ICT-stad Veenendaal in de race voor Netwerk Citymarketing Award 2016

Veenendaal is één van de vijf kanshebbers op de Netwerk Citymarketing Award 2016. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten en campagnes die een opvallende bijdrage leverden aan het vakgebied van citymarketing. De inbound marketingcampagne ‘Veenendaal ICT-stad’ is de eerste van zijn soort voor citymarketing, waarmee Veenendaal bewijst dat deze inbound aanpak door durf, drive en dynamiek ook effectief is voor acquisitie en marketing van steden.

Wint ICT-stad Veenendaal de citymarketing-award?

Met de succesvolle, unieke campagne verleidt het gezamenlijke initiatief van gemeente Veenendaal, Ondernemend Veenendaal en Promotie Veenendaal ICT-ondernemers om zich te vestigen in het Veense – en met succes. De campagne droeg ertoe bij dat meerdere ICT-bedrijven zich inmiddels in Veenendaal hebben gevestigd, en nog zullen vestigen; wat een positief effect heeft op de economie en werkgelegenheid.

Veenendaal: ondernemend, jong en innovatief
Burgemeester Wouter Kolff: “Veenendaal is als ondernemende, jonge leefstad innovatief en vernieuwend. We willen ons onderscheiden door een goede samenwerking in het bedrijfsleven en vooral te laten zien wat wij als stad te bieden hebben. Deze nominatie bewijst dat we opvallen en onze inzet wordt gewaardeerd. Daar ben ik trots op!” In de race om de award neemt Veenendaal het op tegen Goeree-Overflakkee (EilandMarketing) en grote steden als Amsterdam (Tech Amsterdam), Utrecht (Le Grand Départ 2015) en Den Haag (ambassade).

Ontdek de voordelen op ictstadveenendaal.nl
Als onderdeel van de campagne is onder meer de website ictstadveenendaal.nl succesvol gelanceerd. Op een interactieve manier komen antwoorden op vragen van ICT-ondernemers zoals ‘Moet ik nieuwe filialen openen of uitbreiden op de huidige locatie?’, ‘Hoe vind ik nieuwe medewerkers?’ en ‘Hoe kan ik nog meer voordeel uit onze samenwerking met anderen halen?’. Bezoekers krijgen onder meer gratis E-books over ICT-zaken, blogs over actuele ondernemersissues en zakelijke informatie over vestigingsfactoren voor ICT-bedrijven en nog veel meer.

ICT-stad Veenendaal
Veenendaal kent een bovengemiddeld aantal ICT bedrijven in haar gemeente. Een groot deel van deze bedrijven werkt samen met ICT Valley. Een belangrijk speerpunt voor de komende jaren is het oprichten van een ICT Campus in Veenendaal. Een plek in de stad waar overheid, ondernemers en onderwijs samen moeten en kunnen komen en samenwerken aan het verder vormgeven van Veenendaal als ICT-centrum van de regio.

Uitreiking
Op donderdag 21 januari 2016 wordt de award uitgereikt. Ook wordt er een publieksprijs vergeven, waarbij de genomineerden hun campagne moeten pitchen. Veenendaal zal er alles aan doen om de aanwezigen te overtuigen van een unieke en succesvolle campagne.

Share this post: