Vijf voordelen van een internationale student binnen uw bedrijf

aisec1. Diversiteit
Internationale studenten brengen een verscheidenheid van interculturele voordelen voor uw bedrijf. Met verschillende opleiding, ervaring en inzichten dan uw medewerkers uit Nederland bieden deze studenten een mondiaal perspectief aan uw bedrijf. Internationale markttrends en nieuwe culturen kunnen worden ontdekt.

2. Motivatie en flexibiliteit
Studenten zijn dynamisch en kijken ernaar uit om de theorieën die zij geleerd hebben op de universiteit in praktijk te brengen. Dit maakt dat zij erg gemotiveerd en leergierig zijn op hun stage. Over het algemeen zijn internationale stagiaires zeer betrokken, nemen veel verantwoordelijkheid en presteren vaak voorbij de verwachting van de werkgever. Verder zijn internationale stagiaires flexibel: zij kunnen worden ingezet in uiteenlopende lengtes van 4 tot 12 maanden. Ook is het mogelijk om daarna de werkduur te verlengen.

3. Verkrijgen van een nieuw perspectief
Een internationale student kan veel toevoegen in uw bedrijf door zijn of haar kennis en perspectieven van de lokale markt, cultuur en taal te delen. Dit is erg handig als u plannen heeft om uw bedrijf uit te breiden naar het buitenland. Een stagiair kan u binnen een paar maanden helpen om een efficiënte aanpak te ontwikkelen voor de buitenlandse markten. Het zorgt ervoor dat u soepeler en gemakkelijker een nieuwe internationale markt kunt betreden.

4. Innovatie
Internationale stagiaires hebben de neiging om ‘out of the box’ te denken. Doordat zij buiten hun comfort-zone werkzaam zijn, zijn ze vaak bereid om elke uitdaging aan te gaan die hen wordt aangeboden. Naast een creatieve mind-set vergroten zij zowel hun eigen perspectief als dat van alle andere medewerkers, wat leidt tot nieuwe ideeën en een levendige werkervaring.

5. Toegang tot meer getalenteerde studenten
Door u open te stellen voor een internationale stagiair beschikt u over een veel groter aanbod. U bent dan namelijk in staat om mondiaal talent te bereiken, buiten de afstudeergroepen van binnenlandse universiteiten om. Door het grotere aanbod is het makkelijker om een stagiair die écht bij uw bedrijf past, waardoor hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Elk jaar voorziet AIESEC duizenden bedrijven met de mogelijkheid om internationaal talent in dienst te nemen voor verschillende functies en periodes. Bent u op zoek naar een slimme en talentvolle stagiair voor uw bedrijf? Mail dan naar AIESEC@wur.nl

 

Ja, ik heb interesse in internationaal ICT-talent!

Share this post: