Investeren in investeerders

Diverse leden van ICT Valley en een aantal overige geïnteresseerden wisten de weg naar het hoofdkantoor van Detron in Veenendaal te vinden. Allereerst gaf Ronald Knoop, CCO bij Detron, een korte inleiding over Detron. Duidelijk verklaarde hij waarom Detron groot genoeg is als stabiele partner, maar klein genoeg om de uitdagingen van MKB ondernemers te begrijpen.

HockeystickcurveAan de hand van de zogenaamde hockeystick curve liet Wim ons duidelijk zien hoe doorgaans een investering verloopt, waar de pijnpunten zitten en waar de investeerder dus op let. Hij waarschuwde het aanwezige publiek voor de valkuilen, waarvan de meest gemaakte toch echt de focus op het product, de techniek, is. En in mindere mate de focus op verkoop. Dit vertraagt de Return on Investment enorm.

Daarna was het woord aan René Reijtenbagh, oprichter van Meesters van de Toekomst. Meesters van de Toekomst is het refpunt van ondernemers en investeerders in Oost-Nederland. René vertelde ons vol passie hoe zij te werk gaan in het vinden van de juiste match tussen kapitaalzoekende ondernemers en vermogende particulieren. Diverse tips voor het geven van een pitch en de zaken waar een Business Angel op let werden op een luchtige wijze doorgegeven. Zowel het zoeken van kapitaal als het beschikbaar stellen ervan, zijn belangrijke beslissingen die niet over één nacht ijs genomen kunnen worden. De presentatie aan investeerders moet dan ook aan hoge eisen voldoen.

Last but not least was de buurt aan ing. Tom Paffen, sectormanager bij PPM Oost. PPM Oost is met name actief in de regio’s Gelderland en Overijssel en is niet alleen de juiste partner voor het beschikbaar stellen van risicokapitaal. Naast het investeren door middel van geld, wil zij ook investeren in kennis en kunde en stellen zij graag hun netwerk ter beschikking. Met duidelijke cijfers liet Tom zien waar PPM Oost voor staat en welke resultaten zij in het verleden bereikt hebben.

Al met al was het een goed bezochte avond, waarbij iedere aanwezige de gelegenheid had om vragen beantwoord te krijgen, waar kennis uitgewisseld werd en waar potentiële kapitaalvragende ondernemers voorbereid werden op het doen van een investeringsvraag. De bijeenkomst werd afgesloten in het bruin cafe van Detron waar ruim de gelegenheid was om de heren nader te bevragen. Aan het enthousiasme van de bezoekers te merken was deze avond zeker een reden tot vervolg.


IMG 6446[1] IMG 6463[1]

IMG 6461[1] IMG 6417[1]

IMG 6422[1] IMG 6425[1]


Share this post: