Ondernemers zoomen in op kansen binnen de Food Valley

ICT Valley heeft de afgelopen maanden bezoeken afgelegd bij ondernemers in de Food Valley, die hun geld verdienen met ICT diensten. Inmiddels zijn diverse bedrijven in Veenendaal, Wageningen en Ede bezocht. En met succes! In een open sfeer worden zaken besproken en bekeken, die normaal gesproken aan de aandacht ontsnappen. De komende tijd zullen tientallen bedrijven benaderd worden!

Aan de hand van een vragenlijst wordt in deze gesprekken ingezoomd op:

  • de status en plannen t.a.v. huidige dienstverlening en gewenste uitbreiding van diensten.
  • opbouw personeelsbestand & noodzakelijke aanwas; zowel de vacatures als recruitment.
  • de achtergronden van personeel qua scholing, studieplaats, studierichting en ontwikkelde competenties.           Opvallend is dat hier grote veranderingen in plaatsvinden!
  • talent/persoonlijke ontwikkelingprogramma, doorgroei wensen en –kansen verzorgd door de onderneming dan wel opleidingsinstituten in de regio.

Daarnaast wordt stilgestaan bij de mogelijkheid die het bedrijf heeft voor stageplaatsen voor MBO – HBO studenten. Dit kan zijn een verkennende stage, een projectstage dan wel eindstage. Als het door een gezamenlijke inspanning lukt meer studenten in de regio ervaring te laten opdoen dan zal dat een boost geven aan het aantal arbeidsplaatsen en de kosten voor de werving drastisch doen dalen.

Steeds meer bedrijven blijken zelf trainingen of opleidingen te willen gaan verzorgen. Dit is immers de meest profijtelijke en snelste manier om de afstand tussen theorie en praktijk te verkleinen en een uitgelezen manier om jonge mensen, mannen en vrouwen, voor het bedrijf of de branche te interesseren.

Wellicht voelt het bedrijf er zelfs voor dat hun opleidingen of trainingen in de toekomst binnen de ICT Campus worden gegeven. Het voordeel van dit laatste is de ontmoeting tussen studenten, ondernemers en werknemers van startende - en gevestigde ondernemingen in de Food Valley. Met als doel met elkaar in dialoog te gaan, elkaars kennis te delen, wellicht meer of beter te gaan samenwerken.

In ieder geval wordt duidelijk dat deze persoonlijke gesprekken in een behoefte voorzien en daarom ook worden gewaardeerd.

Ook geïnteresseerd in zo'n persoonlijk gesprek?

Aanvragen persoonlijk gesprek

Share this post: