ICT Valley

blog

Lidmaatschap in Coronatijd

Tot ons plezier mogen we vaststellen dat de meeste leden goed in staat zijn hun diensten te blijven aanbieden in deze merkwaardige tijd. Slechts een enkeling heeft moeten aangegeven dat men wilde stoppen. Dat is ook niet vreemd als je vooral gericht bent op trainingen (on the job). Fysiek contact moet zo veel mogelijk vermeden worden.

Lees meer

Management en ICT-ers. Juist nu moeten we de handen in elkaar slaan.

Op dit moment zijn er allerlei geluiden waar het de arbeidsmarkt betreft. Relatief is er weinig werkeloosheid en bedrijven meldden dat ze groeiden. Toch kan dat beeld snel veranderen. Het ligt er maar aan hoelang de Corona epidemie voortduurt. Wat moeten we daarna doen?

Lees meer

Uw IT-er vertrekt, en nu?

2020: IT is belangrijker dan ooit. Dat merken de ondernemers ook. Er wordt bovendien op IT’ers ‘gehunt’. Dat zorgt ervoor dat menig ondernemer met de handen in het haar zit. Want wat als (een groot gedeelte van) uw IT-capaciteit plotseling wegvalt? Hoe borgt u uw werkplekbeheer, serverbeheer, support en wellicht nog het belangrijkste, uw procesverbetering?

Lees meer

TCC-edge. Een Tuxis Corporate Cloud, op uw locatie

Al sinds 2015 leveren we ons TCC aan automatiseerders en andere organisaties met een behoefte aan ultieme beschikbaarheid van hun ICT omgeving. Een goed idee, want met TCC krijgt u de beschikking over een omgeving waarin u vrij applicaties, containers, VPS-en, diensten, netwerken en snelle storage kunt realiseren.

Lees meer

Uit de speech van President-elect Von Der Leyen over Digitalisering

Honourable Members,

Digitalisation is making things possible that were unthinkable even a generation ago.

Communicating with one another worldwide, access to information, progress in medicine, environmental protection, mobility, inclusion: there is no future without digitalisation. And Margrethe Vestager is the one to lead us on this journey to the future.

Lees meer

SharePoint - Documentbeheer was nog nooit zo eenvoudig

Verschillende versies van documenten via de mail… Gaan uw haren hier ook van overeind staan? Bijvoorbeeld: binnen organisatie X wordt in een projectgroep het Excel-bestand “concept projectplan.xls” rondgestuurd. Nadat iedereen zijn meningen en verbeterpunten via de mail heeft doorgegeven wordt “projectplan versie1.xls” gemaakt en toegezonden. Daar kunnen we mee aan de slag! Of niet?

Lees meer

Hackathon

De Digital Days zijn inmiddels een begrip in de Food Valley (Veenendaal, Ede, Wageningen e.o.) Wat startte 4 jaar geleden als een klein game event is uitgegroeid tot een compleet event voor jongeren om ze bewust en enthousiast te maken voor de carrièremogelijkheden binnen de IT. Het event krijgt van de bezoekers het rapportcijfer 8. Het is een mooi voorbeeld van hoe een sterk evenement in een privaat publieke samenwerking tot stand is gekomen.

Lees meer

Microsoft stopt met Windows 7, en nu?

Bijna tien jaar, zo lang is Windows 7 al weer op de markt. Toen het uitkwam heeft Microsoft al bekend gemaakt het besturingssysteem tien jaar te ondersteunen. Dat betekent dat deze ondersteuning bijna afloopt. Per 14 januari 2020 om precies te zijn. Naast Windows 7 verloopt dan ook de ondersteuning voor Windows Server 2008 R2 en Exchange 2010. Wat betekent dit voor u?

Lees meer

Elimineer verborgen kosten in uw organisatie

Ik focus in dit blog op verborgen kosten in samenhang met het thema bereikbaarheid.

Als eigenaar weet u dat het geld kost: de keren dat een klant tevergeefs belt. Onbereikbaarheid is niet alleen maar irritant. Denk ook eens aan de kosten die een lage efficiency met zich meebrengt. En de kosten van gemiste businesskansen.

Lees meer

3 voordelen van vacatures uitzetten via ICT Valley

Vacatures vervullen zich niet meer vanzelf. Tegenwoordig moeten bedrijven actiever de boer op om een goede kandidaat te vinden, vooral bij ICT-vacatures.

Lees meer