Nieuwsblog: de meest spraakmakende datalekken en 5 redenen waarom RPA-implementaties mislukken

Allereerst wensen we u het allerbeste voor 2019! Ook dit jaar houden we u graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van technologie. In dit eerste blog van het jaar leest u over redenen waarom RPA-implementaties mislukken, een eigen mobiele netwerk voor de Duitse staat en de 5 meest spraakmakende datalekken van 2018. 

5 redenen waarom RPA-implementaties mislukken

Robotic process automation (RPA) belooft veel voordelen te bieden, zoals lagere kosten, minder fouten, grotere efficiëntie en de mogelijkheid om werknemers te bevrijden van alledaagse en repetitieve taken zoals het invoeren van gegevens, zodat ze zich kunnen richten op meer uitdagende, strategische initiatieven. Toch stranden veel RPA-projecten al in de pilotfase. Hier leest u de vijf redenen waarom RPA-implementaties mislukken. 

Duitse staat wil eigen mobiele netwerk bouwen 

De Duitse staat moet een eigen mobiele netwerk gaan opbouwen en uitbouwen. Een dergelijke stap maakt het mogelijk de mobiele dekking in Duitsland te verbeteren, zonder dat hiervoor vertrouwd hoeft te worden vertrouwd op commerciële partijen. Dit wil althans de Duitse regeringspartij CSU. De mobiele dekking in Duitsland loopt achter op onder meer Nederland. Waar in meer dan 90% van Nederland mobiele dekking is, bedraagt dit percentage in Duitsland slechts 60%.

Het is niet duidelijk hoe realistisch het plan van de CSU is. De politieke partij wil tijdens haar wintervergadering stemming over het plan. Indien de partij voor het plan stemt, moet echter ook regeringspartij CDU nog worden overtuigd. Bron. 

De 5 meest spraakmakende datalekken van 2018

Het afgelopen jaar stond in het teken van de invoering van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Nieuwe maatregelen om datalekken en privacyschendingen te voorkomen, lijken niet onnodig. In 2018 vonden er nog veel incidenten plaats. Computable zet vijf spraakmakende hacks in de Benelux op een rij. Lees hier de 5 meest spraakmakende datalekken van 2018. 

 

Share this post: