Innovatieve technologieën en ICT-toepassingen gezocht voor minder milieu-impact binnen de voedselproductie!

In samenwerking met de Provincie Gelderland brengt FME in kaart wat veelbelovende technologische oplossingen zijn om energie-, water- en CO2 besparingen te realiseren binnen de voedselverwerkende industrie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van het Sustainable Food Initative programma (SFI). SFI is gericht op onderzoek voor het realiseren van een systeemsprong in duurzame voedselverwerking om op een duurzame wijze te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag naar gezond en veilig voedsel. Het SFI is een initiatief van Wageningen UR, Unilever en het ISPT en wordt vanuit de gouden driehoek vormgegeven in samenwerking met andere partners zoals de Provincie Gelderland.

Bied jouw technologie (in ontwikkeling) of ICT-toepassing veel toegevoegde waarde of potentie om deze duurzame sprong binnen de voedselverwerking te realiseren? En mogen wij je hiervoor (telefonisch) benaderen voor meer informatie over deze technologie? Laat het ons dan voor 1 augustus weten via agri&food@fme.nl (contactpersoon: Maureen de Haan). Naast een interview kan het wellicht ook kansrijk zijn voor jouw business om een rol te spelen binnen dit project.

Food image created by Freepik

Share this post: