ICT-bedrijven uit Regio FoodValley delen wervingsstrategieën

foto1-1.jpg

Bedrijven worstelen met de vraag hoe zij openstaande ICT-vacatures kunnen vervullen. De vraag naar ICT’ers stijgt enorm, maar sluit niet aan bij het geringe aanbod van ICT’ers. Het is één van de grootste uitdagingen voor ICT-bedrijven: hoe trekken zij het juiste ICT-personeel aan?

Op dinsdagmiddag 24 mei kwamen ruim 50 ICT-professionals uit de regio FoodValley bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen rondom het werven van ICT-personeel. De bijeenkomst vond plaats bij Detron ICT Groep in Veenendaal.

Het evenement werd georganiseerd door de Rabobank in samenwerking met ICT Valley en Gemeente Veenendaal. De Rabobank organiseert de komende tijd diverse bijeenkomsten in verschillende branches met als doel het uitwisselen van kennis tussen branchegenoten. Barry van de Lagemaat, directievoorzitter van Rabobank Vallei en Rijn was aanwezig bij het evenement, net als wethouder Marco Verloop en diverse bestuursleden van ICT Valley. Zij kijken terug op een succesvol, inspirerend en waardevol evenement.

Welke wervingsstrategie is de beste?

Zes organisaties pitchten in maximaal vijf minuten hun beste wervingsstrategieën:

Doorpraten aan de ronde tafel

Volgend op de pitches waren er twee rondes waarin de deelnemers konden aanschuiven bij één van de ronde tafels. Aan deze tafels werd doorgepraat over de wervingsstrategieën die werden gepresenteerd tijdens de pitches.

Tijdens de ronde tafels kwamen diverse onderwerpen aan bod. Hoe kun je je als ICT-bedrijf koppelen aan een onderwijsinstelling en wat zijn de resultaten daarvan? Wat zijn de mogelijkheden voor het insourcen van ICT-personeel uit landen als Macedonië, Griekenland of China? Wat is het belang van jouw bedrijfscultuur in je recruitmentproces? Welke mogelijkheden kan een bedrijf bieden voor het omscholen van HBO-studenten of het opscholen van MBO’ers naar HBO-niveau? En welke rol kan online marketing spelen in het aantrekken van nieuw personeel?

foto2-1.jpg

Succesfactor is samenwerking

Volgens een groot gedeelte van de aanwezigen zal samenwerking een grote succesfactor zijn in wervingsprocessen. Als ICT-bedrijf is het een must om samenwerkingsmogelijkheden met opleidingsinstellingen of andere (ICT-)bedrijven te inventariseren.
Zoals Gerrit Valkenburg, secretaris van ICT Valley verkondigde: “Er is zoveel diversiteit bij ICT-bedrijven in de regio FoodValley. Zie elkaar niet als concurrenten, maar ga de samenwerking aan.”

ICT Campus

ICT Campus is een nieuw initiatief van Gemeente Veenendaal en ICT Valley dat inspeelt op de samenwerking tussen ICT-bedrijven. Dit initiatief focust zich op het bij elkaar brengen van ICT-bedrijven uit de Regio FoodValley en het onderling delen van kennis. De ambitie is om binnen een aantal jaar zelfs een fysieke ICT-campus te realiseren, waar ICT-professionals elkaar kunnen ontmoeten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de ICT Campus? Houd de websites van ICT Stad Veenendaal en ICT Valley in de gaten.

Share this post: