Uitnodiging: Tegenlicht Meetup 'Digital Food'

Een verkenning naar het eten van morgen. Tegenlicht reflecteert in de aflevering digitaal voedsel op de huidige (onhoudbare) voedselproductie waarbij een hamburger een liter aardolie kost. Met schaarsere en dus duurdere olie wordt de vraag hoe we in 2050 negen miljard mensen gaan voeden actueler. En dan willen we niet alleen genoeg voedsel, het moet ook gezond en lekker zijn en duurzaam geproduceerd. Helpt de aanpak van een nieuwe generatie voedselstart-ups om ons in de toekomst voldoende en goed eten te garanderen?

In het debat geven diverse start-ups (Vexx, Boodschapp, Urban Heroes) en experts uit de praktijk en wetenschap hun visie over voedsel en voedselvoorziening. Ook food-designer Chloe Rutzenveld deelt haar visie en IBM met de cognitieve robotkok ‘Watson’ is aanwezig. Wilt u mee discussiëren over voedsel en voedselvoorziening in de toekomst, kom naar de tegenlicht meet-up ’digitaal voedsel’ op donderdag 30 april in Impulse.

tegenlicht digital food

De Tegenlicht meet-up: Een maandelijkse serie van Tegenlicht meet-ups die Impulse organiseert. Elke laatste donderdag van de maand is er een ander onderwerp uit de uitgebreide collectie van Tegenlicht waar we over discussiëren. Iedere bezoeker kan deelnemen aan de discussie. De Tegenlicht meet-ups zijn onderdeel van de Wageningen Dialogues.

Aanmelden: niet verplicht

Taal: de bijeenkomsten zijn meestal in het Engels

Geinteresseerd in de serie?

Check voor actuele informatie de website van Wageningen Impulse

Share this post: