Persbericht: Arnoud Leerling start als programmamanager bij ICT Valley

portret201403_2.jpg

VEENENDAAL, 19 SEPTEMBER 2016 - Het Bestuur van ICT Valley deelt mee dat Arnoud Leerling vanaf vandaag start als programmamanager bij ICT Valley. ICT Valley is een netwerkorganisatie waarin de 100 grotere ICT-bedrijven uit de FoodValley regio met elkaar samenwerken.

Arnoud Leerling is inmiddels, ook voor het bedrijfsleven, een bekend gezicht in de regio. Als netwerker was hij intensief betrokken bij communicatie, marketing en acquisitie voor de FoodValley. Vanaf heden wordt hij voor twee dagen per week door de Regio FoodValley gedetacheerd bij Stichting ICT Valley voor het project ICT Campus.   

Over ICT Campus

ICT Campus is een initiatief van de gemeente Veenendaal, het bedrijfsleven en de regionale kennisinstellingen. Het doel van dit nieuwe initiatief is het verbinden van het (ICT)-bedrijfsleven met de kennisinstellingen in de regio FoodValley.

Wethouder Marco Verloop: “Wij hebben dit initiatief genomen omdat dit perfect aansluit op onze ambities op het gebied van Veenendaal als ICT-stad. ICT Valley levert daaraan een belangrijke bijdrage en de gemeente Veenendaal ondersteunt ICT Valley en haar nieuwe programmamanager van harte. We zijn verheugd dat Veenendaal als uitvalsbasis gaat dienen voor dit project.”

Project Scholing & Werkgelegenheid

Arnoud Leerling wordt verantwoordelijk voor een deel van het project Scholing & Werkgelegenheid.

Henk Kievit, voorzitter van ICT Valley: “Het doel van dit deelproject is het samenbrengen van ICT-bedrijven en hierop aansluitende opleidingen in de regio FoodValley. Begin dit jaar heeft ICT Valley opdracht gegeven tot een onderzoek om de huidige situatie op de regionale ICT-arbeidsmarkt in kaart te brengen. Daaruit blijkt dat het gat op de ICT-arbeidsmarkt de komende jaren steeds groter wordt. We zijn heel blij dat we met deze stap kunnen werken aan het dichten van dit gat.” 

Als programmamanager gaat Arnoud Leerling bedrijven in de ICT en aanverwante technologie bezoeken in de regio om te zorgen voor passende stageplaatsen en (afstudeer)projecten voor studenten van ICT-opleidingen. Daarnaast inventariseert hij de behoefte naar innovatie en financieringsmogelijkheden en onderzoekt hij de cross-sectorale ontwikkelingen in het kader van marketingtechnologie, digitale transformatie en smart industries.

Gerrit Valkenburg, secretaris bij ICT Valley: “Wij zijn erg blij met de komst van Arnoud Leerling. Bovendien zien wij als ICT Valley grote voordelen in de samenwerking met Regio FoodValley; op deze manier maken we optimaal gebruik van cross-sectorale aandacht.”

____________________________________________________________________________

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Voor vragen rondom dit persbericht of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerrit Valkenburg, secretaris bij ICT Valley.
Tel.: +31 (6) 23 69 15 73 / E-mail: g.valkenburg@valkencompany.nl

Share this post: