Hackathon

De Digital Days zijn inmiddels een begrip in de Food Valley (Veenendaal, Ede, Wageningen e.o.) Wat startte 4 jaar geleden als een klein game event is uitgegroeid tot een compleet event voor jongeren om ze bewust en enthousiast te maken voor de carrièremogelijkheden binnen de IT. Het event krijgt van de bezoekers het rapportcijfer 8. Het is een mooi voorbeeld van hoe een sterk evenement in een privaat publieke samenwerking tot stand is gekomen.

Voor de studenten van MBO en HBO opleidingen: een dag en avond waarbij studenten een vraagstelling vanuit een bedrijf gaan oplossen. Vooraf aan de Hackathon zullen de studenten teams voorbereid worden met input en masterclasses. De inzet is om met de door hun reeds opgedane vaardigheden en talenten innovatieve oplossingen te creëren en deze te vertalen naar een prototype.

HACKATHON FORMAT BESTAAT UIT

In een hackathon-leervorm aan de slag gaan met een opdracht waarbij de vraagstelling wordt aangeleverd door het bedrijfsleven van de Food-Valley.

  • Het thema komt voort uit de strategische agenda van de Food-Valley.
  • Gedurende een schooldag wordt er gewerkt aan de opdracht en in de avond worden de oplossingen gepresenteerd, zal de jury beoordelen en is er een mooie prijsuitreiking.
  • In de aanloop naar de Hackathon worden er een voorbereidende lessen gegeven en aangevuld met masterclasses die worden ingevuld door een experts uit het bedrijfsleven.
  • De Hackathon is er voor studentengroepen van MBO IT opleidingen zoals Rijn IJssel, Technova College en het Hoornbeek college. En voor de HBO Business & IT studenten van de CHE, de HAN en de HU.

VRAAG

- Formuleren van een opdracht aan de hand van het thema uit de regio deal Food Valley.
  o (transitie veehouderij; voeding & gezondheid alle leeftijdsfases; kennis (world food center);
shared)/ strategische agenda Regio Foodvalley en vraag van bedrijven uit regio (ICT award: beheer, SW, cross over, start up)
    ▪ Sensoring, Blockchain, BI, IoT, ..
    ▪ 1 of meerdere gedifferentieerde opdrachten (MBO, HBO expertises/technologieën)
    ▪ 8 uur haalbaar voor uitwerking/prototype.
- Beschikbaarheid van recources.
- Beschikbaarheid van materiële middelen. (Servers, verbindingen, computers, software, data)
- Beschikbaarheid voor overleg.
- Beschikbaarheid voor Masterclass. De diverse onderwerpen volgen uit de opdrachten.
- Beschikbaarheid voor voorbereiding vrijdag 14 februari.
- Beschikbaarheid op 14 februari.
- Bereid zijn om na februari door te gaan in een (langdurig) project.

FACTS & FIGURES

Voor meer informatie en aanmelden contact opnemen met Herman Julsing via h.julsing@knooppunttechniek.nl of bel met 06 - 53 32 79 78.

Datum: Vrijdag 14 februari 2020
Locatie: De Basiliek in Veenendaal
Tijd: 08.30 uur tot 21.30 uur

Share this post: