Nieuwsblog: vrouwen in de tech, cybercrime in het mkb en minder datalekken

Over nieuwtjes op technologisch gebied wordt veel geschreven. Wij lazen een aantal artikelen die we je niet willen onthouden!

Vrouwen vinden tech-industrie een aantrekkelijke sector

Voor veel vrouwen is een baan in tech hun droombaan of ideale carrière. Ze vinden de tech-industrie een aantrekkelijke sector en kijken positief aan tegen de kansen die de industrie hen biedt. De huidige samenstelling van het personeelsbestand en het gebrek aan vrouwelijke besluitvormers en zichtbare rolmodellen vormen daarbij de grootste hindernissen. Lees meer over dit onderzoek én wat we kunnen doen aan deze genderkloof. 

Minder datalekken en meer uitgelekte records in eerste helft van 2018

In de eerste helft van 2018 zijn we geconfronteerd met 945 datalekken wereldwijd. In totaal zijn hierdoor 4,5 miljard records aangetast. Vergeleken met dezelfde periode in 2017 steeg het aantal verloren, gestolen of aangetaste records met 133 procent, terwijl het totale aantal inbreuken enigszins afnam in deze periode. Dit duidt op een toename van de ernst van elk incident. Lees meer over dit onderzoek door leverancier van digitale beveiliging Gemalto.

Phishing en spookfacturen: 'Helft mkb kampt met cybercrime'

Kleine ondernemers maken zich weinig zorgen om hun digitale veiligheid, terwijl meer dan de helft van die bedrijven in Nederland dit jaar doelwit was van internetcriminelen. Dat juist kleine bedrijven vaker slachtoffer zijn van cybercrime, komt doordat kleinere bedrijven minder vaak actie ondernemen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden. 'Een ingegooide ruit zie je, een hack niet.' Het ministerie trekt daarom 1,2 miljoen euro uit voor voorlichting. 

Bedrijfsleiders hebben behoefte aan betere ondersteuning voor IoT-diensten

Een meerderheid van de bedrijfsleiders en IT-experts vindt dat een IoT-project tegenwoordig binnen drie jaar winstgevend moet zijn. Een kwart van de ondervraagden zegt dat zij graag betere ondersteuning willen van hun IoT-dienstaanbieder(s). Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van IDG Connect in opdracht van Fujitsu onder 330 bedrijfsleiders en IT-experts werkzaam bij bedrijven met meer dan 250 medewerkers.

 

Share this post: