REGIONAAL MKB OP BEZOEK BIJ DE WUR...

Tijdens een mooie en inspirerende bijeenkomst, georganiseerd door VNO-NCW VeluweVallei, de Federatie Ondernemerskringen Valleiregio en de WUR, hebben regionale MKB bedrijven op 4 april uitgebreid kennis kunnen maken met de Wageningen Universiteit en Research.

Het thema van Rens Buchwaldt, lid van raad van bestuur van de WUR, in zijn opening was gericht op het elkaar vinden. De WUR wil graag met het regionale MKB optrekken in projecten en opdrachten die bijdragen aan de betekenis en de ontwikkelingen van de WUR. Ook het Onderwijsloket, Margriet van Vianen, kwam uitgebreid aan bod. Ondernemers die graag gebruik willen maken van de kennis van studenten, kunnen zich richten tot het onderwijsloket.

Naast kennismaken met de Campus stond de bijeenkomst in het teken van Circulaire Economie. Het onlangs gestarte project Living Lab, regionale circulaire economie, werd toegelicht door Suzan Klein Gebbink. Daarnaast werd in diverse workshops inhoudelijk aandacht besteed aan diverse voorbeelden van circulair ondernemen. De ca. 70 aanwezige ondernemers werden geïnspireerd door de verschillende workshophouders. Bij de afsluitende netwerkborrel werd enthousiast nagepraat en werden de nodige gegevens en informatie uitgewisseld.

Pitch en presentaties:

Klik hier voor de pitch: Living Onderwijsloket Wageningen University

Klik hier voor de pitch Living Lab Foodvalley Circulair

Klik hier voor workshop 1: Benutten van reststromen in uw bedrijf

Klik hier voor workshop 6: Samen tegen voedselverspilling = pure winst

Share this post: