Make IT Work - Omscholen naar Business IT?

In heel Nederland is er een groot tekort aan ICT-ers. Ook in de FoodValley en in regio Utrecht. Onderzoek van de ABN AMRO liet zien dat maarliefst 80% van de vacatures niet worden vervuld. Tegelijkertijd vinden lang niet alle hoogopgeleiden werk, of enkel werk ver onder hun opleidingsniveau.

Dit is precies waar het project Make IT Work verandering in gaat brengen: een ICT-omscholingstraject waarin Hogeschool Utrecht (HU) werkzoekenden en werkgevers samen optrekken. Het concept Make IT Work is ontwikkeld door de Hogeschool van Amsterdam (HvA), voor de regio Amsterdam. Maar daar waar Make IT Work in Amsterdam opleidt in software engineering, richt de HU zich op business IT. 

Make IT Work huweb.jpgOnlangs tekenden Jan Bogerd MBA, voorzitter van het college van bestuur van de HU, en prof. mr. Huib de Jong, rector van de HvA en vicevoorzitter van het college van bestuur UvA-HvA, een intentieverklaring waarin werd afgesproken dat de HU Make IT Work voor de regio Utrecht gaat uitvoeren. Het eerste resultaat daarvan is inmiddels zichtbaar: de HU-site Make IT WorkVerwacht wordt dat de eerste cursisten in februari starten. 

 

Bekijk hier de video van het omscholingstraject in Amsterdam: 

Share this post: