NIEUW: INNOVATIEPRIJS VALLEIREGIO

Innovatie is essentieel voor het behouden en versterken van de concurrentiepositie. Om het belang van innovaties op zowel technisch als organisatorisch gebied te
onderstrepen, heeft RCT de Vallei de Innovatieprijs Valleiregio in het leven geroepen. Ieder bedrijf kan zich aanmelden voor een podiumplaats op 28 november 2013.

                                

Sociale innovaties

Bij innovatie denken de meeste mensen aan nieuwe technische vindingen. Voor de Innovatieprijs Valleiregio komen nadrukkelijk óók nieuwe manieren van samenwerken in aanmerking. Wicha Benus werkt als Innovatiemakelaar bij de Stichting Regionaal Centrum voor Technologie (RCT) de Vallei: ‘Ook sociale innovatieprojecten kunnen meedingen. Door vernieuwingen in de organisatie toe te passen, kan men immers zowel de productiviteit als de kwaliteit van arbeid verbeteren én de concurrentiepositie verstevigen.’

                                                          

Technische vernieuwingen

Daarnaast hebben veel bedrijven in de maakindustrie – en dan met name bij het MKB – vaak goede ideeën voor technische vernieuwingen voor producten of processen. Sommige ontbreekt het echter aan kapitaal, kennis of het juiste netwerk om nieuwe producten te realiseren. RCT de Vallei helpt het hele jaar door bedrijven bij het ontwikkelen, financieren en vermarkten van
innovatieve producten of diensten. Om de innovatieve kracht van de Valleiregio te laten zien, is de Innovatieprijs in het leven geroepen. Via een eenvoudige aanmeldprocedure kan ieder bedrijf zich digitaal aanmelden – of aangemeld worden.

 

Spelregels Innovatieprijs Valleiregio

Wie kan meedoen?

Ieder MKB-bedrijf dat een innovatief idee heeft dat of zeer recent gerealiseerd is of bijna de markt op kan en is gevestigd in de gemeenten Rhenen, Veenendaal, Wageningen, Ede, Barneveld, Scherpenzeel, Renswoude, Woudenberg en Nijkerk.

Hoe kan men aanmelden?

Bedrijven kunnen zich vanaf 2 september aanmelden of aangemeld worden op de speciale website www.rctdevallei.nl/innovatieprijs2013.

Wat zijn de criteria?

De innovatie moet geld opleveren en/of werkgelegenheid creëren, oftewel er moet duidelijk rendement behaald worden. Het product of idee is nog geen jaar op de markt of komt binnen een jaar op de markt.

Wie beslist?

Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury, per categorie, de zes beste innovaties. De jury bezoekt deze bedrijven en nomineert er vervolgens drie. Zij komen op 28 november op het podium om hun innovatie te presenteren aan het publiek, waarna vervolgens de winnaar bekend wordt gemaakt.

 

Prima gratis publiciteit

Voor de genomineerden is deze avond een geweldig,
gratis podium waarop men zich optimaal kan presenteren. Wicha Benus: ‘In de jury komen ondernemers en vertegenwoordigers van brancheorganisaties zoals VNO/NCW en KvK. In de Achterhoek en op de Noord Veluwe is de Innovatieprijs al een groot succes en ik weet zeker dat we nu ook in de Vallei gaan kennismaken met prachtige bedrijven. Tegen ondernemers wil ik zeggen: grijp deze kans met beide handen en laat weten hoe jouw bedrijf zich onderscheidt. Wie weet wat de extra publiciteit oplevert….’

Share this post: