ICT Valley

blog

FoodValley meets Central Denmark Region : ICT = Enabler

Met een uitgebalanceerde groep vertegenwoordigers van de triple helix (overheid, onderwijs en ondernemers) uit de FoodValley waren we 3 dagen te gast in de Central Denmark Region.

In eerste instantie zou je misschien denken: Waarom in Denemarken en waarom daar aanwezig als ICT Valley / ICT Campus?

Waarom Central Denmark Region
Het waarom in de Central Denmark Region begint eigenlijk bij het kantoor van de FoodValley in Brussel. Daar wordt gewerkt aan de uitbreiding van het netwerk van de regio FoodValley, het onder de aandacht brengen van de FoodValley en waar mogelijk financiële middelen aanvragen voor projecten. 

Lees meer

De AVG komt eraan!

De AVG is een Europese verordening. Een verordening is formele Europese wetgeving die boven nationale wetgeving gaat. En die verordening treedt nu per 25 mei 2018 in werking in heel Europa en dus ook in Nederland. Het vervangt de WBP, de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De eerste reactie van de mensen die ik dit vertelde, was vaak: “nou en...?”.

Lees meer

(Eigen)wijs de digitale wereld in

We kunnen denk ik rustig stellen dat ieder mens van nature wel een beetje eigenwijs is.  Allemaal denken we het weleens beter te weten en trekken we ons eigen plan. Als het echter op het gebruik van internet aankomt, gooien we ons gezond verstand regelmatig overboord. Internet is een essentieel onderdeel van ons leven geworden en dankbaar maken we gebruik van alle mogelijkheden die het ons biedt. We Googlen, Facebooken, bankieren, werken en shoppen wat af online. Fantastisch natuurlijk, maar realiseren we ons ook voldoende wat dit betekent voor onze privacy en veiligheid?

Lees meer

Klant- of leveranciersbeoordeling of contract-evaluatie: Is dat nu wel nodig?

Het einde van het jaar nadert alweer met rasse schreden. De vakantie zit er al weer lang en breed op en de stapel werk die voor de vakantie op het bureau lag, lag er waarschijnlijk bij terugkomst nog.
Dus als manager eerst maar eens de (vaak digitale) achterstand inhalen. Meer structurele bedrijfszaken komen daarna wel weer...

Lees meer

De 3 belangrijkste dingen voor een goed datacenter: Design, design, design

Over de voortgang van DCValley;

Eind 2017 gaat de eerste schep de grond in voor DCValley. De eerste enthousiaste klanten zijn er en er vinden nog vele gesprekken plaats met geïnteresseerde afnemers. De reacties van ondernemers in de vallei-regio, (potentiële) afnemers uit binnen- en buitenland en ook branchegenoten zijn bijzonder positief.

Lees meer

Pak het podium: ict bedrijven zijn vaak té stil!

Inherent aan ICT is het feit dat er veelal mensen werken die weinig lawaai maken. Stilte en rust horen bij het vak. Het gevolg is dat ICT bedrijven ook stil zijn naar buiten toe. Zij hebben niet vaak de drang om te vertellen waar ze mee bezig zijn. Als ze aandacht vragen doen ze dat alleen in groepsverband naar klanten toe.

Lees meer

Waarom job marketing een must is om talent aan je te binden

Slechts 19% van de arbeidsmarkt is actief op zoek naar een baan. Dat betekent dat 81% passief is; niet op zoek, maar wel open staat voor een nieuwe uitdaging. In tijden van meer vacatures dan werkzoekenden, is actief werven van passief zoekenden een must. Hoe bereik je dat talent? Lars Wetemans, CEO van job advertising technologie Recruitz.io, legt uit.

Lees meer

Het concurrentiebeding: relevant, vooral binnen de IT

Het kan dan wel komkommertijd zijn (en dus gebruikelijk een tijd vol “vul-nieuws”), maar RTL kwam onlangs met het onderwerp “concurrentiebeding” in het nieuws. Nu is dat voor menigeen een buzz-word, maar als het door u als ex-werkgever wordt geconstateerd, is het ineens weldegelijk realiteit. Wat dan?

Lees meer

Employer branding? Now, How en Wow!

Bouwen aan een sterk, aantrekkelijk werkgeversmerk, ofwel employer branding: wat is daar de waarde van? En hoe pak je dit als bedrijf nou aan? Ton Rodenburg deelt op dinsdag 26 september zijn visie op het bouwen aan een aantrekkelijk werkgeversmerk. 

Lees meer

Kansen voor ondernemers in de foodvalley: Onderzoek op basis van 'no-cure, no-pay'

Heeft u of uw bedrijf een (marketing) vraagstuk dat een innovatieve benadering door een groep enthousiaste vierdejaars Bedrijfskunde studenten nodig heeft? Dit is uw kans! 

Bij de CHE staan 70 studenten Innovatieve en Commerciële Bedrijfskunde klaar om zich in groepen te gaan buigen over verschillende vraagstukken. Deze studenten werken graagookuw vraagstuk uit. Vol is vol, dus wees er snel bij!

Lees meer