Nieuwsblog: cybercrime, IoT en deep learning

We doen een rondje langs tech-sites en delen graag deze interessante artikelen:

newspaper-1075795_1280-1Struikelen bij IoT

Slecht 6,7 procent van de Nederlandse bedrijven maakt gebruik van Internet of Things (IoT)-oplossingen. Privacy en databescherming zijn de grootste struikelblokken, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van Vodafone. Lees meer bij Computable.

Cybercrime

‘Bijna een op de vijf ondernemers wordt slachtoffer van Cybercrime’, weet Paul Verhoeven, voorzitter van PVO Limburg. Met tweehonderdduizend euro subsidie zet hij in Limburg een community op rond cyberweerbaarheid voor bedrijfsleven, MKB en maatschappelijke organisaties. Lees hier meer. 


channelweb_logoLiefde voor de ICT

Vanaf Aruba de Elfstedentocht volgen. Lees hier hoe Emile Schouwstra, commercieel directeur bij Uniserver dat voor zich ziet. Daarnaast gaat hij in op cryptocurrency’s, de politiek en zijn liefde voor de ICT. Channelweb sprak uitgebreid met Schouwstra.

Hoe deep learning werkt bij job matching

Lees hier uitgebreid hoe software van deep learning banen en werknemers steeds beter aan elkaar koppelt. 

Goed gedrag

Linus Torvalds, maker van Linux, heeft last van een burn-out. Hij neemt een tijdje vrijaf om te gaan werken aan zijn gedrag. Tegelijkertijd worden er regels voor goed gedrag opgesteld zodat de community gastvrijer wordt. 

logo-biplatformData-analyse

Sportcoaches staan allang niet met met alleen een stopwatch in de hand. Data-analyse wordt veelvuldig toegepast om te zorgen dat de sporter net wat beter aan de start verschijnt. Ook in het bedrijfsleven kan data helpen om de concurrentie te slim af te zijn. Jack Esselink, big data-evangelist bij IBM schrijft over spelen met data.

Share this post: