U zoekt gekwalificeerde ICT-Specialisten in de FoodValley?

Een Cloud TIP!

“De vereiste kennis in de ICT is vaak heel specifiek en moet up-to-date zijn. Er tekent zich in de ICT een duidelijke mismatch af: veel werkzoekenden zijn middelbaar opgeleid of hebben een verouderde opleiding of kennis”, schrijft UWV in een rapport.
En er is juist in toenemende mate behoefte aan mensen met (een hernieuwd) inzicht in bedrijfsprocessen en communicatieve vaardigheden, die klantwensen kunnen vertalen naar ICT. Schaarste ?!

De nieuwe generatie informaticastudenten hebben de banen straks voor het uitzoeken want hun studie is het meest geschikt voor een groot deel van deze functies.

De ICT-branche groeit in dit jaar en in 2018 sneller dan de economie als geheel. Voor de overheid en het bedrijfsleven is het nu zaak om door te pakken, door (om)scholingstrajecten voor ICT-specialisten nog nadrukkelijker te stimuleren. Van Kansloos naar Kansrijk, voor werkgevers en (werkzoekende) ICTers!

Wat is er specifiek nodig in de Foodvalley?

Toonaangevende ICT-dienstverleners en vooruitstrevende organisaties uit de Foodvalley zoeken hulp bij  het definiëren van een Cloudstrategie, het toepassen van de nieuwste (Cloud) technologieën en het transformeren van de organisatie en de processen.

ICT-ers met kennis van werken in de Cloud, Big Data en het ontwikkelen en implementeren van software zoals Microsoft Office 365; die zijn nodig in de Food-Valley, een nijpend tekort!

Wat gaan Wij er aan doen?

Richting geven aan ICT-werkzoekenden door er voor te zorgen dat ze zowel in de breedte (communicatief, ecetera) als in de diepte (technische ICT-vaardigheden en kennis) hernieuwd onderlegd zijn, matchen!
Om te beginnen leiden we ze op tot Cloud Specialist, verhogen we het opleidingsniveau in algemene zin, nemen we ze mee in de 21ste -eeuwse vaardigheden. En we zoeken we naar een betere aansluiting op wat de praktijk aan Cloud specialismen nodig heeft. Daar geloven wij in, en U?

Onrealistische eisen!

Deze ‘vernieuwde’ werkzoekende ICT-ers geven regelmatig aan dat er sprake is van onrealistische eisen; Men zoekt iemand die net is afgestudeerd maar toch ruim vijf jaar ervaring heeft.  Of er wordt senior ervaring gevraagd voor een pakket (of framework) dat nog maar nauwelijks bestaat. En met leeftijd heeft iedereen wel wat..

Daarbij zijn er tegenwoordig zoveel ontwikkel omgevingen, frameworks, managementsystemen en in -house applicaties dat je soms de gekste combinaties ziet in vacatures. Sommige bedrijven zijn daar niet helder in. Er zijn genoeg ontwikkelaars die misschien nooit met taal x gewerkt hebben, maar wel met taal a, b, c, en z. Met de kennis en kunde die zij hebben in deze talen is het makkelijk switchen. Als je eenmaal de juiste (ontwikkelaars) denkwijze of mentaliteit hebt is het niet heel moeilijk om aan de slag te gaan met een nieuwe taal.
Bedrijven nodigen soms vele sollicitanten uit, om er achter te komen wat ze nu eigenlijk zoeken. 

Realistisch aanbod!

Cloudopleider.it en Cloudrecruiter.it zijn samen een overeenkomt aangegaan met het Werkgevers Servicepunt (UWV)Food Valley, waarbij werkeloze ICT-ers worden (om) geschoold tot Cloud Specialist.

Een intensief traject waarbij hun kennis, kunde en vaardigheden weer in de ‘huidige tijd en toekomstige tijd’ wordt gezet. En ze hierdoor weer aansluiten bij de vraag uit de markt. Sterker nog, ze lopen voorop in kennis en vaardigheden.
Dat is goed nieuws: een nieuwe lichting modern geschoolde ICT-ers in de Food Valley!

ZOU U EENS MET ONS MEE WILLEN DENKEN?

Beste werkgevers uit de FoodValley. Hoe zou u deze Cloud Specialist een plek kunnen geven in uw organisatie?
Want..

De Cloud Tip!
Misschien past die wat oudere ICT-er, maar met moderne skills, wellicht bij toch uw bedrijf!

Voor meer informatie, zie www.cloudopleider.it of www.cloudrecruiter.it of neem contact op met Arie de Bruin, Info@cloudrecruiter.it of bel even 0318-760097.

De volgende specialisten zijn beschikbaar!

Schermafbeelding 2017-05-03 om 18.30.30.png 

Share this post: