Sharing Innovation: TechTron & Hillstar over Big Data

Sharing Innovation wordt dit jaar georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Het evenement vindt plaats op 6 april. Tijdens het evenement komen verschillende sprekers aan bod die iets vertellen over Big Data, Internet of Things of één van de subthema’s Blockchain en Food. In aanloop na dit evenement worden alle sprekers kort geïnterviewd. Vandaag de derde: Hillstar & TechTron.

Tijdens het evenement spreken Thomas van Buren (COO bij Hillstar) en René Wagenaar (Manager Industriële Automatisering bij TechTron). Hillstar is gespecialiseerd in Data Analyse en Rapportage. TechTron is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen. Samen met studenten van de minor Smart Industry van de HAN werken de drie partijen samen een aantal Big Data projecten. Dit doen zij bij twee prachtige gerenommeerde bedrijven uit deze FoodValley-regio: Sanorice en Pokon Naturado.



TechTron, Hillstar, HAN, Sanorice & Pokon Naturado?

Thomas vertelt: “Uiteindelijk draait dit project om data. Het doel is om door de data te analyseren, verbanden te ontdekken waarmee het rendement van deze organisaties vergroot wordt. Als Hillstar zijn wij gespecialiseerd in data uit bedrijfsapplicaties, denk aan ERP-, CRM- en warehouse managementsystemen. TechTron is juist weer gespecialiseerd in data afkomstig van de productievloer en machines. Samen treden we dus met een bijzondere combinatie van specialismen naar Sanorice en Pokon Naturado. En met deze vier bedrijven samen geven we een hele mooie kans aan deze jonge studenten van de HAN om zich te ontwikkelen tot Smart Industry-specialisten.”



Wat kunnen toehoorders leren van jullie verhaal?

“Voor veel bedrijven blijft het analyseren van data een ‘achteruitkijkspiegel’. Ze zien wat er eerder gebeurd is. Maar wij willen juist vooruit kijken, voorspellen en vooraf de bedrijfsprocessen aanpassen,” vertelt Thomas. “Verder willen we bedrijven bewust maken van hoeveel data zij gratis beschikbaar hebben in hun bedrijf, in bedrijfsapplicaties én op de productievloer. Al die data kunnen zij gebruiken om te verbeteren. Dat is volgens ons dan ook waar elke organisatie mee zou moeten beginnen: ontdek de goudmijn aan data die je beschikbaar hebt!”



Waarom doen jullie mee aan Sharing Innovation?

“Door platformen zoals ICT Valley & ICT Campus worden innovaties en onderlinge samenwerking mogelijk en zichtbaarder. Dit is prachtig voorbeeld van hoe onderwijs en bedrijven samenwerken, allemaal vanuit hun eigen specialisme. Zo maak je optimaal gebruik maken van de beschikbare kennis, maar ook van het lokale, community-denken. We willen graag meewerken aan innovaties in food en zo versterken we met elkaar de FoodValley-regio!” besluit Thomas.



>> Meld je nu aan voor Sharing Innovation! <<

Share this post: