[Persbericht]: €100.000 geïnvesteerd in Ekipa.co, Nederlandse challenger van gevestigde IT-orde

Amsterdam, 13 juli 2015 – Startup Ekipa.co, een online platform voor software teams, heeft 100.000 euro aan investeringen binnengehaald. Private investeerders zagen dat met de groei van cloud-oplossingen voor ondernemingen, ook software development teams ‘uit de cloud’ beschikbaar moeten zijn. Ekipa gaat de strijd aan met IT-reuzen als Accenture, IBM en Cap Gemini die al decennialang de markt domineren. De oprichters zijn inmiddels op zoek naar een volgende ronde investeringen om de internationale groei verder te versnellen. 

Meer dan 250 bedrijven binnen 6 maanden

Sinds de lancering in januari dit jaar, hebben meer dan 250 software development teams zich bij Ekipa aangemeld. Overheidsinstanties en het bedrijfsleven hebben daarmee via het platform toegang tot meer dan 5.000 ontwikkelaars die gezamenlijk meer dan 50 miljoen euro omzetten. Ekipa wordt inmiddels al in zes landen wereldwijd vertegenwoordigd en de eerste IT-projecten zijn succesvol afgerond.

Toegang tot specialistische software teams wereldwijd

Hugo Messer, CEO Ekipa: “Bedrijven accepteren ‘allround teams’ terwijl er betere, goedkopere en gespecialiseerde teams bij kleinere bedrijven beschikbaar zijn. Ook wordt er te veel geld uitgegeven aan lange RFP-trajecten en het managen van risico’s via de gangbare IT-reuzen als Accenture, IBM en Cap Gemini. Terwijl ingewerkte teams met ervaring in het bouwen van specifieke oplossingen voor soortgelijke bedrijven, sneller en goedkoper kunnen leveren. Met de lancering van Ekipa zorgen wij ervoor dat overheidsinstanties en het bedrijfsleven geen miljoenen meer aan IT-projecten hoeven te spenderen die niet opleveren wat verwacht werd. Wij gaan binnen de IT-sector doen wat Airbnb doet in de hotelindustrie. Met onze software development team database bieden wij eenzelfde aanbod als Accenture en IBM, maar met een hogere kwaliteit.”

------------------------------------------------

Over Ekipa

Ekipa is een internationale marktplaats voor ICT-professionals waar (MKB-)organisaties snel en gemakkelijk internationale softwareteams kunnen vinden voor hun specialistische softwarevraagstuk. De gescreende ICT-specialisten in de Ekipa database kunnen alle type software bouwen, in iedere technologie. Of het nu om een website, webshop, ERP-systeem, app of een nicheproduct als Python gaat. Ekipa geeft organisaties de mogelijkheid om een team in te huren om het eigen team te vergroten of voor een langere periode te ondersteunen. Ekipa is onderdeel van Bridge Global IT Staffing. Een organisatie met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van internationale ICT outsourcing projecten. 

Share this post: