Cloudopleider.it en Burogrijs ontwikkelen samen opleiding tot Certified Cloud Technology Professional

Cloudopleider.it.jpg

Cloudopleider.it heeft samen met Burogrijs een compacte training op hbo-niveau ontwikkeld die bestaat uit een opleiding tot Certified Cloud Technology Professional, gecombineerd met 21e-eeuwse vaardigheden.
Op dit moment starten er 3 groepen werkloze ICT-ers met de training, georganiseerd i.s.m. Werkgeversservicepunten FoodValley, Midden-Utrecht en Midden-Gelderland. Vanaf november komen zij beschikbaar voor een passende functie.

Een bijzondere situatie in de markt van ICT

De ICT-sector bevindt zich in een situatie met aan de ene kant een toenemend aantal vacatures en aan de andere kant een grote hoeveelheid werkloze ICT-ers. Belangrijkste oorzaak van deze ‘gap’ is de enorme ontwikkeling die ICT de laatste jaren doormaakt van traditionele IT op locatie naar Cloudtechnologie. Dat betekent dat ICT-medewerkers van bedrijven zullen moeten bijscholen om aansluiting te houden met de vraag van de klant. Maar ook de werkloze ICT-specialist moet bijscholen om aansluiting te houden met de arbeidsmarkt.

Een sterk veranderende markt vraagt om andere kennis en vaardigheden

Trends zoals het Internet-of-Things, de groei van mobiele toepassingen, Big Data en Cloud zijn belangrijke aanjagers van de groeiende vraag naar ICT-ers. Veel bedrijven outsourcen hun ICT naar gespecialiseerde ICT-partijen. Zodat ze zich kunnen richten op hun corebusiness en sneller inspelen op veranderingen in hun markt en nieuwe technologische mogelijkheden. Technologie op zichzelf is niet meer leidend, maar de toepassing ervan in bedrijfsprocessen en dienstverlening. Er wordt steeds meer gedacht vanuit services i.p.v. systemen. En dat vraagt om meer overleg, meer contact met klanten en meer inzicht in bedrijfsprocessen.

21e-eeuwse vaardigheden als onmisbare schakel

ICT in de 21e eeuw vraagt 21e-eeuwse vaardigheden! Er wordt beroep gedaan op communiceren, samenwerken, creatief denken, probleem oplossen, sociale vaardigheden en projectmatig werken.  Deze vaardigheden zijn cruciaal voor de succesvolle ICT-professional van vandaag en morgen. De ICT-professional van nu is adviseur en werkt samen met de klant i.p.v. voor de klant.  Bij werving en selectie van ICT-personeel kijkt men nu niet alleen meer naar expertise en ervaring, maar ook naar persoonlijke kenmerken en vaardigheden.

Opleiding tot Cloud Professional: het vak van de toekomst

Cloudopleider.nl heeft samen met Burogrijs een compacte training op hbo-niveau ontwikkeld die bestaat uit een opleiding tot Certified Cloud Technology Professional, gecombineerd met 21e-eeuwse vaardigheden. Deze vaardigheden zijn onmisbaar voor de professional van de toekomst. Omdat technologie steeds meer leidend wordt in organisatiestructuren, gelden deze vaardigheden niet alleen voor de ICT-professional zelf maar ook voor andere functies en de verschillende lagen van de organisatie.

Succesvolle pilot met groep werkloze IT- professionals

In februari 2016 heeft een groep van 12 werkloze IT-specialisten in Ede dit programma gevolgd. Dat deze training zijn vruchten heeft afgeworpen is inmiddels bewezen: 11 kandidaten zijn binnen 6 maanden weer aan het werk in de ICT- sector. De deelnemers kijken terug op een boeiende, inspirerende en soms confronterende training die intensief was, maar die hen meer heeft gebracht dan ze hadden gehoopt.

Drie nieuwe groepen Cloud Professionals in aantocht!

Op dit moment starten er 3 nieuwe groepen i.s.m. Werkgeversservicepunten FoodValley, Midden-Utrecht en Midden-Gelderland. Vanaf november komen zij beschikbaar voor een passende functie.

Op de foto bovenaan dit bericht: Arie de Bruin (Cloudopleider.it), Jan Langedijk en Ton van Kattenbroek (beiden van Burogrijs) met enkele deelnemers van de pilot.

Heeft u vacatures? Wilt u meer weten over deze opleiding? Neemt u dan contact met Arie de Bruin van Cloudopleider.it (www.cloudopleider.it) of Jan Langedijk van Burogrijs. ( www.burogrijs.nl).

cloudopleider.it logoburogrijs logo

Share this post: