Delcam gebruikersdag laat de werking van Vortex en Machine DNA in de praktijk zien

Op donderdag 26 september jl. organiseerde Bemet International weer de jaarlijkse Delcam gebruikersdag. De 11e editie van deze gebruikersdag vond dit keer plaats bij SECO / Jabro Tools in Lottum. Een unieke locatie waar de organisatie de mogelijk had om de werking van Vortex en Machine DNA in de praktijk te laten zien.

Ontwikkelingen Delcam PowerMILL en PowerSHAPE

Na het welkomstwoord van Michel Peters (accountmanager CAD/CAM bij Bemet International) en Anton van Oeffelt (Manager Application Support  & Marketing Services bij SECO / Jabro Tools) was het tijd om dieper op de nieuwigheden binnen PowerMILL en PowerSHAPE in te gaan. De nieuwste ontwikkelingen in de software werden uitgebreid gedemonstreerd door Peter Stuurman (PowerMILL) en Nico Onderwater (PowerSHAPE) van Bemet International.

Rondleiding en demonstratie Vortex

Na de lunch was het tijd voor een rondleiding door de fabriek van SECO / Jabro Tools. De deelnemers van de Delcam gebruikersdag kregen een kijkje in de keuken van deze internationale gereedschapsmakerij. Vervolgens demonstreerden Paul Kleven Ruud Zanders van SECO / Jabro Tools de werking van de ruwfreesstrategie Vortex op een Hermle C42. Met eigen ogen konden de Delcam gebruikers ervaren wat de voordelen zijn van deze unieke noviteit in combinatie met Machine DNA.

Vortex en Machine DNA

Vortex is een nieuwe gereedschapsbaan-strategie voor het bewerken met hardmetaal frezen. De nieuwe Vortex-strategie voor het op hoge snelheid verwijderen van grote hoeveelheden ruw materiaal is de grootste verbetering in de 2013-versie van PowerMILL.

Delcam Machine DNA is de eerste en daarom unieke poging om, middels een wetenschappelijke benadering, de bewerkingsefficiëntie te optimaliseren. Met een profiler wordt het DNA van een machine bepaald waarop vervolgens de bewerkingsparameters worden gebaseerd. Hierdoor wordt de CNC-bewerking op de machine geoptimaliseerd. 

Foto's van de gebruikersdag vindt u hier.

Share this post: