Ambitiedocument ICT Campus Veenendaal opgesteld

Veenendaal ontwikkelt en profileert zich als ICT centrum van de regio Food Valley. In dat kader heeft de gemeente Veenendaal de handschoen opgepakt om een eerste stap te zetten naar de realisatie van een ICT Campus door het Ambitiedocument ICT Campus Veenendaal op te stellen. 

Ambitie samengevat
Met een volgroeide ICT Campus groeit de Veenendaalse ICT sector naar een integraal onderdeel van Food Valley. De branche fungeert als innovatieversneller voor andere sectoren en ontwikkelt een eigen stuwend economisch effect. De bundeling van kennis- en onderwijs en het bedrijfsleven op de Veenendaalse campus vormt als platform voor kennisuitwisseling een vliegwiel voor regionale economische ontwikkeling. 

De ambitie voor de ICT campus bestaat uit vier onderdelen:
1. Versterken van het arbeidsmarktpotentieel ter ondersteuning van de bestaande ICT-sector;
2. Versterken van het innovatieve vermogen van de ICT-sector;
3. Versterken van de wederzijdse toegevoegde waarde tussen de ICT-sector en Food Valley;
4. Versterking link tussen de regio Food Valley en Utrecht. 

Het vervolg
De ambitie om een ICT Campus te realiseren is tot stand gekomen mede met input van verschillende ICT bedrijven in Veenendaal. Het concretiseert de ideeën, plannen en wensen van verschillende partijen die actief zijn binnen de regio en die zich inzetten voor het versterken van ICT. Gezamenlijk met ondernemers, onderwijs en overheid wil Veenendaal deze ambitie verder vormgeven. Mocht u hierin een rol willen spelen of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Jeroen Feskens van de gemeente Veenendaal via jeroen.feskens@veenendaal.nl of 0318-538480.

Share this post: