ICT Valley

blog

4 tips voor multisite zakelijke wifi

Veel organisaties groeien, met of zonder groeistrategie. Eén ding is duidelijk: groeien is leuk en positief. Groei vraagt ook om een nieuwe kijk op uw WiFi-netwerk. Want meer medewerkers en meer vestigingen betekent ook meer eisen en wensen. Ik geef u 4 tips voor een groeibestendig WiFi-netwerk. 

Lees meer

Van Kansarm naar Kansrijk; goed opgeleide en gemotiveerde IT’ers BESCHIKBAAR!

Zit u als werkgever ook te springen om IT’ers met hedendaagse kennis en vaardigheden? Meldt u aan als referent om mensen met een arbeidsvraagstuk aan een baan te helpen!

Als eerste neem ik u graag even mee in ons verhaal:
Al jaren hebben wij een fijne samenwerking met een groot aantal WSP’s(Werkgevers Servicepunten UWV) in de regio. Samen met de WSP’s selecteren wij (langdurige) werkeloze IT’ers. Dacht u ook aan kansarme IT’ers? Ik dacht het namelijk wel. Dus nam wij het initiatief voor een kansrijk plan!

Lees meer

Nieuwsblog: een onweerstaanbare klantervaring, wat te doen tegen phishing en een tekort aan AI professionals

Ook deze week zetten we een aantal interessante technieuwtjes voor u op een rij. Deze week: big data en analytics voor een onweerstaanbare klantervaring, phishing speelt een grote rol bij digitale inbraken en een tekort aan professionals met kennis van AI, big data en digitalisering. 

Lees meer

Multifactor authenticatie - Wapen uzelf tegen hackers

Grote kans dat u het ook heeft meegekregen: vanaf 25 mei 2018 is de AVG wetgeving van kracht. Deze wet regelt zaken rondom privacy en datalekken. Wat ik constateer: Binnen ieder bedrijf is iedereen vanaf mei druk bezig om verwerkersovereenkomsten af te sluiten, beleid op te zetten en te communiceren, etc.

Lees meer

Nieuwsblog: minder desktops, restwarmte hergebruiken en 4 it-superkrachten voor 5G

Ook deze week zetten we een aantal interessante technieuwtjes voor u op een rij. Deze week: het aantal desktops daalt, maar nog steeds is de desktop de meest gebruikte hardware bij bedrijven. En de meeste datacenters steunen het hergebruiken van restwarmte. De VMware-topman gelooft in 4 it-superkrachten voor 5GH: cloud, mobiliteit, kunstmatige intelligentie en machine learning en edge en internet of things. Door deze technologieën te combineren kan het volledige potentieel van 5G worden benut, aldus de topman. 

Lees meer

Agile softwareontwikkeling juridisch vormgeven

Het ontwikkelen van software met Agile methodiek, wint veel aan populariteit. Er zijn veel software leveranciers die zich inmiddels alleen maar toeleggen op het Agile ontwikkelen van software en zich niet of nauwelijks meer richten op traditionele ontwikkelmethodes.

Veel softwarecontracten zijn daarentegen gebaseerd op Waterfall-principes. Requirements en specificaties worden in deze contracten vaak tot in detail uitgeschreven, om de leveringsverplichting van de softwareleverancier te vast te stellen.

Lees meer

Taste of IT-perstour: regio Foodvalley innoveert

Donderdag 18 oktober bezochten IT- en regionale media vijf innovatieve organisaties tijdens de Taste of IT-perstour.

Een dag vol impressies van innovatieve bedrijven, actief in de regio Foodvalley. Het doel is om de regio op de kaart te zetten als innovatieve en aantrekkelijke broedplaats met crossovers in Food, Health en Tech en deze crossovers te stimuleren. 

Lees meer

Hoe ziet een onboardingprogramma er in de praktijk uit?

In de vorige blog zijn de 4 ‘C’s van onboarding aan bod gekomen: Compliance, Clarification, Culture en Connection. Een deel van deze onderwerpen is onafhankelijk van de nieuwe medewerker en de werkzaamheden waarvoor hij of zij is aangenomen. Dat betekent dat deze onderwerpen bij uitstek geschikt zijn om in een digitale leeromgeving beschikbaar te stellen.

Lees meer

Nieuwsblog: de 10 techtrends van 2019 en is Nederland niet innovatief genoeg?

Ook deze week zetten we een aantal interessante technieuwtjes voor u op een rij. Deze week: de Nederlandse economie is niet innovatief genoeg, regels voor ethische hackers, er wordt steeds meer geleased en de 10 techtrends van 2019. 

Lees meer

Hoe je 9 van 10 medewerkers aan boord houdt!

De medewerkers die nu de arbeidsmarkt opkomen, kijken op een andere manier naar werk. Werken moet vooral uitdagend zijn en niet afhankelijk van plaats en tijd. De medewerker wil in zijn sociale netwerk trots kunnen zijn op zijn werk en daarbij speelt de werkgever een kleinere rol tenzij het imago van deze werkgever garant staat voor uitdaging en prestige (bijv. Google, Apple, etc.). De uitdaging waar u als werkgever voor staat is om deze nieuwe collega’s op een slimme en efficiënte manier aan boord te krijgen zodat ze snel ingewerkt en productief kunnen zijn.

Lees meer