ICT Valley

blog

Tot welke ICT categorie behoort u? Heeft u een duidelijk carrièreplan?

ICT-ers staan bekend als slimme mensen, hoog opgeleid en in staat om ingenieuze acties op te zetten. Ook staan ICT-ers bekend als stille, in zichzelf gekeerde mensen die vooral vitamine opdoen door achter hun beeldscherm te zitten. Misschien is het interessant om deze twee standaard typeringen in een breder daglicht te stellen. 

Lees meer

OpenPlanet- een ecosysteem voor data- en algoritme deling

Een laagdrempelige, digitale omgeving voor ondernemers en organisaties in gezondheid, landbouw en voeding, ontwikkeld door OnePlanet Research Center.

Lees meer

EF2 sluit zich aan bij Dutch Digital Agencies

EF2 bevindt zich midden in ‘the next step’. Een term die vaak valt binnen de muren
van het Veense bureau en past bij hun ambities. Sinds maart 2021 schrijft EF2 een
nieuwe mijlpaal bij. De dag waarop het bureau zich officieel aansloot bij Dutch Digital
Agencies (DDA): de branchevereniging voor de beste verslimmers uit de Nederlandse
digitale industrie. Initiatiefnemer Kees Cornelisse en oprichter Evan Pierik praten je
graag bij over hun deelname aan de DDA.

Lees meer

Computers gezocht voor scholen in Afrika

Vooral in Afrikaanse dorpen dreigen scholieren grote onderwijsachterstanden op te lopen doordat er geen computers zijn. Wij kunnen dit helpen oplossen!

Lees meer

Koningin Maxima met SER toont interesse in ICT Valley

Op 23 april bezocht Hare Majesteit Koningin Máxima samen met SER -voorzitter Mariëtte Hamer het Info Support-kantoor, om daar met MKB-ondernemers in gesprek te gaan over de uitdagingen, oplossingen en ambities op personeelsgebied die zijn ontstaan door de coronacrisis.

ICT Valley (Gerrit Valkenburg) en ICT Campus (Manish Dixit) waren aanwezig bij dit gesprek om de uitdagingen die ook de ICT bedrijven in de Regio Foodvalley ervaren te duiden. De openstaande vacatures bij ICT bedrijven zijn onverminderd hoog en de druk om mensen uit andere beroepen om te scholen wordt steeds groter. Een regionale aanpak die let op vaardigheden in plaats van diploma's, goede selecties uitvoert, flexibele overeenkomsten toestaat en concreet aan de slag gaat dat is iets waar we als sector tijd en energie in willen laten steken.

Lees meer

Bootcamp ICT Campus 2021

Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 maart organiseert ICT Campus samen met studenten, docenten en lokale ondernemers de ‘Bootcamp ICT Campus 2021’. Het thema is ‘Gezond leven’. Ook bedrijven van ICT Valley dragen bij aan deze dag en daarom lieten we op de 1e dag een kort videoverslag maken:

Lees meer

Lidmaatschap in Coronatijd

Tot ons plezier mogen we vaststellen dat de meeste leden goed in staat zijn hun diensten te blijven aanbieden in deze merkwaardige tijd. Slechts een enkeling heeft moeten aangegeven dat men wilde stoppen. Dat is ook niet vreemd als je vooral gericht bent op trainingen (on the job). Fysiek contact moet zo veel mogelijk vermeden worden.

Lees meer

Management en ICT-ers. Juist nu moeten we de handen in elkaar slaan.

Op dit moment zijn er allerlei geluiden waar het de arbeidsmarkt betreft. Relatief is er weinig werkeloosheid en bedrijven meldden dat ze groeiden. Toch kan dat beeld snel veranderen. Het ligt er maar aan hoelang de Corona epidemie voortduurt. Wat moeten we daarna doen?

Lees meer

Uw IT-er vertrekt, en nu?

2020: IT is belangrijker dan ooit. Dat merken de ondernemers ook. Er wordt bovendien op IT’ers ‘gehunt’. Dat zorgt ervoor dat menig ondernemer met de handen in het haar zit. Want wat als (een groot gedeelte van) uw IT-capaciteit plotseling wegvalt? Hoe borgt u uw werkplekbeheer, serverbeheer, support en wellicht nog het belangrijkste, uw procesverbetering?

Lees meer

TCC-edge. Een Tuxis Corporate Cloud, op uw locatie

Al sinds 2015 leveren we ons TCC aan automatiseerders en andere organisaties met een behoefte aan ultieme beschikbaarheid van hun ICT omgeving. Een goed idee, want met TCC krijgt u de beschikking over een omgeving waarin u vrij applicaties, containers, VPS-en, diensten, netwerken en snelle storage kunt realiseren.

Lees meer