Nieuwsblog: de 10 techtrends van 2019 en is Nederland niet innovatief genoeg?

Ook deze week zetten we een aantal interessante technieuwtjes voor u op een rij. Deze week: de Nederlandse economie is niet innovatief genoeg, regels voor ethische hackers, er wordt steeds meer geleased en de 10 techtrends van 2019. 

'Nederlandse economie niet innovatief genoeg'

De Nederlandse economie heeft op het terrein van innovatie nog grote stappen te zetten. Dat stelt het World Economic Forum (WEF) in zijn rapport The Global Competitiveness Report 2018. The Global Competitiveness Report van het WEF is de jaarlijkse graadmeter van internationaal concurrentievermogen uitgevoerd onder circa honderdveertig landen. In de editie van 2018 is Nederland de derde meest concurrerende economie in Europa; wereldwijd staat ons land als zesde genoteerd in de Global Competitiveness Index. De top vijf van deze concurrentie-index bestaat respectievelijk uit de VS, Singapore, Duitsland, Zwitserland en Japan. Het onderzoek somt tal van goede voorwaarden op die in Nederland aanwezig zijn. Daarnaast komen er ook verbeterpunten aan de orde. Lees ze hier! 

Wat mag een ethisch hacker wel en niet?

Ethische hackers kunnen bedrijven helpen beveiligingsproblemen op te sporen voordat deze daadwerkelijk door kwaadwillenden worden misbruikt. Wat mag een ethische hacker echter precies en wat mag juist niet? Dit zet het Openbaar Ministerie (OM) uiteen in een artikel op haar website. Lees hier meer. 

Bedrijven leasen steeds vaker bedrijfsapparatuur 

Bedrijven die eenmaal de stap hebben gezet naar het leasen van bijvoorbeeld printers, gaan sneller over tot het leasen van bijvoorbeeld laptops of beveiligingsapparatuur. Aan de cijfers van leasemaatschappij Grenke is te zien dat er steeds meer geleased wordt. Bedrijven die eenmaal de stap hebben gezet naar het leasen van bijvoorbeeld printers, gaan sneller over tot het leasen van bijvoorbeeld laptops of beveiligingsapparatuur. Lees meer. 

De 10 techtrends van 2019 en verder

Dagen worden korter en voordat we het weten is 2018 voorbij. Tijd om vooruit te kijken! De analisten van Gartner hebben onderzoek gedaan en de tien techtrends die het komende decennium het IT-landschap gaan domineren op een rij gezet. Aan bod komen onder andere autonome apparaten, blockchain, augmented analytics en digital twins. Meer weten? Lees dan hier alles over de nieuwe trends op techgebied! 

 

Share this post: