Management en ICT-ers. Juist nu moeten we de handen in elkaar slaan.

Op dit moment zijn er allerlei geluiden waar het de arbeidsmarkt betreft. Relatief is er weinig werkeloosheid en bedrijven meldden dat ze groeiden. Toch kan dat beeld snel veranderen. Het ligt er maar aan hoelang de Corona epidemie voortduurt. Wat moeten we daarna doen?

Herhalen we de bekende cyclus?

Gaan we opnieuw roepen dat het zo moeilijk is om aan goede mensen te komen? Gaan we bosjes mensen op straat zetten?

Wat nu, als we in de Valley kiezen voor gezamenlijkheid, voor een Intercorporate HRM-beleid.

Ieder bedrijf heeft te maken met instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. En toch wordt daar met anderen weinig over gesproken. Kennelijk vindt iedereen dat hij/zij “het probleem” op een eigen manier moet oplossen. En dat is jammer want er zijn zoveel inzichten, structuren, adviezen voor handen waar gebruik kan worden gemaakt. HRM is een vak en natuurlijk zijn er daarom ook specialismes ontstaan. Overigens zijn we met elkaar ook heel SLIM.

Helaas wordt er nauwelijks gebruik gemaakt van de kracht van een “dergelijk collectief”?

Als ICT Valley doen wij een oproep naar leden (en niet leden) om met elkaar ervoor te gaan zorgen dat mensen in de Regio Food Valley aan de slag kunnen blijven. Veel beter dan alleen kunnen we er met elkaar ervoor zorgen dat zij goed worden opgevangen, begeleid en geholpen om mooie carrières te maken in onze regio.

ICT Valley kan sinds kort gebruik maken van de inzet en inzichten van een van haar leden namelijk Humanversity. (https://humanversity.net) Dit lid zal, zodra daar gezien de Coronatijd weer ruimte voor is, zichzelf en haar methoden & technieken aan de leden voorstellen op de komende ICT borrel.

Weet ook dat er op dit moment programma’s lopen om de MKB-er met raad en daad en geld bij te staan inzake “versnelling van de digitalisering” en het stimuleren van “initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen” Kijk voor meer informatie naar SLIM SUBSIDIE. Mogelijk kunnen we met elkaar daar gebruiken van maken!

Share this post: