Subsidie om het tekort aan ICT in Nederland op te vangen

money-1.jpg

Duidelijk is dat er een tekort is aan ICT’ers in Nederland. In het ICT-sectorrapport van ABN Amro is dit ook terug te zien: de laatste acht jaar is het aantal ICT-bedrijven bijna verdubbeld naar bijna 52.000 bedrijven, en komen er sinds 2011 elk kwartaal 11.000 nieuwe ICT-vacatures bij.

Het belang van een oplossing

Naast dat het voor uw bedrijf prettig is om over voldoende kennis en vaardigheden te beschikken zodat u uw projecten succesvol kunt uitvoeren, is voldoende ICT-kennis noodzakelijk om ICT-bedrijven in Nederland te houden, en belangrijk voor de Nederlandse economie.

Om Nederland niet achter te laten lopen op het gebied van ICT en innovatie, heeft de overheid de WBSO-subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Deze kan u financieel bijstaan in de mogelijkheden het tekort op te vangen, door de loonkosten te verlagen via belastingaftrek.

Hoe kan deze subsidie u helpen?

Terwijl er in Nederland een groot tekort is, zijn er in het buitenland veel net afgestudeerde ICT’ers. De internationale organisatie AIESEC helpt jaarlijks duizenden bedrijven met de mogelijkheid om internationaal (ICT-)talent in dienst te nemen. Als u kunt aantonen dat u één of meerdere ICT’ers nodig heeft om uw organisatie verder te helpen met innovatie, komt u in aanmerking voor WBSO. Om deze aan te vragen, verwijzen wij u dankzij onze nieuwe samenwerking sinds kort altijd door naar De Breed & Partners, die u hierbij graag via het principe ‘no cure, no pay’ helpen.

Bent u op zoek naar een slimme en talentvolle (ICT-)stagiair voor uw bedrijf om uw nieuwe project vleugels te geven? Wilt u geheel vrijblijvend een afspraak maken? Of meer informatie via de mail ontvangen? Dan kunt u mailen naar AIESEC@wur.nl.

Share this post: