ICT ondernemers mogen hun hart luchten

ICT Valley doet onderzoek naar vestigingsklimaat in de regio FoodValley

 

foto onderzoek ictvalleyAls ICT-stad wil Veenendaal graag weten wat er in de ICT ondernemerswereld leeft. Daarom start Promotie Veenendaal in samenwerking met ICT Valley een onderzoek naar het ondernemersklimaat voor ICT´ers in FoodValley. Om een compleet beeld van de voorkeuren en behoeften van deze ondernemers te krijgen, hebben de onderzoekers hulp nodig uit alle hoeken van de regio FoodValley.

Het doel van dit onderzoek is om te ontdekken of het beleid van de gemeente Veenendaal aansluit op de voorkeuren en behoeften van ICT ondernemers. Margot Schreuders, die momenteel haar bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afrondt (zie foto), zal hiervoor verschillende interviews afnemen.

Margot zal alle interviews analyseren en vergelijken om de bevindingen van de ondernemers in kaart te brengen. De resultaten presenteert zij bij Promotie Veenendaal. Twee jaar geleden, voor de oprichting van ICT Valley, deed de citymarketingorganisatie al eens onderzoek naar de behoeften van ICT ondernemers binnen Veenendaal. Dit onderzoek willen de initiatiefnemers nu breder opzetten door ondernemers uit de gehele regio FoodValley te benaderen. ICT ondernemers die ‘hun hart willen luchten’ kunnen direct contact opnemen met Margot via 06-83602200.

 

Meer draagvlak zorgt voor betere onderzoeksuitkomsten

Door de bredere opzet ontstaat er meer draagvlak voor het onderzoek. Bovendien stelt Margot als hypothese dat de associaties die ondernemers buiten Veenendaal hebben met de stad flink verschillen met de mening van ICT ondernemers in Veenendaal zelf. Dit onderscheid is van groot belang voor de onderzoeksuitkomsten. Daarom wil zij graag dat zowel ICT ondernemers binnen Veenendaal als buiten Veenendaal evenredig gerepresenteerd zijn. Daarnaast streeft zij naar een gelijke vertegenwoordiging van kleine, middelgrote en grote bedrijven. Ten slotte wil ICT Valley graag de volledige ICT sector aanspreken. “Of een ICT bedrijf zich nu bezighoudt met hardware, software, consulting of een combinatie van deze, ieders mening telt!”, aldus Margot Schreuders.

Share this post: