Vijf redenen om een internationale stagiair in dienst te nemen

1. Diversiteitstagiair internationaal
Uit onderzoek naar personeelsbezetting is gebleken dat er een behoefte is aan een multiculturele werkomgeving. Zo’n omgeving maakt het voor werknemers mogelijk om zowel internationale markttrends als nieuwe culturen te ontdekken. Naast diversiteit van afkomst, geslacht, nationaliteit biedt multiculturele werkvloer ook diversiteit van geest.

2. Innovatie
Internationale stagiaires hebben de neiging om ‘out of the box’ te denken. Doordat ze toch al buiten hun comfort-zone werkzaam zijn, zijn ze bereid zijn om elke uitdaging aan te gaan die hen wordt aangeboden. Naast een creatieve mind-set vergroten zij zowel hun eigen perspectief als dat van alle andere medewerkers, wat leidt tot nieuwe ideeën en een levendige werkervaring.

3. Groei
Met een divers personeelsbestand zouden verschillende ideeën en benaderingen tegenstellend kunnen werken. Doordat er meer ideeën beschikbaar zijn ondergaan werknemers samen een groei. Dit komt doordat verschillende culturen altijd een impact hebben op de manier waarop mensen denken en beslissingen maken. Open staan voor de gedachtes van anderen speelt een grote rol in de groei van een organisatie.

4. Flexibiliteit
Het voordeel van een internationale stagiair ligt in de flexibiliteit van het mogelijk verlengen van de werkduur. Door met AIESEC samen te werken bent u in staat om mondiaal talent te bereiken, buiten de afstudeergroepen van binnenlandse universiteiten om.

5. Toegang tot Gen Y
Een jong en een cultureel verantwoord werkgezelschap zorgt voor energie en nieuwsgierigheid tijdens het werken. Deze nieuwsgierigheid kan leiden tot een veelbelovend leerproces en het stimuleert het leren door middel van nieuwe ervaringen. Hierdoor is deze generatie een geweldige bron voor nieuwe ideeën!

Met een grensoverschrijdende, wereldwijde talent-pool is AIESEC een van de leidinggevende non-profit organisaties die bedrijven helpt met het zoeken naar internationaal talent.

Elk jaar voorziet AIESEC duizenden bedrijven met de mogelijkheid om internationaal talent in dienst te nemen voor verschillende functies en periodes. Bent u op zoek naar een slimme, talentvolle stagiair voor uw bedrijf? Kijk dan op http://www.aiesec.nl/companies/take-an-international-intern/intro-5.html

Share this post: