7 manieren om uw bedrijf te profileren via ICT Valley

Veel bedrijven zijn lid geworden van ICT Valley om te profiteren van de kennis en ervaring binnen het netwerk. Bedrijven nemen deel aan evenementen en genieten van de voordelen. Maar wist u dat u ICT Valley ook uitstekend kunt gebruiken om uw bedrijf te profileren? In dit artikel introduceren wij eerst kort ICT Valley, voordat wij ingaan op de mogelijkheden die u heeft om uw bedrijf in de spotlights te zetten

Wat doet ICT Valley?

ICT Valley is een samenwerkingsverband dat bedrijven in de IT-sector in de regio verbindt. Bedrijven kunnen zo kennis en ervaring delen. Daarnaast zijn er tal van samenwerkingen met andere stakeholders. Denk hierbij aan onderwijsinstellingen (zoals de CHE en ROC A12), ondernemersorganisaties, overheden en brancheverenigingen.

Doel van het samenwerkingsverband is om de bedrijven in de regio te versterken. Dit doet ICT Valley onder meer door het arbeidspotentieel in de regio te versterken. ICT Valley probeert het merk ‘Food Valley’ beter uit te dragen en wil Veenendaal profileren als ICT-stad. Uiteraard biedt ICT Valley ook grote kansen voor individuele bedrijven om zichzelf in de kijker te spelen. Dit kan op zeven verschillende manieren.

1. Blogs

Op de blog van ICT Valley delen bedrijven regelmatig inzichten in hun specifieke vakgebied. Het plaatsen van een blog levert veel op. U profileert uzelf als kennisleider op een bepaald onderwerp. Dit komt uw naamsbekendheid ten goede en kan direct leiden tot nieuwe leads. Een belangrijke bonus is SEO-gerelateerd; door de links naar uw bedrijf en brand mentions zal uw bedrijf beter scoren in zoekmachines.

2. Whitepapers of e-books

Soms is een blogpost te kort om te laten zien wat voor kennis uw bedrijf allemaal in huis heeft. In dat geval is het schrijven van een whitepaper of e-book een goed alternatief. Een dergelijk document biedt de mogelijkheid om verder de diepte in te gaan. E-books en whitepapers leveren veel kwalitatief goede leads op. Iemand die de moeite neemt om een langer document te lezen is immers echt geïnteresseerd in wat uw bedrijf doet.

3. Persberichten

Sommige dingen die uw bedrijf doet zijn nieuwswaardig. Regelmatig staan er artikelen in vakbladen of kranten over bedrijven die een nieuw product lanceren, een strategisch partnerschap hebben afgesloten of die een overname doen. ICT Valley kan u helpen bij het verspreiden van uw persberichten. Uiteraard delen wij deze berichten binnen het netwerk, maar ook daarbuiten. Via onze partner ZakenMarkt komen uw persberichten ook onder de aandacht bij andere ondernemers en bij bestuurders in de regio.

4. Partnerschap

Als lid van ICT Valley krijgt u de beschikking over waardevolle partnerschappen. Veel leden van het netwerk hebben baat bij de samenwerkingen met onderwijsinstellingen in de regio. Op deze manier bouwt u niet alleen naamsbekendheid op, maar uw bedrijf komt ook al vroeg in beeld bij potentiële medewerkers voor uw bedrijf.

De toegang tot het netwerk van ICT Valley biedt nog veel meer voordelen voor bedrijven. Zo kunt u specialismen in huis halen die u zelf niet heeft. Levert uw bedrijf software, maar vraagt een potentiële klant om een partij die ook de hardware kan leveren? Binnen het netwerk van ICT Valley vindt u ongetwijfeld een betrouwbare partner die u hierbij kan helpen. Op deze manier kunt u samen met de andere leden van ICT Valley meer bereiken.

5. Vacatures

Veel werkzoekenden bezoeken de vacaturebank van ICT Valley. Dit heeft grote voordelen voor uw bedrijf. De kans op een match is groot omdat er een duidelijke voorselectie plaatsvindt. De sollicitanten hebben affiniteit met ICT en met de regio. Dit betekent dat u uw vacatures sneller kunt invullen. Dit is erg handig in een tijd waarin goed personeel schaars is.

6. Sponsoring van- of bijdragen aan evenementen

Regelmatig organiseren leden in samenwerking met ICT Valley evenementen over actuele onderwerpen. Denk hierbij aan thema’s als de blockchain of de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dergelijke evenementen geven veel exposure, zowel onder de deelnemers van het netwerk als daarbuiten. U heeft volop de mogelijkheid om uzelf te positioneren als autoriteit in uw vakgebied. U vergroot direct uw naamsbekendheid en komt daarnaast in contact met potentiële klanten.

Een voorbeeld van een dergelijk evenement is het privacy en security evenement dat Carthago ICT organiseerde in het najaar van 2017. Meer dan 80 mensen woonden het evenement bij en de deelnemers gaven aan dat zij veel meer kennis en inzicht hadden in de gevolgen van de aankomende privacywetgeving. Lees hier meer over het succesvolle evenement dat Carthago ICT organiseerde.

U hoeft niet gelijk zelf een evenement te organiseren om in beeld te komen bij potentiële klanten. ICT Valley organiseert ook geregeld andere evenementen, zoals cross-events waarin bedrijven uit de IT, Food en Health sector samen komen. U kunt bijdragen aan een dergelijk evenement door een sessie te organiseren of door middel van sponsoring.

7. Deelname aan diverse (kennis)evenementen

ICT Valley organiseert vaak evenementen. U bent hierbij van harte uitgenodigd. Op de evenementen van ICT Valley doet u niet alleen relevante kennis op over nieuwe ontwikkelingen in de ICT. U komt ook in contact met potentiële klanten, andere ICT-bedrijven, zzp’ers en werkzoekenden. Op deze manier vergroot u uw netwerk en kunt u uw zichtbaarheid vergroten.  

De voordelen van een lidmaatschap bij ICT Valley

ICT Valley biedt u uitstekende mogelijkheden om uw bedrijf te profileren. Dit kan niet alleen online via de website en de vacaturebank, maar ook offline. U kunt een bijdrage leveren aan evenementen onder de vlag van ICT Valley. Uiteraard kunt u de evenementen van ICT Valley ook gewoon bijwonen. De resultaten hiervan spreken voor zich; naamsbekendheid, leads en waardevolle partnerschappen met andere bedrijven uit het netwerk.

Naast de exposure biedt het lidmaatschap nog tal van andere voordelen. Uw personeel kan deelnemen aan de door ICT Valley georganiseerde trainingen. Bedrijven binnen het netwerk wisselen personeel uit, zodat hun medewerkers waardevolle ervaring opdoen. En uiteraard behartigt het netwerk de belangen van u als ICT-bedrijf in de Food Valley. Wilt u meer weten over de voordelen van een lidmaatschap? Vul dan hier uw gegevens in.

Share this post: