Slowakije, een internationale ervaring

AIESEC is een internationale organisatie die studenten de mogelijkheid geeft om zichzelf op professioneel vlak te ontwikkelen. We doen dit op veel verschillende manieren; part- en fulltime bestuursfuncties, internationale stages en carrière-evenementen. Doordat er in alle 124 landen waarin AIESEC werkzaam is wordt gestreefd naar hetzelfde doel, zijn er in die landen veel gelijkenissen in de problemen en oplossingen die we tegenkomen.

AIESEC Wageningen

In Nederland is AIESEC gevestigd in 11 steden, met in elke stad tussen de 10 en 40 werkzame studenten. Om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn blijft met elkaar en om elkaar beter te leren kennen wordt er twee keer per jaar een nationaal congres georganiseerd. Hierin wordt de nationale strategie van AIESEC toegelicht, krijgen nieuwe studenten de kans om elkaar te ontmoeten en worden er trainingen gegeven. Het is gebruikelijk dat elk nationaal bestuur twee keer per jaar zo’n congres organiseert. Hierbij zijn buitenlandse AIESECers ook van harte welkom. Ook Nederlandse AIESECers kunnen naar zo’n congres in het buitenland gaan. Het team van AIESEC Wageningen heeft twee weken geleden deelgenomen aan het congres van AIESEC-Slowakije. 

Wij, Nederlanders, staan dikwijls bekend om onze directheid, “Dutch Directness” wordt dit wel genoemd; we zijn eerlijk, duidelijk en concreet. De Slowaken op het congres moesten hier zichtbaar aan wennen; waar wij, als Nederlandse AIESECers in een sessie over leiderschap luid en breed onze mening verkondigen waren de Slowaken daarentegen veel subtieler, beleefder en rustiger. Bijzonder aan deze ontmoeting was dat aan het einde van het congres, naast dat we veel bruikbare werkinformatie met elkaar hebben gedeeld, we ook in onze persoonlijkheden meer naar elkaar toegegroeid zijn. Dit is waar AIESEC voor is; jonge mensen de kans geven om zich zowel op professioneel- als op sociaal vlak te ontwikkelen.
 

Elk jaar voorziet AIESEC duizenden bedrijven met de mogelijkheid om internationaal talent in dienst te nemen voor verschillende functies en periodes. Bent u op zoek naar een slimme en talentvolle stagiair voor uw bedrijf? Kijk dan op http://www.aiesec.nl/

Share this post: