Werkplaats Voedselverspilling

Graag nodigen we u uit voor de Werkplaats Voedselverspilling op donderdag 23 januari 2020 van 14:30 tot 17:00 uur.
De werkplaats is voor ondernemers uit Regio Foodvalley die in 2020 werk willen maken van minder verspilling in de voedselketen. Zullen we samen de uitdaging aan gaan om de voedselverspilling in onze bedrijven in beeld te brengen en aan te pakken?

Proeftuin Voedselverspilling

Eerder in 2019 was er een opstart-bijeenkomst in Congrescentrum de Werelt in Lunteren. Daar bespraken we het plan om Regio Foodvalley te ontwikkelen tot proeftuin op het gebied van Voedselverspilling. Inmiddels zijn die voornemens verder uitgewerkt én gefinancierd door onder andere het ministerie van LNV. Eén van de onderdelen van de proeftuin is de Werkplaats Voedselverspilling met ondernemers.

Werkplaats Voedselverspilling.

De Werkplaats bestaat uit 4 werksessies per jaar en tussentijdse ondersteuning (o.a. door Wageningen UR en Stichting Samen Tegen Voedselverspilling). Het draait om concrete projecten en vragen uit uw eigen praktijk. Dat kan gaan om ontwikkeling van nieuwe producten, nieuwe samenwerkingen, werk maken van knelpunten in de wet- en regelgeving. Als deelnemer aan de werkplaats maakt u allereerst de huidige verspilling in uw bedrijf inzichtelijk. U maakt hierbij gebruik van een zelfmonitoringstool, wij helpen u deze in te vullen. Deze 0-meting is de opmaat naar het aanpakken van de verspilling. Wij assisteren u tijdens de bijeenkomsten, u helpt daarbij elkaar, maar ook zijn er verschillende experts en andere mogelijkheden om u van dienst te zijn. We delen onze ervaringen, kennis en goede voorbeelden. U zoekt samen naar oplossingen die werken. Aan het eind van het jaar 2020 hebben we inzichten, maar ook echt al verspilling verminderd en daardoor ook besparing op grondstoffen, energie of zelfs kosten gerealiseerd!

Uitnodiging

Werk maken van uw goede voornemens? Graag nodigen we u uit voor de 1e werkplaats op donderdag 23 januari, 14.30 – 17.00 uur. U leert natuurlijk de andere deelnemers kennen, we kijken in de keuken van praktijkvoorbeelden én maakt u een start met uw eigen 0-meting. Locatie in Regio Foodvalley volgt.

Aanmelden via:  post@suzankleingebbink.nl;

Share this post: