Samen werven - samen leren

Vrijdag 16 maart j.l. hebben wij een geslaagde bijeenkomst gehad bij Vonk360 met een tiental ondernemers uit de regio. Het doel van de bijeenkomst was te onderzoeken of er draagvlak is voor een regionale aanpak van werven en opleiden. Door de krachten te bundelen zullen we beter tegenwicht kunnen bieden aan grote ICT-ondernemingen in het westen van het land.

De bijeenkomst werd geopend door wethouder Marco Verloop die benadrukte hoe belangrijk samenwerken is om ons als ICT-regio te profileren.

Orbit

Besproken werd het project Orbit dat instroom, doorstroom en uitstroom vanuit het regio perspectief wil benaderen. Orbit biedt een platform waarop allerlei collectieve projecten kunnen worden uitgevoerd. Projecten die meerdere ICT-bedrijven uit de regio ten goede komen.

Opleiden

Wilhelm van de Glind van het Computer Training Centrum / ICT Training Centrum presenteerde vervolgens een concreet project dat de komende weken van start gaat. Het project, Grow-IT genaamd, wordt uitgevoerd in samenwerking met Gemeente Veenendaal en het Werkgevers Servicepunt regio FoodVallley. Doel van dit project is het concreet invullen van bestaande vacatures bij onze ICT-bedrijven. Voor meer details: www.icttrainingcentrum.nl

Werven

Ten aanzien van werving hield Jan Peter van der Wal van Adver Online een korte inleiding van de mogelijkheden. Adver on-line heeft veel ervaring met het gericht benaderen van de doelgroep die voor onze ICT-bedrijven van belang is. De groep actief zoekende werknemers is zo goed als uitgeput. De groep latent zoekende medewerkers kan interessant zijn voor onze regio. Adver Online weet ze te vinden en weet hoe ze te benaderen.

Branding

Uit de zaal kwam ook de behoefte aan een betere profilering van de regio ter sprake. Met name de naam ‘FoodValley’ riep nog niet bij iedereen enthousiasme op. Kortom, een mooi onderwerp om gezamenlijk op te pakken.

Een andere vraag uit de zaal was gericht op de mogelijkheden om personeel instaat te stellen een HBO diploma te halen bij de CHE en daarbij te kijken naar vrijstellingen of kortingsregelingen.

Tenslotte

Op de vraag wie na de bijeenkomst gezamenlijk verder wil, gingen alle handen de lucht in.

Share this post: