Sharing Innovation: Gemeente Veenendaal over ICT Campus

Sharing Innovation wordt dit jaar georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Het evenement vindt plaats op 6 april. Tijdens het evenement komen verschillende sprekers aan bod die iets vertellen over Big Data, Internet of Things of één van de subthema’s Blockchain en Food. In aanloop naar dit evenement worden alle sprekers kort geïnterviewd. Vandaag de eerste: Anne Westhoff.

Anne Westhoff is programmamanager bij Gemeente Veenendaal. Tijdens Sharing Innovation vertelt Anne over de ontwikkeling van ICT Campus. We gaan in gesprek met haar om te zien of zij al een tipje van de sluier van 6 april kan oplichten.



Wat is ICT Campus?

Het ICT Campusprogramma is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Veenendaal, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in de regio. Belangrijkste doelen zijn verbetering van ICT-werkgelegenheid en -onderwijs én een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven.Binnen de FoodValley-regio is Veenendaal het ICT centrum voor Food, Health en Tech. Met ruim 450 bedrijven kent Veenendaal de hoogste concentratie ICT-bedrijven in de regio.

Op dit moment vinden vele (netwerk) activiteiten van de ICT Campus plaats in Vonk360. Vonk360 staat voor het pand van Detron, direct naast Businesspark Het Vizier aan de A12, waar veel ICT-bedrijven zijn gevestigd.



Wat kunnen toehoorders leren van het verhaal van Anne?

Tijdens haar presentatie geeft Anne meer informatie over de totstandkoming van ICT Campus. Anne vertelt: “Vaak zie je dat juist een fysieke locatie centraal staat bij het starten van een campus. Maar wij denken dat samenwerken en verbinden voorop moet staan. Een locatie kan daarbij een middel zijn en is zeker geen doel op zich. Innovatie en toenemende werkgelegenheid zijn de doelen.”

“De winst zit in het verbinden van bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen. Dat geeft de meerwaarde. In mijn verhaal ga ik daar verder op in; hoe je organisaties samenbrengt, zorgt voor kruisbestuiving en daarmee uiteindelijk zorgt voor beter aansluitend onderwijs, meer innovatie en meer werkplekken.”



Waarom doet u mee aan Sharing Innovation?

“Voor mij is het doel om nog meer de samenwerkingen en innovaties te stimuleren,” vertelt Anne. “We willen onderwijs en bedrijfsleven nog verder enthousiasmeren, maar ook helpen. Als gemeente hebben wij natuurlijk een andere rol dan het bedrijfsleven en onderwijs, onze rol zit juist in het faciliteren. Zo geven we met elkaar ICT, werkgelegenheid en innovatie een boost.”

>> Meld je nu aan voor Sharing Innovation! <<

Share this post: