ICT Campus: Een betere weg

Vorige week kon u het derde deel lezen van het interview met Sjoerd C. Hania. Vandaag gaan we verder met het vierde en laatste deel.

De samenleving verandert en steden streven naar steeds meer dynamiek. Hoe mooi zou het zijn als Veenendaal een voortrekker wordt in onze samenleving? Per locatie moet je opnieuw kijken hoe je het gevuld krijgt. Daar horen andere business modellen bij. Als Nederland uit de crisis komt, gaan we niet over tot de orde van de dag. Er is een bredere crisis aan de hand waar de maatschappij zich op moet instellen. De politiek wordt geacht voortrekker te zijn daarin. In de tijdsgeest van nu verandert dat totaal. Je kunt het wel tegenhouden en dat heeft volgens Sjoerd geen enkele zin.
‘Niet iedereen zal het eens zijn met deze visie, maar het is aan het gebeuren en we kunnen er niet omheen. Ik gebruik graag als voorbeeld de A12 tussen Arnhem en Utrecht. Dat was een tweebaansweg die tijdens de verbreding altijd goed bereikbaar bleef, ook al werden er bruggen of tunnels gebouwd. Het verkeer kon altijd blijven rijden. Soms gebeurde het dat een stuk ineens klaar was en dan reed je daar langs en besefte je pas later dat het stuk klaar was. Je had het eigenlijk niet door. Dat is wat er aan de hand is. Het oude moet doorgaan, want er moet gewoon doorgewerkt worden. Maar realiseer dat er anderen bezig zijn om een nieuwe weg neer te leggen, een betere weg. Er vindt verandering en vernieuwing plaats. Laat het gebeuren en zoek de verbinding in de samenleving. Ga het niet tegenhouden, want die weg komt toch wel. Uiteindelijk kom je er met elkaar beter uit.’

Dit is de visie van Sjoerd op onderwijs, werk en bouwen. Hij gaat binnen zijn kringen en alle netwerken volop verder met het aandragen van andere visies met andere thema's zoals zorg, welzijn en politiek/bestuurlijke innovatie.

Bekijk hier het hele interview in één document.

Share this post: