Een stroef lopende bedrijfsvoering kost handenvol geld. Weg ermee!

Een van de redenen waarom startups het vaak goed doen, is het feit dat zij amper te maken hebben met een stroeve bedrijfsvoering. Bij een startend bedrijf is immers alles nog nieuw, fris en Lean. Vooral de platte organisatiestructuur, het oppakken van de eigen verantwoordelijkheid en het enthousiasme van het team zorgen voor successen bij startups.

Bedrijven die langer bestaan worden vaak stroperig

Zij lopen namelijk tegen de dagelijkse routine aan en hebben last van ingesleten patronen. Innovatie en vernieuwing worden overgelaten aan de buurman en de concurrent. Menig accountant en bank kunnen u vertellen wat er gebeurt met de ondernemer die te laat schakelde of ingreep. Wie niet voorop loopt, eindigt achterin.

Lean en Mean voorkomt verspilling en zorgt voor efficiency

Het gevolg van een verouderde werkwijze levert een gebrek aan flexibilisering op én blokkeert een efficiëntere aanpak. Vaak loopt het werk over teveel schijven of zijn teveel mensen betrokken bij de besluitvorming of de uitvoering. Kortom tijdverspilling en onnodige kostenposten.

Bedrijven die een Lean en Mean aanpak hanteren, hebben duidelijk bewezen dat een periodieke scan of audit verstarring voorkomt. Bovendien blijkt dat de keuze tot proces redesign en tijdige aanpassing van de informatisering voor grote verandering en betere resultaten kunnen zorgen!

Haal nu winst uit de verandering van strategie en aanpak

Bedrijven kunnen de komende tijd de deuren en ramen wijd openzetten. Het economisch klimaat is daar zeer gunstig voor. Nieuwe ideeën, producten en klanten zijn welkom. Laat ze binnenkomen. Het is de tijd om de bedrijfsvoering op te frissen en overbodige processen en werkwijze de deur uit te werken.

Hoe realiseert u dat?

U hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Houd vooral de focus op uw eigen zaken en laten anderen voor u een scan doen en met een verbeterplan komen.

Oriënteert u zich bijvoorbeeld bij PROCESZÓ uit Rhenen (tevens lid van ICT Valley), "De werkversneller". 

Drs. ing Hans van Diën is een ervaren Lean expert en verandermanager die zich richt op processen, vernieuwing en verbetering. Met hem kunt u overleggen over een tijdelijke samenwerking op gebied van strategie en aanpak, besparing en winstverwachting. Daarnaast is Hans bereidt om resultaatverplichtingen aan te gaan.

Zijn website is www.proceszo.nl en zijn telefoonnummer: 0317-617070 of 06-29006841

Hopelijk heeft u iets aan mijn tip.

Groet Boudewijn van Achter

Share this post: