Succesvol ICT ontwikkelen over de grens

Richtlijnen voor offshore ontwikkeling. (5/5)

Deze blog is geschreven door Edwin Zuijdendorp, Directeur Global IT support Ukraine (www.gisua.com), Global IT support Ukraine is al 12 jaar NearShore leverancier vanuit de Oekraïne en voorziet Nederlandse bedrijven van hoogwaardige ontwikkelteams.

Niet alleen in Nederland, maar op veel meer plaatsen in de wereld zitten interessante ICT professionals. Deze experts kunnen Nederlandse bedrijven aanvullen op kennisgebieden waarvoor in Nederland minder specialisten te vinden zijn of waarvoor de kosten van Nederlandse ICT professionals te hoog zijn.

Zelf werk ik al meer dan 10 jaar samen met ICT professionals uit de westelijke kant van Oekraïne. De kennis, kwaliteit en werkmentaliteit zijn uitstekend, terwijl de kosten lager zijn dan in Nederland.

Deze voordelen komen alleen tot hun recht als
1) het team van ICT professionals de juiste aansturing op afstand krijgt
2) de documentatie goed wordt opgebouwd
3) men elkaar begrijpt.

In een vijfdelige blogreeks vertel ik u alles over het succesvol implementeren van ICT over de grens.
In deze vijfde blog neem ik u mee naar “efficiënter werken met SharpMinds specialisten.”

Keep SharpMinded!

Global IT support Ukraine heeft ruim 10 jaar ervaring met offshore ontwikkelen in het westen van Oekraïne. We kennen alle valkuilen en mogelijkheden. Nog even de belangrijkste randvoorwaarden om offshore projecten te kunnen opstarten:

  • Zorg voor een goede projectleider met kennis van moderne project management technieken;
  • Zorg voor bruikbare maar beperkte documentatie, maar werk wel altijd met een plan en planning;
  • Implementeer en beheer moderne projectmanagement communicatietechnieken.

Onze aanpak

Bij het opzetten van nieuwe teams zoeken we in eerste instantie de teamleider. Samen met de teamleider en de klant bouwen we vervolgens de rest van het team op:

  • Richt je bij het zoeken naar een offshore team in eerste instantie op de teamleider;
  • Zoek een teamleider die goed kan communiceren met de projectleider;
  • De teamleider en projectleider gaan samen bouwen aan de rest van het ICT team. Deze bestaat vaak uit seniors, juniors en stagiairs;
  • Maak de teamleider deelgenoot in het project, onder andere door directe communicatie (teamleider in Nederland of projectleider in het buitenland);


foto   blog 5 EZ

 

 

 

 

 

Global IT support Ukraine regelt alle HRM-zaken en zorgt voor de juiste apparatuur en kantooromgeving. Natuurlijk zijn controle en issuemanagementsystemen onderdeel van het aanbod.

We begrijpen ook de risico’s en helpen klanten deze te beheersen.Global IT support Ukraine heeft geen opstart of recruitment kosten en contracten zijn per maand opzegbaar. Global IT support Ukraine levert alle HRM diensten, zorgt voor de hardware, kantoor, internet en communicatie, maar doet geen project management. Dit levert een scherp prijsmodel op waardoor offshore ontwikkeling een zeer waardevolle optie wordt voor bedrijven waarvoor ICT een kernactiviteit is. 

Share this post: