5 stappen voor een succesvolle aanvraag innovatiebox

Succesvolle innovatiebox

U wil als verantwoordelijk (financieel) directeur of ondernemer voor uw onderneming toch het maximale bereiken binnen de mogelijkheden die er zijn. Heeft u al eens overwogen om u te verdiepen in de kansen die innovatiebox u kan bieden? 

Voor optimaal resultaat van uw aanvraag  zijn er wel een aantal aandachtspunten om maximaal te profiteren.

Heeft u er al eens over nagedacht of de huidige structuur van uw onderneming wel zorgt voor optimaal voordeel bij toepassing van de innovatiebox? Of moet er nog een fiscale eenheid aangevraagd worden, maar dit kan niet met terugwerkende kracht.

Wanneer u een deel van de ontwikkeling zelf gaat uitvoeren in plaats van door derden laat ontwikkelen kunt u mogelijk wel aan de gestelde criteria voldoen.

Een van de criteria voor het gebruik maken van de innovatiebox is dat er een aanvraag voor toepassing van de WBSO-regeling is gedaan. Het klinkt misschien logisch maar zorg ervoor dat u voor de opstartfase van de ontwikkeling van de programmatuur of product een aanvraag voor WBSO heeft gedaan.

Bij de toepassing van de innovatiebox wordt uitgegaan van de informatie die is gegeven bij de aanvraag van de WBSO. Hierbij kunt u denken aan de omschrijving van de ontwikkeling en de urenbesteding. Realiseert u zich dat op het moment dat de u de voorbereidingen treft voor de WBSO-aanvraag. De mogelijkheden voor aanpassing achteraf is erg beperkt.

Er is onderhandelingsruimte met de belastingdienst over de toerekening aan de innovatiebox. Op dit moment zijn er geen vaste percentages beschikbaar en de interpretatie kan ook per belastingeenheid verschillen. Zorg ervoor dat u zich hierbij goed laat begeleiden of informeren.

Kort samengevat is de succesfactor voor het maximale voordeel bij toepassing van de innovatiebox  de juiste en tijdige voorbereiding van een aanvraag. Focus u bij de aanvraag op wat u wil bereiken en maak hierbij optimaal gebruik van de kennis van een deskundige.

Deze blog is geschreven door Jan Veldhuizen, accountant bij vhm | accountants & belastingadviseurs. Voor meer informatie kunt u de volgende website bezoeken: http://www.vhmabc.nl.

Share this post: