Een celebrity in uw bedrijf?

Robert Kennedy, Koningin Máxima, Bono, Mick Jagger en Bill Clinton

Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen? Clinton en Kennedy zijn beiden politici, Bono en Jagger zijn beroemd geworden in de muziekwereld en Máxima zet zich als koningin in voor meerdere maatschappelijke doelen. Toch is er nog iets dat deze vijf personen met elkaar verbindt: AIESEC. De carriere van elk van deze mensen is begonnen bij deze organisatie. De brandende vraag die nu wacht is natuurlijk hoe het kan dat een simpele groep studenten in staat is om toekomstige wereldleiders voort te brengen.

AIESEC doet dit door nú verantwoordelijke, ondernemende jonge leiders op te leiden,  die weten wat de wereld van stráks nodig zal hebben. Om de kloof tussen opleiding en werkgever te overbruggen zoekt AIESEC de oplossing niet in de theorie, maar juist in de praktijk. Door hoogopgeleide topstudenten internationale stages aan te bieden bij de beste bedrijven, proberen we niet alleen waardevolle werkervaring mee te geven, maar ook een onvergetelijke buitenlandbeleving.


Hierdoor ontstaat een wonderlijke wisselwerking tussen bedrijf, organisatie en stagiair waarin elk van deze drie een bijdrage levert voor de ander: de stagiair geeft het bedrijf kennis die voorheen moeilijk toegankelijk is, AIESEC verzorgt alle denkbare formaliteiten en het bedrijf geeft de stagiaires de mogelijkheid om zich te oriënteren in een professioneel milieu.

Nu weer terug naar die beroemde namen, neem Mandela, of Gandhi; door de jaren heen hebben we geleerd waartoe één zo’n grote leider in staat is. Stel je nu eens voor wat een miljoen toekomstige leiders als positieve impact op de wereld kunnen achterlaten. AIESEC staat aan de voet van dit proces. Dit alles door úw inbreng om de kloof tussen opleiding en bedrijf te overbruggen. Houd wereldleiders niet op afstand maar laat een nieuwe lichting ook in uw bedrijf of organisatie meedraaien.

 

Meer weten de samenwerking tussen ICT Valley en AIESEC?

Klik voor meer informatie over  Internationaal ICT Talent

Share this post: