ICT Valley

Nieuws

Eindejaarsevent voor ondernemers

Na het succes van de eerste twee edities organiseren gemeente Veenendaal, Ondernemend Veenendaal en de Bedrijvenkring Veenendaal dit jaar weer het Eindejaarsevent voor ondernemers. Op woensdag 13 december heeft u de gelegenheid om met uw mede-ondernemers in een sfeervolle ambiance terug te kijken op het afgelopen jaar.

Lees meer

ICT Valley, Info Support en Vital Health Software tekenen letter of intent

Ede/Veenendaal, 27 november  2017 – ICT Valley, Info Support en Vital Health Software hebben afgelopen week hun samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede geformaliseerd met het tekenen van een letter of intent. De CHE start in 2018 de voltijdbachelor HBO-ICT en een deeltijd Associate degree-opleiding ICT Service Management. Deze worden samen met het bedrijfsleven ontwikkeld en uitgevoerd en gaan voorzien in de groeiende behoefte aan ICT-personeel in de regio.

Lees meer

Werk jij veilig online? doe de kennismeting!

Gestolen klantgegevens. Gegijzelde computers. Misbruik van bankgegevens. We horen deze geluiden bijna dagelijks in het nieuws. Het toont aan dat veilig online kunnen werken een basisvaardigheid is geworden die iedereen zou moeten bezitten. Thuis en op het werk.

Lees meer

Korting op Business Event voor leden ICT Valley

Op 20 november vindt de 13e editie van het Business Event Veenendaal plaats in De Basiliek. Per categorie (Jonge onderneming/ondernemer, MKB en detailhandel en Grootzakelijk) zijn er drie kandidaten verkozen. Tijdens het evenement zullen de genomineerde bedrijven/ondernemers een presentatie geven. Het aanwezige publiek kan haar stem uitbrengen op de meest inspirerende onderneming. Voor leden van ICT Valley zijn de toegangskaarten met korting te verkrijgen.

Lees meer

Introductie HSO Analytics: nieuwe Business Intelligence unit

Veenendaal, 30 oktober 2017  Per oktober is HSO Analytics, een nieuwe unit van Microsoft Solution Integrator HSO, gestart. De ontwikkelingen in de Business Intelligence (BI) wereld volgen elkaar snel op en HSO merkt dat de klant zoekende is naar de beste toepassingen om de waarde van zijn data te erkennen. Deze nieuwe unit zorgt ervoor dat klanten hun ambities in de transformatie naar een datagedreven organisatie versneld kunnen bereiken. 

Het HSO Analytics team ondersteunt en adviseert organisaties in de snel veranderende markt. Daarnaast ondersteunt het team bij het omzetten naar actionable data waarmee zij op deze veranderingen kunnen inspelen. HSO Analytics is ervan overtuigd dat bedrijven beter presteren wanneer ze de waarde in data erkennen. Aan de hand van BI, data warehouse en predictive analytics oplossingen worden klanten geholpen om de waarde uit data te halen. Dit is een continu proces is waarbij data de nieuwe gesprekspartner is om betere beslissingen te maken en nieuwe inzichten te verkrijgen. De juiste vertaalslag van data naar informatie is van essentieel belang. Microsoft biedt de juiste technologieën om in de cloud en on-premise de juiste middelen in te zetten om BI-ambities versneld te realiseren. 

Lees meer

aankondiging Diner Pensant

ICTValley en DCValley organiseren op maandag 30 oktober een Diner Pensant in de Wageningsche Berg voor een groep ondernemers, CEO's en influencers uit de regio*. Het verbinden van mensen, bedrijven, kennis en technologie staat bovenaan de agenda. Kenmerkend voor de ICT-bedrijven in de FoodValley is de onderlinge samenwerking. Door verdere verdieping en samenwerking kan de regio een onderscheidende positie creëren in Nederland. 

Lees meer

Project met Internet of Things van start in het ICT LAB

Op maandag 11 september zijn een viertal studenten van de Hogeschool Utrecht, van start gegaan met een project rondom Internet of Things. Met deze nieuwe technologie ontstaan er mogelijkheden om de fysieke wereld (m.b.v. sensoren, regelaars én draadloze netwerken) via het Internet te verbinden met de bestaande digitale ICT wereld. 

Lees meer

DB&P neemt subsidiebureau RTE adviesgroep over

ICT Valley partner DB&P neemt subsidiebureau RTE adviesgroep over. Na de overname van crowdfundingplatform Investormatch in 2016 is nu de beurt aan RTE. Hiermee haalt DB&P extra expertise in huis met als resultaat een uitbreiding van de complete financieringsmix. 

Lees meer

VONK360 als uitvalsbasis voor DCVALLEY

Op de grens van Ede en Veenendaal wordt een modern datacenter ontwikkelt door DCVALLEY. Hiervoor zijn op dit moment de voorbereidingen voor de bouw in volle gang. Het datacenter wordt de grootste en meest duurzame versie in de regio. Deniz Arslan (Commrecieel Manager) en Vincent Wammes (Managing Director) vestigen hun organisatie in VONK360. Dé plek waar ICT-ondernemers, start-ups en studenten elkaar ontmoeten.

Lees meer

Veenendaal als hét landelijke ICT-centrum voor Food, Health en Tech

Veenendaal en omgeving vormt in 2025 landelijk het ICT-centrum voor Food, Health en Tech. Met de ondertekening van een convenant tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid komt die doelstelling steeds dichterbij. Na een positieve eerste fase van het ICT Campusprogramma gaan de partners door naar de volgende fase, waarbij zij gezamenlijk en in cofinanciering de ICT Campus verder uitbouwen. Woensdag 28 juni werd in Vonk360, de ontmoetingsplek voor de ICT Campus activiteiten, deze mijlpaal feestelijk gevierd.

Lees meer