ICT Valley

blog

Employer branding? Now, How en Wow!

Bouwen aan een sterk, aantrekkelijk werkgeversmerk, ofwel employer branding: wat is daar de waarde van? En hoe pak je dit als bedrijf nou aan? Ton Rodenburg deelt op dinsdag 26 september zijn visie op het bouwen aan een aantrekkelijk werkgeversmerk. 

Lees meer

Kansen voor ondernemers in de foodvalley: Onderzoek op basis van 'no-cure, no-pay'

Heeft u of uw bedrijf een (marketing) vraagstuk dat een innovatieve benadering door een groep enthousiaste vierdejaars Bedrijfskunde studenten nodig heeft? Dit is uw kans! 

Bij de CHE staan 70 studenten Innovatieve en Commerciële Bedrijfskunde klaar om zich in groepen te gaan buigen over verschillende vraagstukken. Deze studenten werken graagookuw vraagstuk uit. Vol is vol, dus wees er snel bij!

Lees meer

IT-bedrijven in Veenendaal bundelen hun krachten met Smart Industry-studenten van de HAN


De ICT Campus is volop in beweging. In de Campus werken bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid samen aan een versnelling van groei en vernieuwing van het ICT-bedrijfsleven in Veenendaal en de regio FoodValley. Er lopen tal van projecten die er uiteindelijk voor zorgen dat Veenendaal de ICT-banenmotor is met een optimaal vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven en top ICT-onderwijs.

Lees meer

GEVONDEN: Ervaren All-Round Developer

“Nederlandse werkgevers zijn verontrust over tekort aan developers”, “Tekort aan developers houdt nog jaren aan” en “Toekomstig tekort aan developers?” zijn nieuwskoppen die voortdurend voorbij komen, en dat is niet vreemd.

Lees meer

Gezocht: Docenten voor nieuwe ICT-opleiding

De CHE heeft de ambitie om in september 2018 te starten met de opleiding ICT. Voor deze opleiding zoeken zij docenten. Het betreft hier een nog te ontwikkelen opleiding en de taken zullen in eerste instantie dan ook ontwikkelingstaken zijn. Denk daarbij aan het ontwerpen van onderwijsmodules voor jaar 1 tot en met jaar 4. Deze onderwijsmodules hebben als kenmerk dat ze gericht zijn op de praktijk en aansluiten bij de leefwereld van de student. Studenten zijn eigenaar van hun leerproces en worden geconfronteerd met actuele bedrijfsvraagstukken en leveren een bijdrage aan de Food Valley en onze ICT-partners.

Lees meer

U zoekt gekwalificeerde ICT-Specialisten in de FoodValley?

Een Cloud TIP!

“De vereiste kennis in de ICT is vaak heel specifiek en moet up-to-date zijn. Er tekent zich in de ICT een duidelijke mismatch af: veel werkzoekenden zijn middelbaar opgeleid of hebben een verouderde opleiding of kennis”, schrijft UWV in een rapport.
En er is juist in toenemende mate behoefte aan mensen met (een hernieuwd) inzicht in bedrijfsprocessen en communicatieve vaardigheden, die klantwensen kunnen vertalen naar ICT. Schaarste ?!

De nieuwe generatie informaticastudenten hebben de banen straks voor het uitzoeken want hun studie is het meest geschikt voor een groot deel van deze functies.

Lees meer

Investeer in de toekomst: geef ruimte aan een student!

Studenten van MBO en HBO opleidingen moeten tijdens hun studie werkervaring opdoen d.m.v. een stage. Hiermee doen ze niet alleen ervaring op in het vak waarvoor ze opgeleid worden maar krijgen zij ook kennis van een specifieke branche.

Lees meer

Een nieuwe knop voor de ICT-branche!

Ik ben een groot fan van de columns van Jacob Spoelstra op Computable. Heerlijk humor met een ICT-smaakje. Eind maart schreef hij een column over eindgebruikers die slechts de helft van functionaliteiten van het systeem gebruiken en daardoor ontevreden zijn. In de demo kan een systeem alles maar de klant snapt maar drie knopjes. Sommige ICT’ers, en dan vooral de consultants, zullen wel herkennen dat implementeren een vak apart is. Vooral de klanten leren hoe zij zo snel, goed en effectief mogelijk met het systeem kunnen werken.

Lees meer

5 tips voor een innoverend bedrijfsklimaat

De wereld is tegenwoordig onderhevig aan continue veranderingen. Om als bedrijf je doelstellingen te realiseren is het belangrijk om flexibel te zijn en te blijven innoveren. Alleen op deze manier blijft jouw bedrijf een stapje voor. Hoe behoud je een innoverend klimaat? En waar haal je deze inspiratie vandaag? Hieronder 5 tips!

Lees meer

Terugblik op Sharing Innovation: fotorapportage

Op 6 april werd het jaarlijkse event Sharing Innovation weer georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Tijdens dit event werd veel kennis gedeeld door de verschillende sprekers en was er ook veel ruimte voor ontmoetingen tussen onderzoekers en ondernemers.

Lees meer