Netwerkbijeenkomst voor MKB in de Topsector Agri & Food, overheid en ICT-onderzoekers


farm techNetwerkbijeenkomst voor MKB in de Topsector Agri & Food, overheid en ICT-onderzoekers, 22 mei, Kamer van Koophandel Amsterdam.

“Het ontwikkelen van nieuwe applicaties en diensten door middel van de visualisatie en  analyse van data: de kansen en uitdagingen voor de Topsector Agri & Food”.

 

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO (www.nwo.nl)) en de Kamer van Koophandel (KvK (www.kvk.nl)) organiseren een netwerkbijeenkomst met als thema Big Data en de kansen en uitdagingen daarmee voor het MKB in de Topsector Agri & Food. MKB-bedrijven binnen deze topsector worden uitgenodigd te sparren met het MKB in de ICT, overheid en ICT-onderzoekers om zodoende ideeën uit te wisselen, en gezamenlijke onderzoeksvragen te verkennen. De bijeenkomst zal ook in het teken staan van het huidige innovatie ecosysteem binnen deze sector en mogelijke verbeteringen daarin.

De Topsector Agri & Food is een belangrijke sector die voor een substantieel deel de Nederlandse economie bepaalt, mede ook door de export van producten die in Nederland gemaakt worden, en niet te vergeten de kennis die in Nederland ontwikkeld wordt. De innovatie in deze sector gaat onverminderd door en ICT is daarin een van de belangrijkste motoren. Binnen de ICT zijn er veel interessante uitdagingen voor de toekomst, voor een zeer groot gedeelte liggen die op het vlak van data. Het thema van de dag wordt hieronder nader toegelicht.

 

Thema

De bijeenkomst zal focussen op het volgende thema:

Op 22 mei zal gefocust worden op de mogelijkheden voor de MKB’s om de analyse, visualisatie en gebruik van (geo) data te verbeteren om zodoende innovatie binnen het bedrijf maar ook tussen bedrijven te optimaliseren. Het doel is om te verkennen hoe samen met applicatie bouwers, onderzoekers en andere bedrijven nieuwe diensten (applicaties) kunnen worden gebouwd.

Tijdens deze dag zal er ook aandacht zijn voor het Europese FIspace project (http://www.fispace.eu). Dit Europese project, waarin het ontwikkelen van applicaties centraal staat binnen de sectoren Agri & Food, Transport en Logistiek, bied ook kansen voor Nederlandse MKB’s en ICT-onderzoekers: in 2014 zal er een call opengaan en hierover zal meer informatie worden gegeven.

Indien u geïnteresseerd bent, reserveer dan deze dag in uw agenda en meld u aan via http://www.nwo.nl/over-nwo/organisatie/nwoonderdelen/ew/bijeenkomsten/netwerkbijeenkomsten+2014. U kunt daar ook informatie vinden over een andere bijeenkomst die we organiseren op 9 mei te Honselersdijk. Ook kunt u een mail sturen met opmerkingen, suggesties of inhoudelijke vragen naar: mkbmatchmaking@nwo.nl.

 

 

Voorlopig Programma

12.00 – 12.30:    Inloop met koffie / registratie

12.30 – 12.40:    Opening door dagvoorzitter, Bennie Mols

12.40 – 13.10:    Presentatie door Ivor Bosloper (CTO van Crop-R, www.crop-r.com)

13.10 – 13.40:    Presentatie door Dr. Frans Feldberg (VU, Knowledge, Information and Networks

research group) over samenwerking met MKB).

13.40 – 14.10:    Presentatie door Dr. Ben Gorte (TU Delft, Geoscience and Remote Sensing) over

project met MKB partner.

14.10 – 14.30:    Korte pauze / Koffie

14.30 – 16.00:    Interactieve workshop en netwerksessie

16.00 – 16.15:    Presentatie door het FIspace consortium (www.fispace.eu)

16.15 – 17.15:    Interactief marktplein van vraag een aanbod

17.15 – 17.30:    Terugkoppeling uit marktplein

17.30 – 18.30:    Borrel en Hapjes

 

Afbeelding afkomstig van FreeDigitalPhotos.net

Share this post: