Sharing Innovation: WUR over Internet-of-Food-and-Farm

Sharing Innovation wordt dit jaar georganiseerd door gemeente Veenendaal, Wageningen University and Research, Stichting ICT Valley en VNO NCW Midden. Het evenement vindt plaats op 6 april. Tijdens het evenement komen verschillende sprekers aan bod die iets vertellen over Big Data, Internet of Things of één van de subthema’s Blockchain en Food. In aanloop naar dit evenement worden alle sprekers kort geïnterviewd. Vandaag de tweede: Jan Willem Kruize.

Jan Willem Kruize is onderzoeker bij Wageningen University & Research. Tijdens Sharing Innovation vertelt Jan Willem over het ‘Internet-of-Food-and-Farm’-project (IoF2020). We gaan in gesprek met hem om te zien of hij al een tipje van de sluier van 6 april kan oplichten.



Wat is het ‘Internet-of-Food-and-Farm’?

Jan Willem, twee maanden geleden gepromoveerd op Smart Farming en informatiemanagement in de agrifood, legt uit wat IoF2020 inhoudt: “IoF2020 is een groot Europees project dat hele diverse trials en use cases omvat. Het doel is om met IoT-oplossingen de productiviteit en de duurzaamheid van de agrifood-sector te verhogen. We richten ons op technologieën die zich nu op Technology Readiness Level (TRL) 6 bevinden. Deze technologieën willen we vervolgens naar TRL-8 brengen.”

“Zoals gezegd zijn de use cases zeer divers. Denk aan Field Management Zoning waarmee we de precisielandbouw proberen te verbeteren. Of aan de Grazing Cow Monitor, waarbij alle koeien zijn uitgerust met een GPS waardoor je altijd precies weet waar de koeien zijn en wat ze doen. Maar we houden ons ook bezig met zaken als datakwaliteit, het meten van de kwaliteit van melk of het zorgen voor een goede uitwisseling van data tussen de machines op het veld en de systemen van de boer.”



Wat kunnen toehoorders leren van jouw verhaal?

“Tijdens mijn verhaal zal ik een overzicht geven van de ontwikkelingen in de landbouw. Ik geef inzicht in wat de status van de markt is, hoe ver de ontwikkelingen al zijn en wat wij hiermee doen. Ik denk dat het voor velen een bron van inspiratie zal zijn,” vertelt Jan Willem.



Waarom doen jullie mee aan Sharing Innovation?

“Wageningen University & Research is leidend op het gebied van Smart Farming. We vinden het belangrijk om de agrifood-sector verder te helpen met nieuwe technologieën. We willen graag een impact maken op de productiviteit en duurzaamheid in deze sector en wij zijn er van overtuigd dat IoT hier een belangrijk middel bij is,” besluit Jan Willem.



>> Meld je nu aan voor Sharing Innovation! <<

Share this post: