Een internationale student als stagiair via AIESEC

AIESEC is een internationale studentenorganisatie die studenten de mogelijkheid geeft om zichzelf op professioneel vlak te ontwikkelen. Dit wordt onder andere gedaan door middel van internationale stages. In alle 124 landen waarin AIESEC actief is, wordt gezocht naar bedrijven die op zoek zijn naar internationaal talent. Zo ook door AIESEC Wageningen, en met succes. Deze zomer zijn er weer twee nieuwe studenten aangekomen in Wageningen om hier meer ervaring op te doen in het werkveld en zich op deze manier op professioneel vlak te ontwikkelen. 

Soufiane, een student uit Marokko, loopt op dit moment stage bij ISRIC. Hij blijft zes maanden in Nederland en heeft het erg naar zijn zin. Oussama uit Tunesië is begin september begonnen bij Foodstep. Ook hij ervaart de internationale stage als positief en ontzettend leerzaam. Naast de positieve ervaringen van de studenten, zijn ook de bedrijven enthousiast. Oussama en Soufiane geven nieuwe inzichten en perspectieven op bepaalde vraagstukken en/of problemen.

AIESEC zorgt naast het matchen van bedrijf en student ook voor alle formele en sociale zaken die bij de internationale stage komen kijken. Zo was er onder andere voor gezorgd dat alle benodigde documenten beschikbaar en getekend waren bij aankomst, konden Soufiane en Oussama meteen een gemeubileerde studentenkamer betrekken en was er een welkomstprogramma zodat de stagaires konden wennen aan de Nederlandse cultuur en zich sneller thuis voelden.

aiesec

Wij verwachten dat Oussama en Soufiane nog veel zullen leren de komende periode en zijn natuurlijk alweer druk bezig om nog meer studenten deze kans te kunnen bieden!

Elk jaar voorziet AIESEC duizenden bedrijven met de mogelijkheid om internationaal talent in dienst te nemen voor verschillende functies en periodes. Bent u op zoek naar een slimme en talentvolle stagiair voor uw bedrijf? Mail dan naar mailto:aiesec@wur.nl.

Share this post: