Tijdens dit event werd veel kennis gedeeld door de verschillende sprekers en was er ook veel ruimte voor ontmoetingen tussen onderzoekers en ondernemers.

Lees meer

Ondernemers zoomen in op kansen binnen de Food Valley

ICT Valley heeft de afgelopen maanden bezoeken afgelegd bij ondernemers in de Food Valley, die hun geld verdienen met ICT diensten. Inmiddels zijn diverse bedrijven in Veenendaal, Wageningen en Ede bezocht. En met succes! In een open sfeer worden zaken besproken en bekeken, die normaal gesproken aan de aandacht ontsnappen. De komende tijd zullen tientallen bedrijven benaderd worden!

Lees meer

Sharing Innovation: WUR over Wageningen Campus

Sharing Innovation wordt dit jaar georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Het evenement vindt plaats op 6 april. Tijdens het evenement komen verschillende sprekers aan bod die iets vertellen over Big Data, Internet of Things of één van de subthema’s Blockchain en Food. In aanloop na dit evenement worden alle sprekers kort geïnterviewd. Vandaag de vijfde: Petra Caessens.

Lees meer

Sharing Innovation: WUR over blockchain in agri-food

Sharing Innovation wordt dit jaar georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Het evenement vindt plaats op 6 april. Tijdens het evenement komen verschillende sprekers aan bod die iets vertellen over Big Data, Internet of Things of één van de subthema’s Blockchain en Food. In aanloop na dit evenement worden alle sprekers kort geïnterviewd. Vandaag de vierde: Lan Ge.

Lees meer

Sharing Innovation: TechTron & Hillstar over Big Data

Sharing Innovation wordt dit jaar georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Het evenement vindt plaats op 6 april. Tijdens het evenement komen verschillende sprekers aan bod die iets vertellen over Big Data, Internet of Things of één van de subthema’s Blockchain en Food. In aanloop na dit evenement worden alle sprekers kort geïnterviewd. Vandaag de derde: Hillstar & TechTron.

Lees meer

Sharing Innovation: WUR over Internet-of-Food-and-Farm

Sharing Innovation wordt dit jaar georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Het evenement vindt plaats op 6 april. Tijdens het evenement komen verschillende sprekers aan bod die iets vertellen over Big Data, Internet of Things of één van de subthema’s Blockchain en Food. In aanloop naar dit evenement worden alle sprekers kort geïnterviewd. Vandaag de tweede: Jan Willem Kruize.

Lees meer

Sharing Innovation: Gemeente Veenendaal over ICT Campus

Sharing Innovation wordt dit jaar georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Het evenement vindt plaats op 6 april. Tijdens het evenement komen verschillende sprekers aan bod die iets vertellen over Big Data, Internet of Things of één van de subthema’s Blockchain en Food. In aanloop naar dit evenement worden alle sprekers kort geïnterviewd. Vandaag de eerste: Anne Westhoff.

Lees meer

Reminder: Schrijf je in voor Sharing Innovation op 6 april

Op donderdagmiddag 6 april organiseren gemeente Veenendaal, WUR, Stichting ICT-Valley en VNO-NCW Midden voor de derde keer het Sharing Innovation event. Tijdens dit event zal er kennis gedeeld worden en is er ruimte voor ontmoeting tussen onderzoekers en ondernemers tijdens de borrel.

Lees meer

Rieke, Greetje & de afstand tot de ICT-arbeidsmarkt


Wij zijn Rieke van den Bosch (20) en Greetje van de Kieft (25), twee HRM-studenten van de Christelijke Hogeschool Ede. Sinds een aantal maanden doen wij een afstudeerproject voor ICT Valley.

Lees meer

Datacenters zorgen voor blijvende economische impact

Het netwerk van datacenters in Nederland vormt de digitale toegangspoort naar Europa. De ‘Dutch Digital Gateway to Europe’ is naast de Rotterdamse Haven en Schiphol de derde grote mainport in Nederland. Ook al lijkt de bedrijvigheid in eerste instantie minder dan in die andere twee mainports, zonder al deze datacenters zou de economie stilvallen. Toch wordt de economische impact van datacenters vaak onderschat.

Lees meer

Terugblik informatiebijeenkomst Make IT Work Utrecht

Vrijdag 10 maart vond er een informatiebijeenkomst plaats op de Hogeschool Utrecht (HU). Tijdens deze informatiebijeenkomst werd het omscholingsprofiel Business Analytics & Big Data van Make IT Work vormgegeven, dat vanaf september wordt aangeboden door Hogeschool Utrecht.

Lees meer

Politieke aandacht voor cybersecurity

Veiligheid is een thema dat de komende tijd, met het oog op de verkiezingen in maart, veel aandacht zal krijgen. Veel burgers maken zich zorgen over hun fysieke veiligheid. In moderne tijden grijpen terroristen weer naar oude middelen om dood en verderf te zaaien. Tegelijk worden we bijna dagelijks bestookt met berichten over digitale (on)veiligheid. Hacken is allang geen spelletje meer: het wordt onderdeel van de internationale politiek. Burgers, bedrijven en overheid beseffen steeds sterker dat het nodig is om te investeren in ‘digitale veiligheid’.

Lees meer

Intersectorale arbeidsmobiliteit Regio Vallei

  • Is er binnen uw organisatie met regelmaat sprake van boventalligen?
  • U heeft of verwacht veel vacatures?
  • Bent u al lang op zoek naar die ene vakman of vakvrouw?
  • Maakt u hoge kosten, bijvoorbeeld in het kader van ontslag van personeel en/of werving van nieuwe collega’s?
  • Heeft u op het terrein van personeel ook behoefte om eens met vakgenoten uit de regio ervaringen en kennis uit te wisselen, bijvoorbeeld op het terrein van:
    • een klokkenluidersregeling;
    • ziekteverzuim;
    • eigen risicodragerschap;
    • samenwerking met het onderwijs;
    • opleiden van uw mensen en duurzame inzetbaarheid;
    • het aantrekkelijk maken en houden van uw organisatie voor bijvoorbeeld jongeren?

Lees meer

Is uw bewerkersovereenkomst toekomstproof?

Op 25 mei 2018 zal de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) in werking treden. De bepalingen van deze verordening, die de Wet bescherming persoonsgegevens (“Wbp”) zal vervangen, zullen een enorme impact hebben op bedrijven die persoonsgegevens verwerken in de Europese Unie (“verantwoordelijken” genoemd in de verordening). Dit geldt nog meer voor hun IT leveranciers.  Als “bewerkers” van persoonsgegevens (in de AVG: “verwerkers” genoemd) zullen zij voor het eerst direct onderworpen zijn aan vereisten op het gebied van dataprotectie. Dit artikel behandelt één van de nieuwe kernverplichtingen: de aanwezigheid van een bewerkersovereenkomst (die ik, om consequent te zijn verder “verwerkersovereenkomst” zal noemen) waarin zowel de verantwoordelijke als de verwerker verantwoording afleggen voor hun afspraken en de verdeling van hun verantwoordelijkheden.

Lees meer

Een stroef lopende bedrijfsvoering kost handenvol geld. Weg ermee!

Een van de redenen waarom startups het vaak goed doen, is het feit dat zij amper te maken hebben met een stroeve bedrijfsvoering. Bij een startend bedrijf is immers alles nog nieuw, fris en Lean. Vooral de platte organisatiestructuur, het oppakken van de eigen verantwoordelijkheid en het enthousiasme van het team zorgen voor successen bij startups.

Lees meer

Make IT Work - Omscholen naar Business IT?

In heel Nederland is er een groot tekort aan ICT-ers. Ook in de FoodValley en in regio Utrecht. Onderzoek van de ABN AMRO liet zien dat maarliefst 80% van de vacatures niet worden vervuld. Tegelijkertijd vinden lang niet alle hoogopgeleiden werk, of enkel werk ver onder hun opleidingsniveau.

Lees meer

Verslag ICT Borrel - Flynth verbindt zich aan ICT Valley

Tijdens een ledenbijeenkomst van ICT Valley in Barneveld op donderdag 15 december, werden 5 nieuwe leden voorgesteld. ProductIP, VDMBee, ITVitae en Open Up Technologies. Flynth adviseurs en partners wordt partner-lid van ICT Valley. Met haar expertise op het vlak van ICT en technologie wil ze ICT Valley en de leden bijstaan en adviseren. Jan van Esveld (vestigingsmanager Ede) en Peter van der Vijgh (senior adviseur IT bedrijven) tekenden vooraf aan de bijeenkomst een partnerovereenkomst.

Lees meer

Scrummaster? Deel je kennis met studenten!

Scrummasters opgelet! Zou jij het leuk vinden om jouw kennis te delen met studenten? Knooppunt Techniek is op zoek naar jou!

Lees meer

DROPOUTS? Drop-IT's!

ICT Valley organiseert ook de komende tijd weer enkele events. Dat doen we met een duidelijk idee: verbinding en ontmoeting zijn belangrijke ingrediënten voor een cluster als ICT Valley. Innovatie begint bij mensen die ideeën uitwisselen en samenwerken aan nieuwe concepten.

Lees meer

Hard gezocht: ICT'ers

Afgelopen week was ik op bezoek bij de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Deny Smeets nam de tijd mij rond te leiden en uitleg te geven over de verschillende faculteiten. Erg leuk en boeiend. Op een prikbord zag ik flyers van een groot ICT bedrijf in Veenendaal. Deny vertelde mij dat dit bedrijf alles uit de kast trekt om jonge mensen aan zich te binden. ICT-ers zijn gewild. Dat werd mij opnieuw duidelijk.

Lees meer

Privacy Shield, rust voor de cloudindustrie?



Het is alweer bijna een jaar geleden dat het Europees Hof van Justitie uitspraak deed in de zaak Schrems. Hierdoor sneuvelde het verdrag tussen de Verenigde Staten en de Europese Commissie waardoor rechtsgeldig persoonsgegevens van Europeanen in de VS konden worden opgeslagen (Safe Harbor). De uitspraak stelde Amerikaanse aanbieders van public clouddiensten (Microsoft, Facebook, Amazon en Apple) voor een acuut probleem. Zie hierover mijn blog van oktober vorig jaar.

Lees meer

Seecr: Zo simpel mogelijk programmeren

Het is een van de grootste uitdagingen: complexe zaken eenvoudig maken. Dat is de ambitie van Seecr. Een klein ICT-bedrijf in Veenendaal dat landelijke systemen maakt die (aan de voorkant) eenvoudig zijn te gebruiken.

Lees meer

Help, mijn software is nagemaakt! Wat nu?

Wat nu te doen? Uw eerste gedachte is waarschijnlijk: we hebben deze software in eigen huis ontwikkeld, dus we gaan de rechter vragen onze concurrent te verbieden de namaaksoftware op de markt te brengen en hem tot schadevergoeding te veroordelen. Als eisende partij zult u dan moeten bewijzen dat de concurrent uw software heeft nagemaakt. Hoe doet u dat? Deze vraag was onderwerp van een procedure waarin de rechtbank Den Haag in juni 2014 uitspraak deed.

Lees meer

Social Return On Investment in de ICT: aan kansen geen gebrek!

Veel bedrijven worstelen met Social Return On Investment (SROI). Tijd om de positieve kant te belichten. In een interview met Gert ten Hoven, manager zorg bij ’s Heeren Loo, vertelde hij ons alles over de mogelijkheden van SROI en de kansen voor de ICT-branche.

Lees meer

Internationaal werven als oplossing voor personeelstekort bij ICT-bedrijven?

De ICT-sector is bij uitstek een industrietak waar menselijk potentieel doorslaggevend is. Uit diverse onderzoeken blijkt dat er een groeiend tekort is aan gekwalificeerd personeel, waardoor er een rem wordt gezet op de verdere ontwikkeling van de sector en daarmee ICT Valley en de hierin gevestigde bedrijven.

Lees meer

Sharing Innovation

Onderzoekers en ondernemers ontmoetten elkaar woensdagmiddag 11 november bij Sharing Innovation - Smart Industry en de Wageningen UR. Een enerverende, inspirerende ontmoeting, georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen UR, Stichting ICT-Valley en VNO-NCW Midden.

Lees meer

Hoe haalt u het beste uit uw stagiair?

Een stagiair kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw bedrijf: extra mankracht, nieuwe inzichten, een gemotiveerde werknemer en/of een extra netwerk. Aan de andere kant bent u meer tijd aan een stagiair kwijt, ofwel om in te werken of aan begeleiding. Hoe zorgt u er nu voor dat de voordelen opwegen tegen deze investering in tijd?

Lees meer

Sharing Innovation 2015: een inspirerende ontmoeting

Onderzoekers en ondernemers ontmoetten elkaar woensdagmiddag 11 november bij Sharing Innovation - Smart Industry en de Wageningen UR. Een enerverende, inspirerende ontmoeting, georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen UR, Stichting ICT-Valley en VNO-NCW Midden.

Lees meer

HSO helpt Gaastra met Dynamics CRM

Gaastra, producent van functionele fashionable kleding, heeft met de overstap naar Microsoft Dynamics CRM haar management- en salesprocessen geoptimaliseerd. Het Veense HSO, leverancier van innovatieve CRM- en ERP-oplossingen, verzorgde de implementatie van Microsoft Dynamics CRM. Het Nederlandse kledingmerk wil sneller en proactiever inspelen op de veranderende retail- en modebranche.

Lees meer

Internationaal IT of marketingtalent binnen uw bedrijf?

Nieuwe inzichten, flexibel en toegang tot een nieuw netwerk: een internationale student kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw bedrijf. Elk jaar voorziet AIESEC duizenden bedrijven met de mogelijkheid om internationaal talent in dienst te nemen.

Lees meer

Hoe ICT een koe langer laat leven

Wat kan informatie- en communicatietechnologie betekenen om de dagelijkse bedrijfsvoering van veehouders te ondersteunen? Dat is de grote vraag die centraal staat in het werkende leven van Kees Lokhorst. Hij richt zich enerzijds op smart farming als senior onderzoeker bij Wageningen UR Livestock Research en focust zich anderzijds op de veehouders van de toekomst als lector Herd Management en Smart Dairy Farming bij hogeschool Van Hall Larenstein University of Applied Science.

Lees meer

Hoe ICT de consument gaat helpen bij het maken van de juiste keuze

Calorieën tellen, biologisch eten en superfoods pro beren, maar de weegschaal geeft nog steeds een  teleurstellend getal aan. En dan al de verhalen ove r mensen die zich fitter voelen door een leven  zonder suiker, maar het werkt niet bij jou. Eerlijk  is eerlijk. We zien inmiddels door de bomen het bo niet meer. Zoveel voedingsguru’s en theorieën die v ertellen wat dé manier is om gezond te leven en  lekker in je vel te zitten. Wat heerlijk als dit ve rleden tijd zou zijn. Dat u advies krijgt dat past  bij uw  persoonlijke gezondheidssituatie en u helpt gezond  te leven. Een illusie? Volgens Liesbeth Luiendijk,  business development manager bij Food & Biobased Re search, is dit dichterbij dan u denkt.

Lees meer

Boeren en ict: vanuit je stoel je land besturen

Met een druk op de knop een aardappelperceel besturen? De behoefte van een gewas per plant bekijken in plaats van iedere hectare hetzelfde behandelen? Precisielandbouw maakt het mogelijk. Tijdens Sharing Innovation – Smart Industry en de Wageningen UR vertelt Corné Kempenaar, senior onderzoeker bij Wageningen UR en specialist in plant research, meer over Akkerweb en precisielandbouw.

Lees meer

Technologische ontwikkelingen geven vaak déjà vu gevoel

Vandaag staat centraal in het blogartikel: Eldert van Henten. Hij is werkzaam als groepsleider bij de Farm Technology Group van Wageningen Universiteit. Hij leidt studenten op en begeleidt onderzoeken van promovendi. The Farm Technology Group richt zich op het verbeteren, goed benutten en verspreiden van technologie in primaire agrarische productieprocessen. Dit met als doel om de behoeften van de mensheid en de natuur op een duurzame manier te vervullen. Dit doen zij door kennis, methoden en instrumenten van technische wetenschappen te combineren met die van biologische, milieu, landbouw en sociale wetenschappen. 

Lees meer

Help! Pikken robots onze banen in?

De komende weken kunt u toeleven naar het evenement Sharing Innovation – Smart Industry en de Wageningen UR. Op dit event maakt u kennis met onderzoekers en ondernemers die trends en ontwikkelingen op het gebied van Robotica, Big data en Consument & ICT delen. Iedere week zullen er 1 of meerdere blogartikelen verschijnen waarin een onderwerp van één van de sprekers wordt toegelicht. Wilt u weten wat er speelt op het gebied van Robotica en Big data en vooral wat dit voor u als ondernemer en consument gaat betekenen? Mis de blogs dan niet!

Lees meer

Themanummer Het Ondernemersbelang Utrecht & Food Valley

Digitaal leven en werken: Over digitalisering en automatisering

Hét Ondernemersbelang Utrecht & Foodvalley staat eind september volledig in het teken van digitalisering en automatisering. Van software, apps, hardware, ontwikkelingen in de regio, en alles wat deze branche verder nog te bieden heeft. In het kader van deze special organiseert Hét Ondernemersbelang Utrecht & Foodvalley een rondetafelgesprek met specialisten en deskundigen uit deze branche. Van dit rondetafelgesprek wordt uitgebreid verslag gedaan in het themanummer van Hét Ondernemersbelang Utrecht & Foodvalley.

Lees meer

Dienstbaar organiseren in de regio in sociaal en economisch perspectief

Henk Kievit is behalve de nieuwe voorzitter van ICT Valley ook lector bij de Christelijke Hogeschool in Ede. Als lector gaf hij daar afgelopen vrijdag de volgende lectorrede:

Lees meer

Persbericht: Nieuwe fase ICT Valley met nieuwe voorzitter

ICT Valley gaat nieuwe fase in!

Henk Kievit neemt voorzittersrol op zich.

VEENENDAAL – Driek Geurtsen draagt na vier jaar per 1 juni  het voorzitterschap van ICT Valley over aan  dr. ir. Henk Kievit.

Lees meer

Ziekte, de sancties, en binnenkort de WWZ

De laatste tijd is er weer veel aandacht voor de loondoorbetalingsplicht van werkgevers ten aanzien van zieke werknemers. Die loondoorbetalingsplicht bij ziekte bestaat in beginsel gedurende de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid. Menig werkgever is dat een doorn in het oog. Er gaan wederom stemmen op om de duur van de loondoorbetalingsplicht te verkorten.

Lees meer

Next Marketing: Hét event voor de innovatieve B2B marketeer!

Inbound Marketing inzetten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want waar moet je beginnen als je met Inbound Marketing aan de slag gaat? Of hoe zet je inbound marketing in voor leadgeneratie? Hoe maak je content die leads genereert? Op deze vragen krijg je onder andere antwoord tijdens Next Marketing 2015. Er komen succesvolle voorbeelden voorbij en je gaat naar huis met veel tips over de praktische toepassing van inbound en content marketing. Eindelijk een filosofie die marketing weer leuk maakt! Dus ben jij die innovatieve B2B marketeer bezoek dan 2 juni Next Marketing in het gemeentehuis van Veenendaal.

Lees meer

Ontslag op staande voet; wie deert het?

De gedachte bij een ontslag op staande voet is dat werkgever daardoor direct van de werknemer in kwestie af is. Loon hoeft niet meer te worden betaald. Het ontslag op staande voet zou alleen de werknemer moeten deren. Maar is dat ook zo?

Lees meer

ICT Valley gaat op bedrijfsbezoek: welke leden doen mee?

O, kom er eens kijken…

Lees meer

ICT Borrel wordt aangevuld met Kennishapjes

Voor het jaar 2015 komt ICT Valley met een andere opzet van de ICT Borrel. Waar we gewend waren, eens per kwartaal, elkaar te ontmoeten bij Zeldzaam op de 1e etage gaan we daar bewust verandering in aanbrengen.

Lees meer

Tot welke ICT-categorie behoor jij? Heb jij een duidelijk carriereplan?

ICT-ers staan bekend als slimme mensen, hoog opgeleid en in staat om ingenieuze acties op te zetten. Ook staan ICT-ers bekend als stille, in zichzelf gekeerde mensen die vooral vitamine opdoen door achter hun beeldscherm te zitten. Misschien is het interessant om deze twee standaard typeringen in een breder daglicht te stellen.

Lees meer

Vijf voordelen van een internationale student binnen uw bedrijf

1. Diversiteit
Internationale studenten brengen een verscheidenheid van interculturele voordelen voor uw bedrijf. Met verschillende opleiding, ervaring en inzichten dan uw medewerkers uit Nederland bieden deze studenten een mondiaal perspectief aan uw bedrijf. Internationale markttrends en nieuwe culturen kunnen worden ontdekt.

Lees meer

IT Selector onderzoekt waardering ERP software

IT Selector doet onderzoek naar de waardering van ERP software vanuit het perspectief van de gebruiker. Het doel van het onderzoek is om een onafhankelijke lijst op te stellen met een Top 10 van best gewaardeerde ERP software binnen Nederland.

Lees meer

Weg met Werk, weg met Zekerheid in 2015?

Het is 2015 en de wet Wet Werk en Zekerheid is een feit.
Het arbeidsrecht en het ontslagrecht wijzigen per 2015.
Wat betekent dat nu qua werk en qua zekerheid?

Lees meer

Met recht een ICT ondernemer

Veenendaal aan de A12 is ICT Valley. Dat klinkt interessant voor een ICT ondernemer. Centraal met goede voorzieningen. Wat goede voorzieningen zijn, is voor elke ondernemer anders. Voor mij als advocaat/ondernemer betekent het de nabijheid van in ieder geval twee rechtbanken.

Lees meer

Waar plaats ik mijn ICT vacature?

Hoera, het gaat beter met de economie. Meer werk en dus meer vacatures. Maar hoe vullen we die in?

Lees meer

Om IT’ers te werven moet je creatief zijn

Het werven van IT’ers kan een lastige en tijdrovende klus zijn. IT’ers zijn schaars en vaak niet via traditionele kanalen te bereiken. Aantrekken van IT talent vereist een andere aanpak.

Lees meer

Nieuw trendrapport: ICT, kennis en economie 2014

Het ministerie van Economische Zaken, TNO en het CBS hebben kortgeleden een nieuwe versie van hun ICT trendrapport uitgebracht.

Lees meer

Kwaliteitsmanagement in het MKB

Ondernemers in het MKB lijken zelden of nooit tijd te hebben voor de kwaliteit van hun organisatie. En toch lijkt het logisch dat je met een betere kwaliteit belangrijke winstpunten kunt behalen zoals Klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid, kortere levertijd, flexibeler inspelen op de klantvraag, minder uitval en minder ongewenst verloop onder je personeel. In kleine organisaties wordt hard tot heel hard gewerkt om de eindjes aan elkaar te knopen. Er worden extra uren gemaakt om meer te kunnen verkopen, produceren en af te leveren. Zeker in de huidige economisch moeilijke tijd. Er blijft dus gewoon geen tijd over. Maar komt het dan ooit wel eens goed?

Lees meer

Een internationale student als stagiair via AIESEC

AIESEC is een internationale studentenorganisatie die studenten de mogelijkheid geeft om zichzelf op professioneel vlak te ontwikkelen. Dit wordt onder andere gedaan door middel van internationale stages. In alle 124 landen waarin AIESEC actief is, wordt gezocht naar bedrijven die op zoek zijn naar internationaal talent. Zo ook door AIESEC Wageningen, en met succes. Deze zomer zijn er weer twee nieuwe studenten aangekomen in Wageningen om hier meer ervaring op te doen in het werkveld en zich op deze manier op professioneel vlak te ontwikkelen. 

Lees meer

Duurzaam ondernemen en personeel

De meeste werkgevers volgen met argusogen de ontwikkelingen in het arbeidsrecht en het ontslagrecht. Er gaat veel veranderen in 2015. Dat maakt dat velen hun personeelsbestand aan het inventariseren zijn en de balans aan het opmaken zijn.

Lees meer

Hoe financier ik mijn ICT-innovatie?

‘In een wereld waarin technologie elk aspect van het dagelijks leven raakt, is innovatie van doorslaggevend belang voor succesvol ondernemen’.

Lees meer

Vertrouwen is goed, controle is beter

Het is vaak een kwestie van vertrouwen. Vertrouwen bijvoorbeeld op de mensen waar je mee werkt, op de apparaten die worden gebruikt, op je kennis.

Lees meer

Renflex stelt software veilig via Ottens IT-notaris en Software Borg

De producten van Renflex Software zijn meer en meer onmisbaar voor haar klanten. Voor deze klanten is het van groot belang dat deze software veilig en betrouwbaar is én blijft. Via een escrow regeling bij Ottens IT-notaris en de beoordeling door Software Borg zijn Renflex en haar klanten hiervan verzekerd.

Lees meer

Is het genoeg voor een einde van de arbeidsovereenkomst?

Zowel werkgevers als werknemers stellen die vraag regelmatig:

Lees meer

Succesvol ICT ontwikkelen over de grens

Richtlijnen voor offshore ontwikkeling. (5/5)

Lees meer

MaakIT evenement: Samenwerking tussen maakindustrie en ICT

Op woensdag 25 juni was het gemeentehuis in Veenendaal het decor van een bijzondere bijeenkomst, MaakIT. Ondernemers uit de maakindustrie en de ICT-sector kwamen deze middag bijeen om met elkaar te spreken over mogelijke samenwerkingsvormen tussen deze beide sectoren. De organisatie van de bijeenkomst was in handen van RCT de Vallei en ICT Valley, met ondersteuning van gemeente Veenendaal, VNO-NCW Midden en studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Doel van de bijeenkomst was het stimuleren van innovatie in de regio FoodValley door met elkaar te discussiëren over inhoudelijke thema’s en op die gebieden lokale en regionale verbindingen te leggen.

Lees meer

[Evenement] Kansen voor Nederlandse ICT-bedrijven op de Duitse markt

Afgelopen week heeft u op onze blog kunnen lezen over succesvol ICT ontwikkelen over de grens. In aansluiting daarop is dit evenement misschien iets voor u.

Lees meer

Succesvol ICT ontwikkelen over de grens.

Richtlijnen voor offshore ontwikkeling. (4/5)

Deze blog is geschreven door Edwin Zuijdendorp, Directeur Global IT support Ukraine (www.gisua.com), Global IT support Ukraine is al 12 jaar NearShore leverancier vanuit de Oekraïne en voorziet Nederlandse bedrijven van hoogwaardige ontwikkelteams.

Lees meer

Succesvol ICT ontwikkelen over de grens

Richtlijnen voor offshore ontwikkeling. (3/5)

Lees meer

Succesvol ICT ontwikkelen over de grens

Richtlijnen voor offshore ontwikkeling. (2/5) 

Lees meer

Succesvol ICT ontwikkelen over de grens.

Richtlijnen voor nearshore ontwikkeling. (1/5) 

Lees meer

Slowakije, een internationale ervaring

AIESEC is een internationale organisatie die studenten de mogelijkheid geeft om zichzelf op professioneel vlak te ontwikkelen. We doen dit op veel verschillende manieren; part- en fulltime bestuursfuncties, internationale stages en carrière-evenementen. Doordat er in alle 124 landen waarin AIESEC werkzaam is wordt gestreefd naar hetzelfde doel, zijn er in die landen veel gelijkenissen in de problemen en oplossingen die we tegenkomen.

Lees meer

Concurrentiebeding, is dat dan geen wassen neus?

 Een non-concurrentiebeding. Daar wordt vaak van gedacht dat het niet zoveel voorstelt.

Lees meer

Netwerkbijeenkomst voor MKB in de Topsector Agri & Food, overheid en ICT-onderzoekers


Netwerkbijeenkomst voor MKB in de Topsector Agri & Food, overheid en ICT-onderzoekers, 22 mei, Kamer van Koophandel Amsterdam.

Lees meer

Ondernemend Veenendaal werft ICT bedrijven met blogs


Ondernemend Veenendaal heeft inbound marketingactiviteiten opgestart, met als doel het positioneren van Veenendaal als beste vestigingslocatie voor ICT bedrijven. Inbound marketing is een marketingfilosofie die steeds meer aan terrein begint te winnen. In de traditionele outbound Marketing staat het push mechanisme centraal, terwijl inbound marketing juist gebruik maakt van de pullstrategie. De kernactiviteiten binnen inbound marketing zijn:

Lees meer

Door wetsvoorstel Werk en Zekerheid: overeenkomst van opdracht in plaats van een arbeidsovereenkomst?

Het door velen bekritiseerde wetsvoorstel Werk en Zekerheid is in behandeling bij de Eerste Kamer. Werkgevers vrezen dat het arbeidsrecht en het ontslagrecht er niet soepeler en eenvoudiger op gaan worden en juist meer geld gaan kosten.

Lees meer

ICT Campus: Een betere weg

Vorige week kon u het derde deel lezen van het interview met Sjoerd C. Hania. Vandaag gaan we verder met het vierde en laatste deel.

De samenleving verandert en steden streven naar steeds meer dynamiek. Hoe mooi zou het zijn als Veenendaal een voortrekker wordt in onze samenleving? Per locatie moet je opnieuw kijken hoe je het gevuld krijgt. Daar horen andere business modellen bij. Als Nederland uit de crisis komt, gaan we niet over tot de orde van de dag. Er is een bredere crisis aan de hand waar de maatschappij zich op moet instellen. De politiek wordt geacht voortrekker te zijn daarin. In de tijdsgeest van nu verandert dat totaal. Je kunt het wel tegenhouden en dat heeft volgens Sjoerd geen enkele zin.
‘Niet iedereen zal het eens zijn met deze visie, maar het is aan het gebeuren en we kunnen er niet omheen. Ik gebruik graag als voorbeeld de A12 tussen Arnhem en Utrecht. Dat was een tweebaansweg die tijdens de verbreding altijd goed bereikbaar bleef, ook al werden er bruggen of tunnels gebouwd. Het verkeer kon altijd blijven rijden. Soms gebeurde het dat een stuk ineens klaar was en dan reed je daar langs en besefte je pas later dat het stuk klaar was. Je had het eigenlijk niet door. Dat is wat er aan de hand is. Het oude moet doorgaan, want er moet gewoon doorgewerkt worden. Maar realiseer dat er anderen bezig zijn om een nieuwe weg neer te leggen, een betere weg. Er vindt verandering en vernieuwing plaats. Laat het gebeuren en zoek de verbinding in de samenleving. Ga het niet tegenhouden, want die weg komt toch wel. Uiteindelijk kom je er met elkaar beter uit.’

Lees meer

ICT Campus: Dynamiek

Vorige week kon u het tweede deel lezen van het interview met Sjoerd C. Hania. Vandaag gaan we verder met het derde deel. 

Lees meer

Solliciteren met Succes

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het solliciteren voor een nieuwe ICT functie? ICT Valley organiseert een gratis workshop Solliciteren met Succes – Speciaal voor ICT-ers.  

Lees meer

ICT Campus: Creativiteit stimuleren

Vorige week kon u het eerste deel lezen van het interview met Sjoerd C. Hania. Vandaag gaan we verder.

Lees meer

ICT Campus: Andersom denken, andersom doen

Sjoerd C. Hania heeft 40 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Sinds 2008, ongeveer tegelijkertijd met het ontstaan van de economische crisis, is hij zich gaan afvragen hoe het mogelijk is dat Nederland in een opeenstapeling van crisissen terecht is gekomen. Zowel in de business als aan de sociale kant van de samenleving, en ook aan de politiek bestuurlijke kant is hij actief geworden. Hij is een groot voorstander van vernieuwing. Maar dat zal vooral gedragen en geïnitieerd moeten worden door het politiek bestuur in samenwerking met nieuwe business innovators. 

Lees meer

Symposium ICT en Recht: Sneak preview

Weer een fijn vooruitzicht voor alle ICT liefhebbers, het symposium ICT en Recht op 22 april in het Gemeentehuis van Veenendaal. Ik ben blij dat ik hieraan deel mag nemen als gastspreker tussen de indrukwekkende sprekers die aanwezig zijn. Een dag waar ICT’ers, hoop ik, heel veel voordeel aan hebben.

Lees meer

Investeren in investeerders

Diverse leden van ICT Valley en een aantal overige geïnteresseerden wisten de weg naar het hoofdkantoor van Detron in Veenendaal te vinden. Allereerst gaf Ronald Knoop, CCO bij Detron, een korte inleiding over Detron. Duidelijk verklaarde hij waarom Detron groot genoeg is als stabiele partner, maar klein genoeg om de uitdagingen van MKB ondernemers te begrijpen.

Lees meer

ICT verbindt opnieuw op tiende ICT borrel

Veenendaal, 27 februari 2014

Lees meer

Update en wijzigingen wetsvoorstel Werk en Zekerheid

Het ontslagrecht zou moeten worden versoepeld. Aan de andere kant zouden de flexibele werknemers juist beter moeten worden beschermd tegen ontslag.

Lees meer

Vijf redenen om een internationale stagiair in dienst te nemen

1. Diversiteit
Uit onderzoek naar personeelsbezetting is gebleken dat er een behoefte is aan een multiculturele werkomgeving. Zo’n omgeving maakt het voor werknemers mogelijk om zowel internationale markttrends als nieuwe culturen te ontdekken. Naast diversiteit van afkomst, geslacht, nationaliteit biedt multiculturele werkvloer ook diversiteit van geest.

Lees meer

Ambitiedocument ICT Campus Veenendaal opgesteld

Veenendaal ontwikkelt en profileert zich als ICT centrum van de regio Food Valley. In dat kader heeft de gemeente Veenendaal de handschoen opgepakt om een eerste stap te zetten naar de realisatie van een ICT Campus door het Ambitiedocument ICT Campus Veenendaal op te stellen. 

Lees meer

Bedrijvenkring Veenendaal organiseert 10e ICT Borrel

Bent u een professional bij een de ICT topbedrijven van Veenendaal en omgeving/FoodValley? Dan heeft u vast belang bij het ICT ondernemersklimaat in Veenendaal. Ontmoet uw collega’s en wissel ervaringen uit op de 10e ICT borrel van Bedrijvenkring Veenendaal. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u bijpraten met bekende collega’s, maar ook nieuwe mensen leren kennen. Een mooie mogelijkheid om uw kringen uit te breiden.

De ICT borrel is op 27 februari en vindt plaats bij Brasserie Zeldzaam.
Tijdens de ICT borrel is er niet alleen plaats voor ontmoeting, maar worden er ook relevante ICT ontwikkelingen besproken.

Voor meer informatie en mogelijkheid om aan te melden kunt u naar: 
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-10e-ict-borrel-veenendaal-8203967287

Lees meer

Presentaties van het WUR-event

30 januari werd het matchmaking event Regio FoodValley georganiseerd.

Lees meer

Leeftijdsdiscriminatie, dat mag wel in 2014 en in 2015!? Hoe werkt dat?

Blog: Advocatenkantoor Wolters, Annette Wolters

Lees meer

iBestuur Congres groot succes als platform voor samenwerking overheid en bedrijfsleven

“ICT-bedrijven kunnen Rijksoverheid en gemeenten in de eerste plaats helpen met producten en diensten en daarnaast meer nog dan nu gebeurt meedenken over de beste oplossingen”. Dat was de kern van het antwoord van Bart Hogendoorn, voorzitter Nederland ICT, op de vraag van dagvoorzitter Ton Annink hoe hij Hans van der Stelt (CIO ministerie Infrastructuur en Milieu) en Tof Thissen (directeur KING) kan helpen. Ook noemde Hogendoorn Value Based Procurement en intensivering van de iDialoog als voorbeelden die de samenwerking beter kunnen maken. Voor een uitverkochte zaal op het iBestuur Congres in Den Bosch benadrukten de drie partners dat ze elkaar nodig hebben om succesvol te zijn.

Lees meer

Kom naar de Innovatiemarktplaats

30 januari zal het matchmaking event Regio FoodValley worden georganiseerd.

Lees meer

Een celebrity in uw bedrijf?

Robert Kennedy, Koningin Máxima, Bono, Mick Jagger en Bill Clinton

Lees meer

Wetsvoorstel Werk en zekerheid

Meer bescherming voor flexwerkers, maar ook sneller en goedkoper ontslag en eerder vanuit WW weer aan het werk. Dat is althans de bedoeling van het op 29 november 2013 ingediende wetsvoorstel Werk en zekerheid.

Lees meer

Ons mooie vak

Laat ik beginnen op mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Matthijs Visscher en ik ben werkzaam bij Aatop ICT, een Werving- & Selectiebureau voor ICT Professionals. Aatop ICT maakt onderdeel uit van Aatop Personeelsintermediair. Wij beschikken over drie vestigingen: Zwolle, Sliedrecht en sinds juni 2013 zijn wij weer gevestigd in Veenendaal. Ik zeg ‘weer’ omdat Aatop van 2003 tot 2010 ook in Veenendaal gevestigd is geweest. Van 2008 tot en met dit jaar hadden we een vestiging in Barneveld.

Lees meer

Intermediair Nationaal Salaris Onderzoek 2013

Is salaris het laatste taboe van Nederland? Intermediair ging de straat op om dit te onderzoeken en kwam met interessante inzichten.

Download: White paper Nationaal Salaris Onderzoek 2013

Lees meer

Werknemer aanspraak op een vast arbeidscontract?

Vaak wordt aan een werknemer eerst een tijdelijk contract aangeboden.

Lees meer

ERP-economie: brandstof voor ERP groei

Dit blog is geschreven door ITSelector, lid van ICT Valley.

Lees meer

ICT ondernemers mogen hun hart luchten

ICT Valley doet onderzoek naar vestigingsklimaat in de regio FoodValley

 

Lees meer

Help: een trol op mijn social media

Bij het woord trol kunt u denken aan het foeilelijke, mismaakte gedrochtje met commercieel fluorescerend pluishaar dat jaren geleden zo populair was als hebbedingetje. Die bestaan. Maar een trol is tegenwoordig ook iets anders: een internetgebruiker die er op uit is om problemen te veroorzaken en uw organisatie negatief in het daglicht te zetten. Elke organisatie krijgt er vroeg of laat mee te maken. Dus wat te doen?

Lees meer

Flexibel met arbeid?

Het is de vraag of goed werkgeverschap alleen kan blijken uit het laten werken van medewerkers op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Lees meer

(face)Book

De verschuiving van offline naar online zorgt er ook in het bedrijfsleven voor dat we steeds minder fysiek contact hebben met elkaar. Op facebook zie je soms foto’s van een persoon, maar zelfs dan weet je nooit of dit daadwerkelijk de persoon is die de content verspreidt. Dit geldt natuurlijk voor de meeste social media. In feite verliezen we onze ‘face’ aan facebook, omdat je niet kunt zien met wie je te maken hebt. Dat we door het online leven steeds anoniemer worden is een feit. Het tegengaan is echter onrealistisch.  Daarom moeten we kijken hoe organisaties hier het beste in mee kunnen gaan. Dit is belangrijk zodat een organisatie zich kan aanpassen aan de omgeving en er uiteindelijk zijn voordeel mee kan doen.

Lees meer

SucceedIT introduceert EazyStock in Nederland

SucceedIT, lid van ICT Valley, introduceert EazyStock in Nederland. EazyStock is een krachtige en betaalbare voorraadmanagement oplossing die eenvoudig gekoppeld wordt aan uw ERP of WMS oplossing.

Lees meer

Blog een bedrijf naar de top!

Lees meer

Bezoekers op uw website houden

Een leuke website trekt de aandacht en houdt bezoekers langer vast. Toch blijkt het in de praktijk niet altijd zo uit te pakken als we voor ogen hebben. Leuk is natuurlijk een subjectief gegeven, maar feit is dat websitebezoekers met één muisklik komen en vrij snel weer gaan wanneer de website niet aanspreekt.  Hoe voorkom je dit?

Lees meer

Beleid: wie schrijft die blijft?

Iets met beleid doen. Het is een spreekwoord, maar doet een ondernemer er iets mee?
Als werkgever heb je bepaalde wensen ten aanzien van gedrag en houding van personeel.

Die wensen kunnen natuurlijk mondeling worden gemeld aan medewerkers.
Het is beter om gedragsregels op te stellen. Ook kunnen specifieke regels worden opgesteld ten aanzien van veiligheid op de werkvloer, het gebruik van sociale media of het gebruik van de ter beschikking gestelde auto, telefoon of laptop.

Lees meer

Dé nieuwe dag is een timeline

Vroeger bestond een dag uit 24 uur, waarvan je er ongeveer 3 uur doorbracht voor detelevisie. Na het werk en het eerste kopje koffie na het avondeten. De programma’s op televisie werden van elkaar gescheiden door reclameblokken, die niet eens zo heel vervelend waren om naar te kijken.

Lees meer

Wat je van ver haalt is lekker. Alleen van hoe ver?

Het kan mij niet dichtbij genoeg zijn. Als het maar goed is.

Lees meer

Onderscheid oude en nieuwe media voorbij

Hoe lang gaan we nog onderscheid maken tussen oude en nieuwe media? In 2008 vonden we het nog bijzonder dat de toenmalige minister Verhagen een Twitteraccount had. En in datzelfde jaar maakte zijn collega Vogelaar kennis met de nieuwe journalistiek van GeenStijl. Peanuts, in vergelijking met wat er aan de overkant van de oceaan gebeurde rondom de eerste verkiezingscampagne van Barack Obama. In 2009 kregen we alvast een kleine preview van de latere protesten in de Arabische wereld. Via internet werd opgeroepen tot een wereldwijde No Berlusconi day. In Nederland sprak koningin Beatrix over eenzaamheid in relatie tot social media. Nog een jaar later, maakten we kennis met het fenomeen Wikileaks.

Lees meer

Alleen extreem goede content maakt hét verschil

Nieuws is voor de geest hetzelfde als suiker voor het lichaam. Mensen kunnen niet zonder. Sterker nog de behoefte aan nieuws neemt alleen maar toe. Nieuws geeft mensen iets om over te praten of om te delen via social media. Door als organisatie op een slimme manier nieuwsfeiten naar buiten te brengen, kun je je imago bij klanten, partners, stakeholders en potentiële nieuwe collega’s versterken. Maar er wordt tegenwoordig al zoveel veel informatie gemaakt en gedeeld. De hoeveelheid informatie verdubbelt wereldwijd iedere twee jaar tot een gigantische omvang. van 1,8 Zerrabytes. Dit getal zegt op zichzelf misschien niet nog zoveel. Maar er zijn bijna 58 miljard 32 GB iPads nodig om die hoeveelheid data op te slaan. Een groot deel van alle informatie wordt tegenwoordig via social media verspreid. Deze ‘content tsunami’ betekent een concurrentieslag om de aandacht van uw publiek op internet. Simpel gezegd: goede content volstaat niet meer. In dit digitale tijdperk heeft u extreem goede content nodig. Content die aansluit bij een strategie en mensen in beweging zet. Zo’n content marketing strategie is beslist geen sinecure, want wat goede content is en wat niet, ligt niet altijd voor de hand. Mensen en organisaties hebben altijd nieuws te melden. Om onderdeel van het nieuws te worden, gaat het erom hoe je die verhalen vertelt en in welke media. 

Lees meer

Wat te doen bij ziekte?

 

Lees meer

Software escrow is niet meer weg te denken

Op onderhavige blog, lees ik met enige regelmaat berichten over continuïteit van IT-systemen en risico’s bij faillissement. Als IT-notaris onderken ik de risico’s van bestuurdersaansprakelijkheid bij het gebruik van bijvoorbeeld online  administratiesoftware, waarbij in geval van een faillissement van de softwaregebruiker hem de toegang tot de administratie ontzegd kan worden. Maar de risico’s voor een softwaregebruiker zijn minimaal zo groot, in het geval waarin niet hijzelf, maar zijn softwareleverancier failliet gaat.

Lees meer

Besparen op uw media-inkoop? Yes, you can!

Er zijn veel verschillende manieren om je vacature onder de aandacht te brengen vanmogelijke kandidaten. Dat het nog vaak een lastige puzzel is om uit alle mogelijkheden de juiste mix te selecteren, blijkt uit de grote hoeveelheid vragen die wij hierover krijgen. Hoe bereikt uw organisatie de juiste kandidaten?

Lees meer

Reorganisatie: ontslag personeel?

Hopelijk gaat het een ondernemer voor de wind. Als deze ondernemer personeel heeft isdat in de regel ook goed voor de medewerkers. Als werkgever heb je rechten, maar ook een werknemer heeft rechten. Hoe gaat het in zijn werk als het niet meer goed gaat met een onderneming?

Lees meer

De IT Audit & More aanpak - in control met ICT

Dit artikel is afkomstig van SucceedITeen onafhankelijk proces & IT adviesbureau voor handel, industrie en projectorganisaties.

Lees meer

Administratie in de cloud? Bij faillissement kan het mis gaan!

Deze gastblog is geschreven door Martijn Noordermeer van Nexa Velo

Lees meer

Whatsapp je documenten

Dit blog is geschreven door Martijn Noordermeer van Nexa Velo Advocaten.

Lees meer

The Battle: Dynamics NAV of AX

Dynamics AX en NAV zijn de twee ERP-oplossingen uit de stal van Microsoft. Deze ERP-oplossingen staan bij veel bedrijven nog steeds bekend als Axapta en Navision hoewel de naamswijziging al in 2005 is doorgevoerd. 

Lees meer

Volgt u Google op als meest aantrekkelijke werkgever?

 Vinden uw medewerkers carrière maken het belangrijkst in hun werk? Of denkt u dat en weet u het niet zeker? Uit onderzoek is gebleken dat werkgevers een verkeerde inschatting maken over wat (potentiële) werknemers belangrijk vinden in een baan. De grafiek in figuur 1 laat zien dat beide perspectieven nogal uiteenlopen.

Lees meer

Wel of niet bedingen? [Gastblog]

Even voorstellen: ik ben Annette Wolters, een ervaren advocaat specialist arbeidsrecht en daarnaast gespecialiseerd in ondernemingsrecht en contractenrecht.

Lees meer

Online marketing in de ICT: fans, daar kan geen ROI tegenop

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van het ICT congres Next Marketing 2013 door Eline Stuivenwold, en is afkomstig van Frankwatching.

Lees meer

Three Challenges of the ICT Industry and How Emotional Intelligence Can Help Excel

I came across the ICT Manifesto 2010-2014, the national Dutch agenda for ICT. It’s interesting to read what the formulated challenges were in (before) 2010. I do think all of the mentioned challenges are still present and it is an ongoing journey. In relation to Damarque, some of the challenges are impacted by soft skills,collaboration and what more. Let’s explore.The seven challenges for the ICT industry (Dutch) as formulated by ICT~Office are:

Lees meer

Kennisdelen is macht [gastblog Raoul van Heese]

Disclaimer

Kennisdelen is het nieuwe goud. Kennis delen is macht. Althans dat is wat verschillende inbound marketeers op hun preekstoel verkondigen. Aan iedereen die het maar horen wil. In een blog of voor vol publiek. Zo ook in Veenendaal, op het gemeentehuis, waar afgelopen donderdag 28 maart Next Marketing 2013 plaats vond. Verschillende (internationale) marketing evangelisten hadden zich in de raadszaal opgesteld om een hele bups ongelovigen te bekeren. Ik was er bij. Sterker nog, ik ben één van die evangelisten. Vandaar met enig zelfspot deze introductie en disclaimer.

Lees meer

5 stappen voor een succesvolle aanvraag innovatiebox

U wil als verantwoordelijk (financieel) directeur of ondernemer voor uw onderneming toch het maximale bereiken binnen de mogelijkheden die er zijn. Heeft u al eens overwogen om u te verdiepen in de kansen die innovatiebox u kan bieden? 

Lees meer

One4Marketing en Educate ontwikkelen masterclass Social Marketing

VEENENDAAL – 15 MAART One4Marketing en Educate slaan de handen in één. Samen hebben zij de masterclasses Social Marketing ontwikkeld. De eerste training, bedoeld voor leidinggevenden met marketing in hun portefeuille,  wordt op 18 april en 2 mei gegeven in Veenendaal.

Lees meer

Meest gemaakte misvattingen over de innovatiebox

Een ondernemer vroeg mij laatst: “Hoe kan het dat mijn buurman over een deel van zijn winst maar 5% vennootschapsbelasting betaalt, terwijl ik 25% betaal in Nederland? Is dit waar?”.  Ik bevestigde hem dat dit inderdaad mogelijk is, maar helaas zijn er bij ondernemers nog veel misvattingen over de werking van de innovatiebox. Hierdoor lopen een groot aantal ondernemers een zeer interessant belastingvoordeel mis.

De kern van de regeling is, dat ondernemingen (alleen B.V.’s) over het innovatieve deel van hun winst slechts 5% vennootschapsbelasting betalen. Om te kunnen voldoen aan deze fiscaal gunstige regeling, hoef je geen patent of octrooi te vestigen op je product of dienst. Indien je als onderneming voldoet aan de WBSO-regeling is er reeds een basis voor toepassing van het lage vennootschapsbelastingtarief over het innovatieve deel van de winst.

Het doorontwikkelen van een product kan in aanmerking komen voor de innovatiebox, net zoals een meer alledaagse innovatie. Het gaat dus niet alleen om fysieke producten, maar ook bijvoorbeeld om de ontwikkeling van software.

Uit ervaring weet ik dat samen met de belastingdienst er goede afspraken gemaakt kunnen worden over de berekeningsmethodiek van het deel van de innovatieve deel va de winst. Uiteraard is een goede voorbereiding en onderbouwing van de methodiek essentieel, om te komen tot een succesvolle onderhandeling met de belastingdienst. Deze afspraken gelden in veel gevallen voor een periode van vijf jaar. Zelfs in situaties waarbij de onderneming thans nog verlies maakt, kan het regelen van de afspraken rondom de hoogte van het deel van de toekomstige innovatieve winst interessant zijn.

De vennootschap kan om toepassing van het lage vennootschapsbelastingtarief over de (innovatiebox)winst verzoeken tot het moment waarop de definitieve aanslag vennootschapsbelasting is opgelegd.

De stelling dat deze regeling alleen iets is voor hightech bedrijven is zeker niet waar. Onderzoek zelf goed de mogelijkheden voor uw onderneming voor toepassing van de innovatiebox. 

Lees meer

Het einde van linux.bit.nl

Deze blog is afkomstig van de weblog van BIT en is geschreven door Teun Vink. 

Lees meer

'De meest gemaakte fout op LinkedIn? Selling instead of Telling!' [interview]

Suikerspinnen draaien. Dat was het eerste baantje van Marcel Molenaar, online marketing professional en tevens spreker op het ICT-event Next Marketing 2013. Inmiddels heeft Marcel pas écht de smaak te pakken. Zo heeft hij in zijn glansrijke carrière gewerkt bij onder andere IBM Nederland, Lycos en OMG/Mailmedia. Maar daar eindigt het niet mee: sinds november 2012 is Marcel werkzaam als Head of Marketing Solutions bij LinkedIn Benelux. In zijn functie richt hij zich op het helpen van marketeers om te connecten met de 200 miljoen business professionals op LinkedIn. Op Next Marketing 2013 zal Marcel zijn kennis met u delen over B2B LinkedIn strategies. In een kort interview onthult hij alvast een tipje van de sluier…

Lees meer

Hoe zichtbaar bent u eigenlijk als werkgever?

 

Kennis delen over arbeidscommunicatie

ICT Valley deelt kennis, ondersteunt en verbindt de Veenendaalse ICT bedrijven op diverse vlakken. Als het om verbinden gaat, dan gaat het ook om het vinden en binden van personeel; zeker bij ICT bedrijven is dit een dagelijks terugkomend onderwerp op de agenda.

Lees meer