ICT Valley

blog

Nieuwsblog: vrouwen in de tech, cybercrime in het mkb en minder datalekken

Over nieuwtjes op technologisch gebied wordt veel geschreven. Wij lazen een aantal artikelen die we je niet willen onthouden!

Lees meer

Nieuwsblog: cybercrime, IoT en deep learning

We doen een rondje langs tech-sites en delen graag deze interessante artikelen:

Lees meer

Tekort ICT-ers in Nederland stijgt naar recordhoogte

Programmeurs zijn in Nederland steeds moeilijker te vinden, dat blijkt ook uit recente rapporten van de Boston Consultancy Group. In het rapport is te lezen dat we in Nederland al in het jaar 2020 te maken zullen hebben met een tekort van zo’n 54.000 ICT’ers. Om ICT-projecten toch adequaat te kunnen uitvoeren kiezen steeds meer bedrijven ervoor om software-ontwikkeling uit te besteden. Het uitbesteden van werk naar het buitenland gebeurt veelal op basis van Outsourcing of Outstaffing.

Lees meer

Beveiliging persoonsgegevens wat zijn passende maatregelen rekening houdend met de stand van de techniek?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is nagenoeg niemand ontgaan. De laatste maanden stond de verwerking van per-soonsgegevens volop in de schijnwerpers. Nu de invoering van de AVG een feit is, worstelen veel organisaties met de toepassing van de AVG in hun organisatie. De veelal open normen en vaag omschreven ver-plichtingen zorgen voor veel onduidelijkheid en soms ook onterechte interpretaties.

Lees meer

Innovatieve technologieën en ICT-toepassingen gezocht voor minder milieu-impact binnen de voedselproductie!

In samenwerking met de Provincie Gelderland brengt FME in kaart wat veelbelovende technologische oplossingen zijn om energie-, water- en CO2 besparingen te realiseren binnen de voedselverwerkende industrie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van het Sustainable Food Initative programma (SFI). SFI is gericht op onderzoek voor het realiseren van een systeemsprong in duurzame voedselverwerking om op een duurzame wijze te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag naar gezond en veilig voedsel. Het SFI is een initiatief van Wageningen UR, Unilever en het ISPT en wordt vanuit de gouden driehoek vormgegeven in samenwerking met andere partners zoals de Provincie Gelderland.

Lees meer

Dit kan een goed imago binnen de FoodValley betekenen voor uw IT-bedrijf

Een goed imago is van groot belang voor uw IT-bedrijf. Uw imago bepaalt onder meer wie uw klanten zijn en wat het verwachtingspatroon is van uw klanten. De meeste bedrijven richten zich bij het opbouwen van imago dan ook op hun potentiële klanten.

Lees meer

7 manieren om uw bedrijf te profileren via ICT Valley

Veel bedrijven zijn lid geworden van ICT Valley om te profiteren van de kennis en ervaring binnen het netwerk. Bedrijven nemen deel aan evenementen en genieten van de voordelen. Maar wist u dat u ICT Valley ook uitstekend kunt gebruiken om uw bedrijf te profileren? In dit artikel introduceren wij eerst kort ICT Valley, voordat wij ingaan op de mogelijkheden die u heeft om uw bedrijf in de spotlights te zetten

Lees meer

Aan de slag met employer branding in drie stappen

Employer branding: aan de slag met de reputatie van uw bedrijf als werkgever. In ons vorige blog las u alles over de noodzaak en de voordelen van employer branding. Bent u enthousiast geworden en wilt u aan de slag? In deze blog gaan we in drie stappen aan de slag met employer branding: onderzoek, strategie en activatie.

Lees meer

De noodzaak van employer branding voor uw bedrijf

U wilt groeien in personeel, maar loopt tegen een krappe arbeidsmarkt aan. De huidige arbeidsmarktsituatie heeft grote invloed op het werven van personeel. Voor veel bedrijven is het daardoor lastig om sollicitaties binnen te krijgen, laat staan de juiste medewerker te vinden. Employer branding kan u helpen om wél het juiste personeel aan te trekken.

Lees meer

Dit zijn de technologische trends voor 2018

Digital twins, blockchain en edge computing: drie termen waar u ongetwijfeld veel over hebt gehoord. Ze zijn slechts een greep van de technologische trends die (ook) in 2018 een rol gaan spelen. Maar wat houden ze nou eigenlijk in en hoe worden ze toegepast? In dit blog lichten we de belangrijkste technologische ontwikkelingen voor 2018 uit.

Lees meer