Hoe haalt u het beste uit uw stagiair?

Een stagiair kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw bedrijf: extra mankracht, nieuwe inzichten, een gemotiveerde werknemer en/of een extra netwerk. Aan de andere kant bent u meer tijd aan een stagiair kwijt, ofwel om in te werken of aan begeleiding. Hoe zorgt u er nu voor dat de voordelen opwegen tegen deze investering in tijd?

Geef uw stagiair genoeg verantwoordelijkheden

Stagiaires staan vaak aan het begin van hun carrière of hebben nog weinig praktijkervaring. Dit betekent echter niet dat u ze geen verantwoordelijkheden kunt geven. Wanneer u een stagiair zijn eigen verantwoordelijkheden geeft zal hij of zij betrokken zijn bij het project en gemotiveerd blijven. Als u uw stagiair goed weet uit te zoeken weet u precies wat hij of zij aankan. Daarnaast hebben stagiaires in hun studie de nieuwste kennis van het vakgebied opgedaan en kunnen zo uw bedrijf verder helpen.

Zorg voor begeleiding en stel doelen op

Zorg dat een stagiair weet wat van hem of haar verwacht wordt. Dit klinkt logisch, maar kan snel worden vergeten als er drukke tijden op kantoor zijn. Zorg er ook voor dat er een aanspreekpunt is voor uw stagiair, waar hij of zij altijd terecht kan met vragen en zorgen. Voor een gerichte voortgang en optimale ontwikkeling (zowel professioneel als persoonlijk) kunt u persoonlijke doelen opstellen met uw stagiair. Dit stuurt de stagiair en geeft u een houvast tijdens de begeleiding.

Zorg voor een fijne omgeving

Een fijne omgeving is voor iedereen belangrijk, zeker voor een stagiair. Deze moet zich comfortabel voelen om nieuwe dingen uit te proberen en zijn nieuwe ervaringen te kunnen delen.

Hebt u behoefte aan tijdelijke werknemers of stagiaires, maar weinig tijd voor zorgvuldige selectie of voldoende begeleiding en wilt u er toch het meeste uithalen voor de stagiair en het bedrijf? AIESEC neemt u dit uit handen: wij zorgen voor een selectie waar u de perfecte kandidaat uit kunt zoeken, zorgen voor huisvesting en sociale activiteiten. Daarnaast stellen wij samen met de stagiair persoonlijke doelen op. Rest u alleen de begeleiding op de werkvloer, voor het beste resultaat. Neem contact op met AIESEC en e-mail naar aiesec@wur.nl.

Share this post: