Nieuwsblog: tech-ontwikkelingen in 2019, onderzoek naar ICT-werkgevers en het datalandschap van morgen

Deze week zetten we weer een aantal tech-nieuwtjes voor u op een rij. In dit nieuwsblog leest u over de voorkeur voor menselijk contact bij consumenten, een groot onderzoek naar werkgevers en opleiders in de ICT en over de nieuwste tech-ontwikkelingen in 2019. 

Meerderheid consumenten heeft voorkeur voor contact met mens

Bijna de helft (48,7%) van de consumenten vindt het niet relevant of een vraag wordt beantwoord door een mens of een (chat)bot. Een ruime meerderheid stelt vragen bij voorkeur echter wel aan een medewerker van vlees en bloed via telefoon, per e-mail of in face-to-face contact. Dit blijkt uit onderzoek onder 666 consumenten dat eind december in opdracht van HubSpot is uitgevoerd. Toch zien consumenten ook voordelen in de communicatie met een chatbot. Lees hier meer. 

Computable onderzoekt werkgevers en opleiders in de ICT 

Computable onderzoekt hoe ict-bedrijven en niet-ict organisaties het doen als ict-werkgever en laat studenten, cursisten en trainees hun ict-opleider beoordelen. 

Iedereen die werkt in een ict-functie kan zijn eigen werkgever gaan beoordelen op zaken als werkzaamheden en verantwoordelijkheden, waardering, de ruimte en kansen om optimaal te presteren, de geboden uitdaging, scholingsmogelijkheden, doorgroei- en carrièremogelijkheden, salaris, reisafstand en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook komen zaken aan bod als de betrokkenheid bij de werkgever en de overall tevredenheid.

Het ict-opleidersonderzoek is vergelijkbaar opgetuigd en hieraan kunnen alle studenten, cursisten en trainees deelnemen die op dit moment of het afgelopen jaar een ict-opleiding hebben gevolgd. Dit geldt dus voor zowel fulltime studenten als om- en bijscholers. Uiteraard wordt gevraagd naar het niveau van de studie, maar ook worden de ict-opleiders beoordeeld op zaken als lesaanbod, prijs/kwaliteit-verhouding, niveau van de docent(en)/trainer(s), actualiteit van de lesstof, de opgedane vaardigheden, de kwaliteit van toetsing, de toepasbaarheid in de praktijk, de flexibiliteit van de opleider om in te spelen op actuele ontwikkelingen en de waarde van het diploma of certificaat. Lees hier meer over het onderzoek. 

In het datalandschap van morgen gaat het om verbindingen

Zaten in 2018 data-analytics en internet of things (IoT) duidelijk in de lift, ook het komende jaar staan ons op dit vlak grote technologische ontwikkelingen te wachten. Wilt u weten welke drie ontwikkelingen dat zijn? Lees dan hier verder. 

Cloud IT Infrastructuur omzet overtreft traditionele IT-infra business

De omzet die leveranciers deden uit de verkoop van IT-infrastructuurproducten (server, enterprise storage en ethernet-switches) voor cloudomgevingen, inclusief public en private cloud, groeide in het derde kwartaal van 2018 met 47,2% jaar op jaar tot 16,8 miljard dollar. Dit meldt onderzoeksbureau IDC. De markt wordt geleid door Dell Technologies (Dell EMC), daarna volgen HPE, Cisco, Inspur, Lenovo en de ODM-leveranciers. Lees verder. 

 

 

Share this post: