Ons mooie vak

Laat ik beginnen op mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Matthijs Visscher en ik ben werkzaam bij Aatop ICT, een Werving- & Selectiebureau voor ICT Professionals. Aatop ICT maakt onderdeel uit van Aatop Personeelsintermediair. Wij beschikken over drie vestigingen: Zwolle, Sliedrecht en sinds juni 2013 zijn wij weer gevestigd in Veenendaal. Ik zeg ‘weer’ omdat Aatop van 2003 tot 2010 ook in Veenendaal gevestigd is geweest. Van 2008 tot en met dit jaar hadden we een vestiging in Barneveld.

 

Aatop ICT is gespecialiseerd in het werven en selecteren van ICT Professionals. Van het bestaan van ICT Valley hadden we al eens gehoord. Na onze verhuizing naar Veenendaal werden we van harte welkom geheten in Veenendaal. Onder andere door wethouder Marco Verloop. Naderhand volgden contacten met het bestuur van ICT Valley. Enige tijd geleden is Aatop ICT business partner van ICT Valley geworden.

 

ICT Valley is actief om Veenendaal op de kaart te zetten als ICT-stad. Een mooi streven. Vanuit onze rol als business partner is Aatop ICT betrokken bij projecten die ICT Valley hierbij helpen. Dit zal dan met name gaan om projecten die betrekking hebben de arbeidsmarkt. Want wat zijn ICT-bedrijven zonder goede ICT-ers?

 

Vanuit Aatop ICT zijn wij dagelijks bezig met het werven en selecteren van ICT personeel. Een prachtig vak in een prachtige markt. De ICT sector is dynamisch en ontwikkelingen gaan snel. Het is een sector waar groei aanwezig is. Volop kansen kans voor ICT Professionals. Maar bedrijven stellen zich de vraag ‘Hoe vullen wij onze ICT-vacature in’? Wij ondersteunen bedrijven hierbij graag.

 

Het contact met kandidaten is mooi. We hebben contact met kandidaten vanaf het moment dat ze hun CV sturen totdat we hen bemiddeld hebben bij één van onze opdrachtgevers. Een traject waarin we met klant en kandidaat optrekken en elkaar beter leren kennen.

 

Natuurlijk is Werving & Selectie een vak waarin CV’s bekeken worden van mensen die we (nog) niet kennen. Natuurlijk zetten wij het internet actief in (E-Recruitment) bij Werving & Selectie. Maar uiteindelijk is Werving & Selectie mensenwerk. Zowel aan de klantzijde als aan de kandidaatzijde.

 

De komende periode zult u met enige regelmaat een blog van ons zien. Over onderwerpen die gerelateerd zijn aan de arbeidsmarkt. Over dingen die ons opvallen, over zaken die wij tegenkomen. Maar altijd zal datgene wat we schrijven gerelateerd zijn aan… ons mooie vak.

 

Dit blog is geschreven door Matthijs Visscher van Aatop ICT. Aatop ICT is partner van ICT Valley.

Share this post: