Pak het podium: ict bedrijven zijn vaak té stil!

Inherent aan ICT is het feit dat er veelal mensen werken die weinig lawaai maken. Stilte en rust horen bij het vak. Het gevolg is dat ICT bedrijven ook stil zijn naar buiten toe. Zij hebben niet vaak de drang om te vertellen waar ze mee bezig zijn. Als ze aandacht vragen doen ze dat alleen in groepsverband naar klanten toe.

Tijdens de vele bezoeken die ik momenteel in de Food Valley afleg, kom ik de mooiste bedrijven tegen. Sommige zitten in prachtige gebouwen met veel ruimte, anderen zitten echter min of meer verscholen op zolder of achter in een gebouw. Wat dat betreft zijn de verschillen heel groot. Dat vind je ook terug in de visie en strategie. Sommige bedrijven hebben internationale exposure en anderen bedienen alleen klanten in de regio.

Toch blijkt in bijna alle gevallen dat men het op prijs stelt dat ICT Valley nu al een paar jaar bezig is om de ICT branche in de regio Food Valley beter op de kaart te zetten. Vooral de komst van een ICT Campus (inmiddels ligt er een convenant getekend door Opleiders, Ondernemers en Overheid) toont aan dat het serious business is.

Bij herhaling hoor ik dat bedrijven per direct een groeiscenario voor ogen hebben. Dat zij ruimte willen bieden aan stagiaires , dat er vacatures zijn en dat zij specifieke kennis in huis hebben die door middel van gastdocentschappen aan derden kan worden overgedragen.

Leden van ICT Valley hebben bij aanmelding hun logo en bedrijfsprofiel aangedragen die door iedere bezoeker te raadplegen zijn. Dat deze informatie up to date is, mag ik hopen. Het is namelijk aan de sales en marketing mensen van het bedrijf om deze informatie te raadplegen en zaken aan te passen als daar behoefte aan is. Zelf kijk ik regelmatig naar de website en kom ik in verhouding te weinig input van bedrijven tegen. In mijn ogen sturen zij te weinig nieuws, foto’s en blogs door. En dat is jammer. Zij missen daardoor namelijk de kans om aandacht te vragen voor hun diensten, hun ideeën en werkgeverschap.  

Daarom mijn oproep:
PAK HET PODIUM.

Zorg dat uw bedrijf aanwezig is op de website van ICT Valley. Laat uw logo, bedrijfsprofiel en uw gezicht  bij herhaling zien. Zorg dat er een constante stroom van informatie is die anderen kunnen lezen. Vaker dan u denkt, heeft u interessante ideeën, nieuwe vacatures, mooie projecten. Ook kunt u langs deze weg anderen vragen om mee te denken en te reageren.

Zorg ervoor dat uw afdeling HRM en Marketing regelmatig op deze website te kijken, laat ze deze mee nemen in hun mediaplan. Vraag ze met interessante informatie te komen die uw bedrijf in een goed daglicht zet en daardoor opnieuw de aandacht op u richt.

Als u vragen heeft over dit onderwerp, kom ik graag eens langs. Vraag een gesprek aan door op onderstaande button te klikken of neem direct contact met mij (Boudewijn van Achter) op: 06-53668357

Aanvragen persoonlijk gesprek

Share this post: