Wetsvoorstel Werk en zekerheid

Meer bescherming voor flexwerkers, maar ook sneller en goedkoper ontslag en eerder vanuit WW weer aan het werk. Dat is althans de bedoeling van het op 29 november 2013 ingediende wetsvoorstel Werk en zekerheid.

 

Flexwerkers moeten eerder - al per 1 juli 2014! - meer bescherming krijgen (beperking aantal/duur contracten voor bepaalde tijd tot maximaal 2 jaar, daarna is sprake van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd).

Van vaste medewerkers zou - per 1 juli 2015 - makkelijker afscheid moeten kunnen worden genomen (voorschrijving van te volgen ontslagtraject en betalen transitievergoeding).

De duur van de WW moet vanaf 2016 worden verlaagd (naar maximaal 2 jaar).

Per 1 juli 2015 wordt na 6 maanden WW-uitkering al het beschikbare werk als passende arbeid gezien.

 

De vraag is of dit wel tot versoepeling van het ontslagrecht gaat leiden.

Wordt vervolgd…

 

Deze blog is geschreven door Annette Wolters-van Soest, advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Wolters te Veenendaal. Zij is gespecialiseerd in Arbeidsrecht en ook in Ondernemingsrecht en Contractenrecht. Grofweg gezegd helpt Advocatenkantoor Wolters ondernemers en particulieren bij ontslag en contract door juridisch advies te geven en procedures te voeren. Voor meer informatie kunt u de volgende website bezoeken: http://www.advocatenkantoorwolters.nl.

Share this post: