Joop de Jong spreker op eerste bijeenkomst NGI NGN

Donderdag 6 maart was de eerste bijeenkomst van de nieuwe vereniging NGI NGN. Joop de Jong, directeur Mprise, sprak op verzoek van ICT op deze bijeenkomst. Een belangrijk thema waar hij over sprak was de ‘Informatieprofessional 3.0’.

De informatieprofessional 3.0
Door diverse innovaties in IT, toepassingen en devices is de Business steeds beter in staat om de behoeften aan IT te specificeren. Ook de nieuwe generaties, die zijn opgegroeid met IT en gadgets als huis-tuin-en-keuken middelen als, versnellen in bedrijven de noodzakelijke verandering in de dialoog tussen Business en IT. De hedendaagse IT’er dient nog steeds zijn of haar vakgebied uitmuntend te beheersen en toe te kunnen passen. De IT’er van de (nabije) toekomst dient altijd denkend vanuit business de kennis en ervaring te worden aangewend. Als de IT’er denkt en handelt in termen van businesswaarde dan wordt hij of zij gezien als businesspartner. Dit vergt bovendien inlevingsvermogen, proactiviteit en communicatieve vaardigheden om de dialoog met de Business te kunnen voeren. Dit alles maakt de IT’er de Informatieprofessional 3.0 die de Business zo heel hard nodig heeft! (bron: NGI NGN)

Tijdens het evenement werd een boek uitgereikt waarin de ICT beroepsgroep anno 2014 in kaart wordt gebracht. Hieronder een foto van de achterzijde van het boek.



achterzijde boek resized 600 

Share this post: