ICT Valley lid Burst Video bestaat 25 jaar!

Op 1 oktober 1988 startte Gerrit Bulten op 29 jarige leeftijd in Gaanderen zijn eigen onderneming: Burst Video. Vanaf dag 1 richt Burst Video zich op de broadcast markt, destijds onder andere met Magni boards voor de Amiga computer en titelwerk voor programma’s als de Heilige Koe en Ron’s Honeymoon Quiz.

Het succes laat niet lang op zich wachten en al snel treden de eerste medewerkers in dienst. Het verloop is altijd laag geweest, Carla van der Marel start bijvoorbeeld in 1991 en werkt nog altijd bij het bedrijf. Kort daarop verhuist Burst Video naar een ruime nieuwbouwlocatie langs de A12 in Veenendaal.

In de branche verwerft Burst Video ondertussen bekendheid als een stabiele en flexibele speler, een relatief klein bedrijf dat grote projecten aanneemt en zich specialiseert in het leveren van technisch hoogwaardige oplossingen. Burst Video past als importeur van professionele video apparatuur ook steeds vaker maatwerk toe om een installatie of product beter af te stemmen op de processen bij haar klant.

Vandaag, 25 jaar en diverse uitbreidingen later, is Burst Video een gevestigde naam. Nog altijd als importeur van hoogwaardige video apparatuur, maar ook als producent van eigen producten en software op maat, zoals de wereldwijd gebruikte VOX visual radio module.

Voor serieproductie is er tegenwoordig een eigen assemblagelijn, testruimte en technische dienst. Verder is er de werkplaats waar, onder andere met het oog op prototyping, een veelzijdigheid aan hout– en metaalbewerking wordt uitgevoerd.

De sleutel tot dit succes zijn mensen, mensen zoals u. Zonder de inzet van onze medewerkers, zonder de goede relatie met onze leveranciers en zonder het vertrouwen van onze klanten, was dit niet gelukt. Wij willen u hiervoor hartelijk danken en kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst!

Share this post: